tisdag, augusti 22

Prada goes Swimming

Ehhh, så har man då lyckats igen......

Igår så bestämde vi oss för att åka till stranden och koppla av lite.....lilla jag var lycklig som en debutant, har inte lyckats trycka ner tårna i ngt som påminner om en pool eller hav i år....och nu äntligen så skulle jag få leka Esther Williams.

Vi kom fram till Islantilla och jag mer eller slängde ner våra grejor och sa till Florito att pumpa upp luftmadrassen.....sedan tog jag honom och madrassen i varsin näve och kastade mig ut som en galen pelikan.......lyckades efter mkt om och men ta mig upp på den jäkla madrassen och låg där i ca 5 min när det kom en STOR våg....(de hade flaggat gult) tjusiga jag hamnade upp och ner i vattnet.....och släpades med in mot stranden på knäna.....sedan av ngn anledning så kom den ena vågen efter den andra medan jag står på alla fyra med häcken i vädret och samtidigt försöker blinka bort saltvattnet ur ögonen och hålla i mitt nyopererade knä så att det inte skulle skäras upp och protesen hoppa ur.....ja, jag har livlig fantasi :-) medan jag håller på med allt detta så kommer det en våg till och sliter av mig glasögonen......jag börjar skrika som en stucken gris.....Florito är helt döv och leker jaga med madrassen tills han äntligen fattar att ngt är fel och kommer och hjälper mig upp......jag stapplar upp till handdukarna och sätter mig och han börjar leta efter mina bågar som milt uttryckt är svindyra....så det var operation vadarfågel för honom....dvs gå framåtböjd och gräva i sanden som en närsynt sköldpadda.

Jag tyckte väl att det var lite småjobbigt, men tänkte att försäkring har vi ju.......till slut så gav han upp, och vi bestämde oss för att åka hem....i bilen så berättade han att vår försäkring inte omfattar olyckor eller rån....tydligen så är det ngt specifikt spanskt, emn jag undrar ju........så jag insåg att det var bokstavligt pengarna i sjön.....och blev skitlack.

Vi kom hem och jag lyckades hitta mina gamla asfula trasiga bågar.....och tryckte ner dem på näsan......och en snabb dusch och sedan iväg till affären där jag köpt mina små Prada......min vanliga optiker var på semester, men en annan tjej kom och skulle hjälpa till.....förklarade vad jag ville ha......det fanns inte tillstymmelse till lite kraftiga bågar någonstans i butiken....hon talade om för mig att jag var tvungen att acceptera att modet ändrade sig......sa småsurt tillbaka att bara för att ett visst mode gäller så innebär det inte att man passar i det..... och att jag inte kände för att göra ngn plastikop heller bara för ett par nya bågar......hon talade om för mig att det senaste var titaniumbågar......smala tunna , provade ett par stycken och hon var tvungen att erkänna att det kanske inte riktigt var min grej.....jag ser ut som en religiös bibliotekarie i tunna bågar......trist men sant.

Till slut så gav jag upp och drog till en annan butik där jag på 10 min hittade massor med bågar precis i min smak......valde till slut ett par från Dolce Gabbana....svarta, de är ganska lika de från Prada.......höll lilla Florre i handen medan han betalade notan......insåg att han behövde styrka när han skrev på slippen.....

Det enda jobbiga är att de kunde inte göra så att glasen blir mörka när solen skiner.....det var något med storleken på glasen.....så jag måste köpa linser......men de sa att jag skulle få ett bra pris på dem eftersom glasögonen blev så dyra.......så jag får väl trösta mig med lite olika nya solglasögon istället........

6 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Näää.... inte de du hade på dig i Stockholm. De som var så snygga!

maleandro sa...

japp, iofs så är de nya nästan likadana i stort sett bara namnet som skiljer.....men det känns lite förargligt ändå

Anonym sa...

Underbart att läsa om någon som badar vid Islantilla,har spenderat en hel månad där och längtar tillbaka, men åker inte alla sevillabor till Matalascaña??

londongirl sa...

Ursäkta men jag skrattar så jag får kramp! Det hela är så vansinnigt beskrivet så jag kan inte annat. Naturligtvis tycker jag JÄTTESYND om dig pga bågarna de var ursnygga till dina ögon.
Du, den där underbara Florito i ditt liv han är beundransvärd!!!

The Pale Green Woman sa...

FNISS! Förlåt, det var eländigt att du blev av med glasögonen, men ni måste ha sett hysteriskt roliga ut :-) Du får nog snällt hålla dig i badkaret nästa gång, eller skaffa nån poppig senilsnodd till glasögonen!

maleandro sa...

Anonym: De flesta vi känner åker faktiskt dit....?

Londongirl och PGW: Skratta ni åt min olycka, kan inte alls förstå att jag skulle sett rolig ut på ngt vis ;-)))