söndag, maj 13

ESC igen

Självklart måste jag skriva lite mer om Eurovisionsfestivalen ;-)

Nej, men allvarligt så förstår jag inte riktigt varför folk är så upprörda?
Varför skulle inte östländerna rösta på varandra när vi gör det?

Nej jag tror helt enkelt att det handlar om sårad fåfänga och ganska så mkt dumhet ifrån vår sida. Vi är så otroligt insnöade på vår stil som vi tror är det som är mest gångbart överallt. Men jag tror att det kanske är på tiden att vi börjar ta tävlingen på mer allvar än oss själva. För jag tror att de flesta försöker åstadkomma hitar som skall gå hem i norden men skiter i resten medan östländerna gör precis tvärtom, de tar tävlingen på största allvar och försöker hitta ngt som många tycker om.

Och det som jag tycker är så otroligt korkat av oss är oförståendet till varför de röstar på varandra. Det är väl ganska självklart att man röstar på det som man känner igen, och det är skillnad på öst och väst när det gäller musik, men inte på det sättet som många tror att västs stil skulle vara bättre än östs. Skall jag vara ärlig så tror jag att öst skulle få ännu mer röster ifall de började sjunga på engelska så att vi förstår vad låttexterna handlar om för oftast är faktist östmusiken mkt mer välgjord än den mer lättrallade från väst.

Och har man tagit fan i båten så får man ro honom i land, med andra ord, bjuder man in fler länder så får man nog inse att alla röster inte kommer att hamna hos oss i väst utan faktiskt kan hamna hos ngt östland.

För exakt vad är det alla dåliga förlorare vill? Att öst skall få vara med men inte rösta? Och att vi i väst i ngt slags givmildhet skänker dem ett poäng eller två medan vi lägger tolvorna på varandra, för det skulle ju inte vara svågerpolitik om ngt ;-)

Och allt detta skitsnack om att Finland var så himla bra så det var därför de fick poäng av sina grannar....sorry men tjejen sög....visst en bra röst, men texten var ju ett lika stort skämt som Ukrainas.....Leave me alone I wanna go home upprepat tretusen gånger....så bra...not!!!!

Och skall jag nu fortsätta racka ner på Finland så kan jag fortsätta med klänningen som såg ut som ett jäkla galjonsfartyg som blivit gothifierat, och dessutom var ca 5 nummer för stor.

Och lite mer kickar till Sveriges journalister som tycker att SVT är så himla bäst på att anordna allt, Finland rockade stort med sin show tycker jag, och mkt bättre än ngt jag sett ifrån Sverige de senaste åren trots vår ”expertis” i frågan

Och sedan måste jag bara säga att The Ark var skitdåliga igår, Olas röst var kackadålig, uppträdandet allmänt splittrat så hur kunde vi tro att vi skulle hamna bland topp 10???

Däremot så kan jag tycka att det var lite trist att Slovenien och Ungern inte fick mer röster, ,men det är min mkt personliga åsikt eftersom jag anser att det viktigaste är rösten och inte glittret.

Och just Ungern tyckte jag var ascoola med sin antiglittergrej.....bara komma in i jeans och linne och bara stå och ändå lyckas få allas uppmärksamhet....det är STOR konst!!!
Så nästa år kanske vi skulle försöka skicka ngn som faktiskt kan sjunga och har en text som säger ngt, med andra ord försöka ta tävlingen på allvar och låta bli och tro att vi skall vinna oavsett vad skit vi än skickar.

Folk klagade på Verka, men är det så stor skillnad på Verka och vår Christer Lindarw
som ser ut att lida av anorexia i sista stadiet? Ingen större skulle jag vilja påstå....dragqueen som dragqueen...Verka gör i alla fall fan så mkt roligare och dansanta skämt än After Dark

4 kommentarer:

Ilva sa...

Det var ord o inga visor det! heja!

Anonym sa...

Jag tycker inte att Christer Lindarw är anorektisk. Han är naturligt såååå smal, har alltid varit sådan. Dessuton har han dom snyggaste BENEN i Sverige!!

Maleandro sa...

Anonym: Jag har träffat Chrille några ggr så jag har sett....dessutom när blev knotiga knän snyggt???

Anonym sa...

Jag såg honom på Cirkus för några veckor sedan. Jag tycker att han är väldigt snygg som tjej.

Visst är han smal, men hur kan man påstå att han har anorexia? Gissar du så?