tisdag, april 29

Motbjudande

Jag kan inte hjälpa det men jag får en oerhört fadd känsla i munnen när jag läser det här!

När sådana här saker inträffar så försöker jag faktiskt att undvika att läsa om det så mkt som möjligt då jag upplever det som väldigt snaskigt.

Jag kan förstå pressens önskan att vilja informera allmänheten men inte det övriga, det frossas i saker och lidanden som asgamar.

För mig så verkar journalistyrket innehålla mkt lite etik och moral.

Men att som Englas mamma inbjuda till frosseri är värre, att dra nytta av sitt döda barn är ngt fruktansvärt och endast värt förakt. Folk försöker ursäkta henne med att hon sörjer och inte vet vad hon gör, sorry men jag köper inte ett sådant resonmang.

Hos Fru Turesson, men även hos andra så har jag läst i kommentarer att uppenbarligen så försöker hon även tjäna pengar på sin döda dotter genom att be om bidrag till sin kursgård.

Som sagt…

Jag kan inte hjälpa det men för mig så är sorg ngt oerhört privat, inte ngt man låter folk frossa i till höger och vänster bara för att få uppmärksamhet eller sympati, jag tycker till och med att när de sänder statsbegravningar på tv så är det att gå lite för långt.

Det är människor som har förlorat ngn och bör få ta farväl ifred utan en massa kameror och lystna människor.

Sedan undrar jag varför just Engla är så speciell, finns det inte massor med barn som dör de mest hemska dödar därute som inte en jäkel bryr sig om trots att de är så måna om att tända ljus och ta på sig röda tröjor och hålla käft i en minut.

Är inte de barnen värda lika mkt engagemang?

Jag skulle vilja påstå att det är dubbelmoral så det skriker om det och jag tycker att folk borde skämmas.

Kanske folk skulle försöka visa omtanke och engagemang medan folk lever istället för att komma med tomma innehållslösa manifestationer som inte kostar dem ngt när personen dött istället.

Inga kommentarer: