onsdag, november 12

Åsikter

Okej, nu är jag elak men hur korkad får man vara?

Hur kan man köpa en villa innan man har sålt sin gamla bostad? Mäklare säger väl alltid att allt är lättsålt oavsett…

Även om de skrev kontrakt i september innan krisen så är det ändå ingen ursäkt tycker jag.

Jag är maxat hagalen och ibland får jag för mig att om jag inte köper ngt med en gång så tar det slut, men en sådan här sak skulle jag aldrig göra även om det så var drömpalatset jag hade chans på…Som jag sagt innan jag är kanske inte den mest representative bögen av dem alla.

Så det här gör mig ganska fundersam.

Varför måste det alltid finnas gayvarianter av allt? Vill jag åka på skidsemester så gör jag det för att jag vill gå på tur och inte för att socialisera mig med ett ton bögar i tjusiga outfits ;-)

Om vi någonsin skall bli en del av samhället på ett naturligt sätt så tror jag vi måste överge alla dessa gaykotterier.


Eller har jag missat ngt? Åker bögar skidor på ett alldeles eget sätt som inte heterofolk gör?

Diskotek och barer kan jag förstå då det handlar om att knyta kontakter, men skidresor?Gud blir det aldrig sluttjatat om dessa tre vandrande påslakan…

Skulle jag påstå att det inte ligger i den svenska kulturen att kindpussa varenda svettig fet tjej man träffar på härnere så skulle jag bli sedd som förbannat oartig.

Jag bor här, alltså accepterar jag hur man hälsar på varandra eller så får jag finna mig i att bli sedd som en idiot.

Det är ngt mkt svenskt att låta folk komma undan med rena oartigheterna som man låter dessa tre tjejer göra, det står inte i Koranen att man inte kan ta en man i hand utan det är en liten egen tolkning som ngn rabiat mansgris kommit på i efterhand.

För precis som det står i DN så är det ett distanstagande.

Här nere i Spanien så pussar man alla av kvinnokön på kinderna och för mig är det skitjobbigt då jag inte är den pussiga typen, och def inte när det gäller helt okända.

Tänk er att komma in i ett rum och du måste pussa alla tjejer oavsett hur många de än är, annars ses du som väldigt otrevlig och blir behandlad därefter, att ursäkta sig med att man är svensk eller ngt annat skulle inte hålla fem sekunder.


Bor man här så beter man sig som de infödda.

De muslimer som bor härnere beter sig precis som spanjorerna, kvinnorna har nästan aldrig huvudbonad, de få gånger man ser en kvinna med det så stirrar folk.

Att låta folk komma undan saker med en kulturell ursäkt funkar inte härnere, väljer man att bosätta sig i ett nytt land så får man ta sederna i vacker hand så att säga…

Överlag så tycker jag den svenska inställningen att låta folk behålla alla konstiga regler som de hade i sina gamla länder är rätt knepig, för om invandrare kan hävda att de svenska traditionerna är diskriminerande så borde ju motsatsen även gälla, dvs när svenskar måste anpassa sig efter en eller två individer på en arbetsplats eller liknande.

Som Karin som blev tillsagd att hennes skor var stötande… jag hade svarat chefen samma sak.Och hur kan man ens komma på en sådan här tanke att man skall ge lärare betyg, dvs eleverna skall göra det.

Florre har elever med jämna mellanrum och en del av dem är ganska så ointresserade av det han lär ut, och när de får underkänt så blir de förbannade.


Att låta en elev i en sådan situation sätta betyg blir inte korrekt utan färgas av hur elever känner sig.

När jag gick i skolan så hade jag lärare som jag avskydde absolut utan anledning och hade jag haft möjligheten att sätta betyg så hade jag givetvis inte varit nådig.

En lärare och elev har inte samma förhållande till varandra. En lärare har lättare för att vara neutral då han eller hon inte är beroende på samma sätt som en elev är. Medan elever upplever allt som personligt och färgas därefter i sin bedömning av läraren.

Går det här förslaget igenom så kommer tror jag att undervisningen kommer att bli lidande då lärarna får ännu svårare att ställa krav på eleverna, ett fel sagt ord och de riskerar att bli underkända därför att eleven vill hämnas. Vilket gör att nivån lär sjunka rejält.

Däremot så kan jag hålla med om att lönerna skall höjas rejält…


För alla lärare och inte bara de som eleverna gillar. Dessutom så tycker jag att lärarna borde få större möjligheter att ställa krav och ultimatum, man är trots allt i skolan för att lära sig och inte för att ploja runt.

Kan inte föräldrarna lära sina barn hur man beter sig så skall inte lärare och andra elever med bättre föräldrar bli lidande som de blir idag pga några få idioters skull.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Diskotek och barer kan jag förstå då det handlar om att knyta kontakter, men skidresor?

Men vi som inte trivs i diskotek och barer då, vi får alltså skylla oss själva och vi får absolut inte åka på en skidresa och knyta kontakter?

Hmmmm....

Maleandro sa...

Rexxie: Självklart skall du åka skidor med bögar men för mig låter det lite trist då jag föredrar att umgås med folk för hur de är och inte för vad de gör i sänghalmen

Rexxie sa...

Men.... umgås du inte med folk för hur de är på krogen och diskoteken då?

:-)

Maleandro sa...

Rexxie: Jo, och just därför går jag inte bara på gayklubbar och skakar skinkorna i takt :-)