måndag, oktober 2

Män är djur? Eller är det bara synd om dem?

Satt och tittade på Sex and the City häromdagen, programmet går på en av alla de kanaler som vi fick med digitalboxen........då plötsligt började jag fundera på ifall män har samma typ av vänskap som tjejer, bögar och flator? Dvs vänner som man diskuterar de mest intima saker med, och där man i samtalet byter ämne från det ena till det andra utan att egentligen avsluta ämnet man höll på med för att lite senare gå tillbaka till det igen?

Min bild av män är att de snarare talar om saker för sina vänner och sedan punkt sas.....jag är hungrig, jag har ont, jag är kåt, jag vill spela fotboll och dricka mig full och fet på öl.....men egentligen aldrig diskuterar känslor, funderingar, tankar och saker som inte har ngn mening utan mest är ett slags cement för att visa att man är vänner...likaså det här med att visa i kroppsspråk att folk är värdefulla för en....kanske ytterligare en fördom men jag har fått för mig att det mest kärvänliga en kille kan göra är att dunka polaren i ryggen sas.....förutom när de spelar fotboll då kan man tydligen klämma lite varstans eftersom fotbollsplanen verkar vara en skyddad zon och man lugnt kan klämma sin polare i häcken och krama honom utan att behöva framstå som konstig....

Jag har funderat på det här många gånger då jag sett heterokillar/män hälsa på en kompis.....är de riktigt nära vänner så kan det delas ut en hastig kram som absolut inte får verka känslofull på ngt sätt, utan mer som att man måste krama sin illaluktande halvdöda moster....det som jag undrar mest över....vem pratar killar med egentligen om de inte talar med sina vänner, eller har de ett språk som jag inte förstår eftersom jag är bög?


Innebär jag skall kränga en vodka på lördag egentligen att jag är väldigt lycklig i mitt förhållande och mår kanon, har du sett henner rattar blir fan vad jag är deppig idag.....eller är det så hemskt att det vandrar omkring en massa heteromän därute som tvingas leva ett helt liv utan en nära kontakt med sina vänner eftersom de tycks vara fast i ett mönster som inte tillåter dem att visa känslor för varandra? Och då blir ju nästa undran om det är anledningen till att en del killar är så aggresiva i sitt beteende i vissa situationer......

Och lite off topic så där.....har fortfarande inget bredband......bara ett uruselt modem......läser nästan ingenting på nätet längre......men däremot så är jag totalt fast i alla de konstiga kanaler vi fått med digitalboxen.....beroende....jag......icke.....men jävligt uttråkad.......

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Åhhh, du är vid liv! Hur är det med knäet, hur är det med lånehunden, hur är det med Florito, hur trivs du med nya glasögonen, har ni bott in er i nya lägenheten?

Nu får du se till att fixa bredbandet...

Jag kan egentligen inte ha några åsikter eftersom jag inte har några vänner överhuvudtaget (fick samtliga poäng i Expressens test om man hade sociala fobier), men din bild av att heteromän inte pratar känslor med varandra stämmer nog ganska bra. Vet för övrigt inte om jag heller skulle göra det om jag hade några vänner...

Mamselamsen sa...

Jag tror att de talar i koder... och på så vis förstår varandra.

Jag har då aldrig sett Stephan prata känslor med någon annan karl. Men å andra sidan är jag ju inte alltid närvarande.

Batbut sa...

Tror nog Du har en poäng där. Tyvärr lever myten "riktiga karlar gråter inte" kvar även år 2006.... men det är bara att jaga in dem i hörnet och stå kvar tills de sänker guarden! Iaf gör jag så med maken....*S*

asta sa...

Jag diskuterar inte på långa vägar så intima saker med mina tjejkompisar som de gör i Sex & City. Never. För mig är deras samtal inte alls i närheten av verkligheten. Känslor kan jag väl diskutera, men de diskuterar ALLT.

Och jag tror att killar sinsemellan diskuterar ganska känsliga saker. Åtminstone vissa killar. Jag förstår det på min sambo som ofta är ute och reser tillsammans med en annan manlig arbetskamrat. Ibland när han säger "Pelle och jag pratade om..." eller "Pelle sa att Lotta..." (Lotta =Pelles tjej) och så kan det komma något väldigt förvånande. Så ja, jag tror killar pratar med varandra om känsliga saker.

Anonym sa...

Vad glad jag blir! Du lever! kanske ett rövarliv? *s* Killar som jag känner och umgås är det bara en handfull som diskuterar känslor med mig. Några är homo, hetero eller bi.

Men se till att skrämma vettet ur dom som fixar bredband, så du får din hobby tllbaka!

maleandro sa...

Rexxie: Japp, jag är vid liv tror jag ;-) Hunden mår bra, Florito har börjat undervisa, glasögonen är helt ok, har dessutom köpt solglasögon från Loewe....har precis målat tavelramarna, det du!!! Tror nog att du kommer att börja tala känslor när du träffar någon som du litar på.... :-)

Mamsen: Men var lär man sig koderna då? Herrtoan?

Battis: Låter som en bra strategi....kanske skulle pröva den på en del ;-)

Asta: Men då har du nog haft tur, för de flesta män jag träffat har varit ganska reserverade när det gäller att tala känslor, heteromän alltså...

Anne-Maj: Kanske det är så att yngre killar talar mer om känslor? Jag leva rövarliv??? Inte då, jag är såååååå snäll "asgarv"
Får nog ta och ringa dem imorgon och skrika lite tror jag ;-)

londongirl sa...

Nu skulle jag skriva en kommentar här om män och känslor men plötsligt orkade jag inte .....för det är ändå så att jag håller med dig och egentligen ville jag bara säga:

GUD VAD SKÖNT ATT HÖRA AV DIG!!!!
SKAFFA BREDBAND SNÄLLA! :D

maleandro sa...

LG: Vad glad jag blev av din kommentar.....det där med orken känner jag igen....