onsdag, november 15

Lucia med Papiljotter

Apropå dumma människor......det här är ju bara ljuvligt skoj....vad skall hon hitta på härnäst.....stjäla väskan från en pensionär.....nja, det ligger nog för nära hennes partipolitik.

Jag har sorg.....Var tvungen att göra om min älskade matsal till gästrum.....hur kul är det???

Så nu måste jag ställa mig och göra om hela vardagsrummet eftersom jag vägrar att vara utan matbord.....jag börjar lite smått fundera på ifall inte spanska arkitekter har ett horn i sidan till folk.....oftast så är det lika svårt att möblera snyggt som det är för en snöboll att överleva i helvetet.....att tänka praktiskt och logiskt ligger inte högt i kurs har jag förstått när man bygger hus och lägenheter....huvudsaken är att man har marmor överallt....

Hmmm, satte just kaffet i halsen, min granne på terassen tvärsöver gatan är ute och hänger tvätt.....hon ser ut som King-Kong i luddig rosa morgonrock och papiljotter i håret.....jaja, nu är jag vaken iaf.....

Nån av dagarna som kommer måste jag sätta igång och börja leta julmat, dvs vegetarisk sådan, här nere så äter man hummer, räkor, lax och enorma mängder med rött kött under julhelgen......men jag är totalt beroende av veg köttbullar och skinka......men här nere är utbudet av sån mat uruselt....så det gäller att vara ute i tid för att hitta bra substitut.....
Min resa till Sverige har tyvärr blivit inställd, så alla de saker jag tänkte köpa får förbli oköpta sas.....

Vi har bestämt, eller snarare jag har bestämt mig för att ha ett glöggparty i år, inte för de trista typerna i labbet dock, utan för medlemmarna i Gatorristas, en förening för kattägare som Florre är med i....Det jag funderar på är om vi skall ha det runt Lucia och jag möter dem i dörren med Luciaklänning o levande ljus i håret....dvs skrämmer skiten ur dem ;-))

Men nu skall jag sätta igång och släpa bokhyllor.....URK!!!!


Ah, men det innebär ju att jag kan låta Niko vara stjärngosse......så sött ;-)

6 kommentarer:

londongirl sa...

Den där Anna är bara för mycket...

Tycker det är roligt att möblera om men inte om det är för mycket som måste släpas runt. Så är det nu här hemma eftersom vi tömt svärmorshemmet i Dalarna. För mycket har hamnat här. Bukowskis är anlitat.

Är både du och Florito vegetarianer? Finns det något här hemma i Stockholm som du vill ha nerskickat? Maila i så fall! Har du något bra (gott) recept på vegköttbullar så får du gärna dela med dig! Har en veg i familjen numera.

En Lucia vore väl häftigt där nere på ert glöggparty! :)

maleandro sa...

LG: Men är det inte lite tråkigt att göra sig av med saker som gått i familjen? Det är bara jag som är vegetarian, vad gulligt av dig att vilja hjälpa mig ifall det skulle behövas...tack!!! Det enda jag har som kanske skulle vara ngt är ett recept på falafel, men kanske Ilva vet ngt mer? Det blir nog en liten Lucia ;-))

Anonym sa...

En jul var huset full och min mamma sov i tvättstugan en gång, en annan jul sov min bästa kompis där också. jag hade smyckat med lite julkrafs därnere. Det blev fint ändå:-) *s*

maleandro sa...

Anne-Maj: Det låter faktiskt väldigt bohemmysigt på ngt sätt :-))

londongirl sa...

Det är bara några saker som åker till Bukowskis.....det är därför det är för mycket här nu. ;-)
Har ju två söner som måste ha minnen i form av allt möjligt från den släkten så klart.
Hör bara av dig om det är något du vill ha hjälp med att skicka ner! Själv åker jag till London och julshoppar om två veckor. :)

maleandro sa...

LG: Det är jättegulligt av dig....skulle också vilja åka till London igen....