torsdag, januari 25

Jesus goes Crazy

Godmorgon alla sköna juveler därute!

Jag såg en dokumentär häromdagen som hette Jesus Camp och som handlade om människor som var lite lätt galna om man skall vara snäll.

Kyrkan, eller organisationen de har och är med i heter

National Association of Evangelicals. Man kan väl säga att de står för en ganska gammalmodig form av troende, dvs de hävdar att gud skapade universum, vetenskapen är humbug, att kyrka och stat hör samman, dvs kyrkan bestämmer i staten osv

Började titta lite småslött för att mer eller mindre gömma mig under pälspläden när programmet var slut, ärligt talat så hade jag nog föredragit att se Alien i mitt vardagsrum än att höra dessa människor tala och planera.

George Bush är anhängare av deras trosuppfattning och propagerar för att folk skall kunna skola sina barn hemma i det egna hemmet.
National Association Evangelicals har som mål att ta sig in överallt i regeringen och skapa agendor till sin fördel och avsätta alla som ifrågasätter dem och de är redan en god bit på väg då massor av människor i den amerikanska regeringen är starka anhängare till deras ”framgångstro”

Det var väl i sig inte deras åsikter som var skrämmande utan mer att de var så totalt blinda inför allt som kunde ifrågasätta dem. Man fick se hur mammor satt hemma och lärde barnen att vi inte alls håller på att gå in i en global uppvärmning med katastrofala följder som resultat, utan det är mest skitsnack ifrån folk som är emot dem, jorden har skapats av gud för att människorna totalt ska kunna tömma den på resurser, för det finns inga framtida generationer i deras tänkande, utan allt handlar om här och nu.

Dokumentären skildrar barnen till alla dessa människor, och man får följa med dem till ett årligt Jesus Camp där de får lära sig att det är ok att kriga i guds namn, att muslimerna är den enda sanna fienden, att oliktänkande är mer eller mindre djävulens avkomma. Barnen blev så hjärntvättade av lägerledarna att de var som små marionetter som upprepade allt de vuxna sagt, de talade i tungor och gick in i trance under mötena allt medan de vuxna sa att detta var ett tecken på att de var rättroende, det som gjorde det så hemskt var alla närbilder under väckelsemötena som visade deras ögon som var totalt tomma trots inlevelsen i tungotalet och trancetillståndet.

Det är svårt att beskriva med ord hur otäckt det var, man måste nästan se för att förstå. Det som är oroande är att jämsides med liberalismen inom kyrkan kommer allt mer de konservativa fram och de använder sig av alla medel för att hålla folk ute, detta gäller även kyrkan i Sverige och Finland, bla nu senast Karl af Hällström som är verksam inom Evangelisk-Lutherska Kyrkan och blivit åtalad för att han har varit prohomosexualitet i sina predikningar.

Folk skrattar åt Kallin och Green och deras mossiga åsikter, men sanningen är att dessa gossar är med i ett mkt större spel där mkt handlar om politisk makt både i och utanför kyrkan och att kunna segregera så många som möjligt så att endast de ”rätta” blir kvar. Religion idag handlar inte om gud eller kärlek utan om makt i dess renaste form, dvs politik där man kan bestämma totalt över människor och deras liv3 kommentarer:

Kalle af sa...

Tack för länken och kommentaren! En liten korrigering: Jag är inte verksam i Svenska kyrkan, utan i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

schmut sa...

religion har väl egentligen alltid handlat om just makt? se bara på alla 'missionärer' och vart de åkt..

maleandro sa...

Kalle: Jag hade lite bråttom när jag skrev, men nu har jag rättat till det :-)

Scmut: Iofs, men de brukar inte vara så öppna med sin agenda som de här människorna var