fredag, juni 1

Motherwitch-Inkvisitor?

Jag vet inte om ni har följt den stora pedofildebatten som rasat på AB, och framförallt på motherwitch blogg där hon både har propagerat för mailbombning och hackning av pedofilsidan.

Känslomässigt kan jag förstå hennes raseri men intellektuellt nej, oavsett hur obehagliga vissa saker än är så måste man kunna tala både om, och för dem, och givetvis emot för att kunna bemöta dem och också bekämpa det som är fel.

Att få en sida nedstängd genom att skapa en modern häxprocess är inte den rätta vägen enligt mig, det hade varit mkt bättre ifall MW hade läst igenom sidan mer sakligt och sedan bemött allt som sidan sa. Nu har sidan släckts ned och ingen vet vart ”pedofilen” dyker upp nästa gång. Det tycker jag är mer skrämmande eftersom om man vet var en sak finns kan man också hålla koll på den. Att stoppa huvudet i sanden och skrika censur är ngt av det farligaste man kan göra när det gäller att kämpa mot hemska saker.

Sidan var inte på ngt sätt olaglig, men tangerade att ligga i gråzonen, men det fanns inget som uppmanade till brott, snarare så var sidan utformad som ett slags lobbysida för att skapa mer förståelse för pedofili, vilket man givetvis kan ha åsikter om.
Och det skrevs även på sidan att det inte skulle ses som en uppmaning att utöva det hela.

Eftersom jag är bög så drar jag paralellen till mig, och hur det var för homosexuella för 50-100 år sedan då vi också skulle utrotas och brännas på bål. Nu gör jag dock inte jämförelsen att pedofili är lika med homosexualitet utan jag försöker visa hur man har bemött olika grupper. Jag vill def klargöra att jag inte på ngt sätt sympatiserar med pedofili, tvärtom, men det är väl i första hand brottet som skall bestraffas och inte tankarna, för i så fall är det många människor som måste in i fängelse för div brott som de fantiserat om.

Skall jag vara ärlig så skrämmer MW och hennes anhängare skiten ur mig, för jag bara undrar vilka som skall stängas ned nästa gång hon och hennes fan-club anser att ngt är olämpligt, eller obehagligt att läsa.

Det som är obehagligast är dock att många av kommentatorerna faktiskt är medvetna om att det inte finns ngt lagligt att stänga ner sidan för utan de vill göra det just pga den moraliska aspekten. Och om man är medveten om den tankekullerbyttan och ändå fortsätter propagera för en nedsläckning då är man inte så mkt bättre än de som fängslar oliktänkande som hotar deras egentillverkade världsbild i dagens moderna diktaturer.

Och nu lär jag bli kallad pedofil av MW och hennes lilla klubb för det är så de bemöter alla som tycker olika.

Tyvärr måste jag i så fall göra henne besviken, jag avskyr barn i alla dess former och anser att det är ett nödvändigt ont för att vi skall kunna få vuxna individer i samhället.
Så hon får väl kalla mig bögjävel istället ;-)

2 kommentarer:

schmut sa...

jag tänkte också att det var lite typiskt kvällspressens hetsjakter och iochmed att det var en bloggpå just en av kvällspressens bloggsidor, så blev jag inte förvånad. där handlar det sällan om att diskutera eller analysera, utan att bara springa rakt på och stångas.
tror de verkligen att problemet försvinner bara för att det inte syns?

Maleandro sa...

Schmut: Det är det som är så skrämmande tycker jag, att de tror de löst problemet genom att tvinga ngn att släcka ner, givetvis kommer sidan att dyka upp ngnannanstans, den finns redan på pirate bay som textfil och innan den släcktes ned så hade den haft ca 3500 besök tack vare Mor Häxas skriverier....en smula ogenomtänkt kanske....