fredag, april 13

Svenska Män

Min vana trogen så surfar jag alltid in på Manolo efter att jag läst mina morgontidningar på nätet, och idag handlade det om shorts, och när jag läser kommentarerna som följer så blir jag alldeles matt. Vad är det med svenska män? Det verkar som om det stora flertalet verkar tro att det är ngt fel på dem och deras kroppar, allt detta tjafs om hår här och där och att man inte kan visa sina håriga vader och lår för det är motbjudande.

Det är lite Burka-varning över resonemanget anser jag, kvinnor skall gömmas under ett skynke för att inte fresta mannen, och mannen skall dölja sina håriga ben för att inte väcka äckel.

Uppriktigt sagt så tycker jag synd om de svenska männen som inte vågar vara sig själva, inte kvinnorna heller verkar det som, det är precis som att som svensk så måste man passa in i Barbiemallen annars har man inget existensberättigande.

Är man inte smal, vältränad, hårlös på rätt ställen och brunbränd (dock inte av solen utan div BUS-produkter) så skall man överhuvudtaget inte gå utanför dörren.

Jag är nog konstig men jag föredrar faktiskt en man med hår både på benen och bröstet, för mig så är det manligt.

Hela den här diskussionen om shorts och hårlösa ben är enligt mig idiotisk, folk verkar missa själva pointen att det viktiga är hur shortsen sitter och hur man kombinerar dem med resten man har på sig.

Kanske debatten beror på att det inte finns ett naturligt klimat för att slänga av sig kläderna, dvs varmt in i helvete.

Här nere slänger varenda människa av sig så mkt kläder det bara går när tempen går mot 30, tom de håriga männen går omkring i shorts, t-shirtar eller kortärmade skjortor och ingen verkar bry sig om att de har lite hår på både benen och armarna och gud förbjude till och med på bröstet.

Skillnaden är tror jag att här finns det en klädmedvetenhet som i viss mån saknas i Sverige, inte så att folk är med modemedvetna, men de vet hur man klär sig snyggt och är inte rädda för att synas.

I Sverige så är man totalt bortgjord om man inte följer senaste mode,även om man inte klär i det. Alla måste se likadana ut, och gör man inte det så är man per automatik ”fel”
Svenskens största problem verkar vara att de skäms över att vara mänskliga med allt vad det innebär av valkar, hår, sneda tänder osv.

Utan att överdriva så kan jag direkt se om en person är svensk här nere, det är ngt med hållningen, sättet att klä sig och liksom smyga fram.

Nu menar jag inte att allt är fel med svenskar, tvärtom! Men just faktumet att vi är så indoktrinerade med att vi inte duger om vi inte uppfyller alla krav är tyvärr typiskt svenskt.

Jag önskar folk kunde lära sig att inse att människor är vackra som de är.

Och jag själv tänker inte raka av håret jag har på benen utan tänker visa upp det i all sin glans, dessutom så tänker jag gå i korta shorts i sommar trots att jag har ett fult ärr på knät, den enda eftergift jag gör är att smörja in det med en kräm som bleker ner märkena efter stygnen, och det är mest för att inte jag skall få permanenta fläckar när jag solar.

Så ser ni ngn galning med håriga vader och ett ärr på ena knät så är det jag som är ute och luftar benen

8 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Jag är förmodligen helt omodern, men jag gillar håriga ben på en karl!

schmut sa...

brun utan sol är smuts på burk. varför vill man ens ta det på sig?
min favorit var lokala tjeje som sprutat på gång på gång...men missat öronen. smutsbrunt ansikte och vita öron - hett!

londongirl sa...

Jag måste hålla med PGW!

Släpp benen loss det är våååår! :)

Mamselamsen sa...

Jag har inte heller fattat detta med totalt renrakad kropp. Och särskilt fattar jag inte varför karlar ska bada i långbyxor... eller nästan i allafall.

Anonym sa...

snälla tomten ge mig en "riktig" man med hår på, ben, armar och bröst. I ställer för alla dessa 08 fjollor som det vimlar av som är rakade och vaxade både här och där!!!

/Red

Maleandro sa...

PGW: Då är vi två dinosaurier ;-)

Schmut: Snyggt.....not!!! :-))

LG: Instämmer till fullo

Mamsen: Varför långa badbyxor om de är rakade?

Red: Det verkar spritt sig över hela landet :-((

Rexxie sa...

Jag förstår inte riktigt varför du går in på Manolo när du vet hur upprörd du blir; det är ju inte första gången precis...

:-)

Maleandro sa...

Rexxie: Så du tycker det är bättre att undvika allt som kan tänkas få en att reagera? :-)