fredag, januari 26

Barn

Godmorgon mina små darlings

Idag så tänker jag fortsätta städningen som jag påbörjade igår, vi får besök i helgen och ja känner mig lite lätt stressad. I eftermiddag skall jag iväg för att köpa lite småsaker på Ikea....börjar starkt överväga ifall jag skall försöka få jobb där, jag är ju ändå där varje vecka verkar det som ;-)

Häromdagen så råkade jag ställa en fråga som fick Florre att tro jag var lite smågalen, men idag när jag läste det här så funderade jag igen...
Varför skaffar man barn? Det som fick mig att fråga var att jag läst på ett forum om en del som tyckte att homsar inte skulle ha barn pga att det inte skulle gå att ordna naturligt sas....och en del andra som tyckte att det skulle man visst det.

Och då undrar jag lite varför skaffar man egentligen barn? Är det för att man vill befolka världen, vill reproducera sig så att ens gener inte dör ut, för att man vill ge liv till en ny människa, är det ett utslag av kärlek till sin partner, eller ett sätt att binda sin partner osv

Många av dem som anser att homosexuella inte skall ha barn verkar däremot tycka det är helt ok med par som blir gravida genom olika tekniska lösningar ifall de inte kan bli med barn den naturliga vägen, och de gånger jag frågat varför det är ok, men inte när andra vill eller försöker, då är det endast onaturligt och emot guds vilja och en massa annan skit. För om naturen nu skapat en så att man inte kan få barn naturligt, då skall man väl inte sätta sig över det? Det kanske är naturens sätt att rensa ut dåliga gener?

Och nej, jag är inte fullt lika rabiat som jag låter utan det är funderingar, jag känner människor som fått barn med hjälp av tekniken och de är underbara föräldrar.
Sedan undrar jag lite över det där med att folk anser att barn är en så självklar rättighet som man bara ska ha, inte fan är det en rättighet för mig att ha en Gucciväska, och ett barn är väl mer dyrbart än väskan och behöver mer omsorg för att må bra, och ibland när man ser folk så verkar de inte vara de bästa föräldrarna om man säger så....


Och nej, jag vill definitivt inte ha några barn, ärligt talat så tycker jag inte speciellt mkt om dem, och det är inte pga av min läggning utan mer ett personlighetsdrag....
7 kommentarer:

Ilva sa...

Vete fan varfòr jag skaffade barn o dessutom tre. Det kan jag ofta undra speciellt som jag inte heller är så där förtjust i barn rent generellt eller som företeelse. Jag tror att det är en biologisk drift, kan inte förklara det på annat sätt. Jag tycker att homosexuella skall få adoptera barn, det finns så otroligt många föräldralösa barn ute i världen som behöver kärlek och omvårdnad att vi inte räcker till hur som helst, hetero eller homosexuella.

schmut sa...

överhuvudtaget, lever vi ett naturligt liv idag? de som snakcar om naturligt,Gud och naturens lagar, lever de i en grotta? tar de en epidural när de föder barn? kollar ungen med ultraljud? använde de ägglossningstest för att klocka in samlaget?
ingen lever naturligt idag. samma snack går om amningen, att det är så förbannat naturligt att amma och att mjölkersättning är bara en nödlösning för slappa mammor...
våga hata naturen.

varför folk skaffar barn? för att de kan. för att det förväntas av dem. för att de vill ha en avbild, någon att forma så som de inte blev formade. för att kunna lyckas med något. för att få någon som älskar dem för alltid. för att det bara blev så.
jag tror det finns lika många skäl som det finns barn.

Ilva sa...

kom på en annan anledning till varför skaffa barn när jag läste Schmuts kommentar och en som lite styrde mig till att skaffa två till efter det första: att få fler att älska förbehållslöst. Det är det bästa de har gett mig, förmågan att verkligen verkligen älska.

Anonym sa...

Jag minns inte hur jag tänkte när vi gjorde barn. Men flickorna är det bästa vi har just nu. Jag säger att det är bättre när dom blir större innan dom kommer i tonårsperioden, ja ja.. men.. Jag har svårt tänka mig ett liv utan dom. Men jag tycker och respekterar människor som valt att inte göra barn. Det var och till en. Vi har bekanta som valt inte göra barn och flickorna tycker dom väldgt mycket dom också. Barn och vuxna behöver varandra. Stannar här.. annars kan det bli mer än en kommentar:-)

Mamselamsen sa...

Jag har inte heller en aning om varför vi bestämde oss för att skaffa barn. Men jag är jävligt glad över att vi gjorde det.

maleandro sa...

Alla: Men då är det med andra ord lite själviskt till varför man skaffar barn ;-)

Men jag tycker att ni har gett mig väldigt bra svar som faktiskt ger mig lite att tänka på

The Pale Green Woman sa...

Jag har inte den blekaste, men jag har å andra sidan inga heller. Men det är väldigt roligt när kompisarna förökar sig så jag får handla roliga sagoböcker! :-)