tisdag, december 12

Jakten efter ett AF-kontor

Det här är sånt som verkligen får mig att vara glad att jag inte bor i Sverige längre…Uppriktigt så är det nog nåt av det knäppaste jag läst på länge….tjejen öppnar ett ställe och anställer folk, betalar dem dessutom mer än vad de skall ha enligt avtal, alla parter är nöjda förutom facket som sätter stackarn i blockad….vad är det de vill, att hon skall sänka lönerna så att de blir lika usla som för resten som jobbar inom restaurant? Eller att hon skall stänga så att det blir några fler arbetslösa ;-) Jag är säker på att den superba arbetsförmedlingen fixar nya jobb inom en vecka åt dem
Nu läste jag att hon tänker stänga sin salladsbar, och jag tycker hon gör helt rätt, varför försöka starta ngt som kan växa och som man kan vara stolt över när man kan sätta sig i ngt litet program hos AF som totalt får en att inse att man är idiotförklarad…..Länge Leve Konungariket Sverige som gör allt för att lobotomera sina invånare


Och det är bara att konstatera att jag def aldrig kommer att öppna en rörelse i Sverige, varför ens försöka?

6 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Man blir mörkrädd!

Vi råkade ut för exakt samma sak för ett antal år sedan. Vi gav våra anställda högre lön än förväntat... och facket ville trots det att vi skulle teckna kollektivavtal... vi VÄGRADE!

De gav sig och inget hände.

Rexxie sa...

Jag har oturen att jobba på ett företag som "tillhör" världens sunkigaste fack, HTF.

Två gånger har de tvingat företaget att teckna kollektivavtal, och båda gångerna har vi anställda förlorat diverse ersättningar pga kollektivavtalet är sämre.

The Pale Green Woman sa...

Jag tycker det verkar som att kollektivavtalen är skrivna för industrianställda på 50-talet och att facket tror att de ändå går att applicera på alla branscher 2006. Suck.

Anonym sa...

det med facket är pinsamt värre, men att tjejen ifråga struntat i livsmedelslagarna och varken sökt tillstånd eller fyllt i sina blanketter är lika illa.
hon kör ju tillredning (kräver separat tillstånd)och hon har inte ens tillstånd för att servera kaffe

Berit sa...

Samma erfarenhet från K-stad på 80-talet. Facket försökte på alla vis att tvinga fram ett kollektivavtal. Eftersom jag också ordnade arbete till skoltrötta högstadieelever blandade sig skolan i och pressen ebbade ut.

maleandro sa...

Mamsen: Det verkar nästan som om facket vill att man skall leva i misär.

Rexxie: Men har inte ni anställda ngt att säga till om då?

PGW: Kan inte annat än hålla med dig!

Schmut: Efter det jag läst så har tjejen ett tillfälligt tillstånd, och väntar på ett permanent, vilket "facket" glömt att tala óm när de informerat pressen om hennes uselhet

Berit: Lustigt att de gav sig....men skönt för dig :-)