tisdag, augusti 28

En Bäver på Visit

Käre Värld min lägenhet ligger i ruiner......

Ok, en lätt överdrift men det är inte vackert för tillfället.
Vi började måla om vardagsrummet igår och den första halvtimmen var det så lätt så.

Har ni en aning om hur varmt det blir i en lägenhet direkt under takåsarna när man inte har AC:n på och dessutom fönstren öppna för att det inte skall lukta för mkt? Jag kan meddela att det är lika varmt som i helvetet, vi stod i kallingar och svetten lackade av oss, vi lämnade små blöta fläckar på skyddspappret som vi lagt ut på golvet.

Sen upptäckte vi att färgen inte riktigt täckte lika väl som vi hoppats så vi insåg att vi var tvugna att köpa mer färg.

Nemas problemas tyckte vi, så vi fortsatte måla tills de två första väggarna var klara och gjorde oss i ordning för att åka och köpa mer, pfft, gissa vad! Färgen var slut i affären, dock så får de in mer i slutet på veckan men ändå.....Jag tyckte att ok, big deal men stackars Florre höll på att få dåndimpen så vi var tvugna att uppsöka närmaste McDonalds där han tryckte i sig glass.

Färgen som vi försöker få upp på väggarna heter Marron Marmóta, dvs bäverbrun på svenska, och skall jag vara ärlig så blir det fan så mkt mörkare än jag hade beräknat, men färgen är iofs snygg, den drar lite åt lila. Listerna blir antikvita.

Tänkte jag skulle måla om alla ramar och div andra saker i antikguld, inte så svenskt lagom kanske men def i min smak.

Sedan skall jag sy nya gardiner och dukar i lejongult, typ siden eller moaré
Och lite senare i höst så skall jag sy två plädar i päls till soffan och kanta dem med sidenband och stora tofsar i var hörne och givetvis matchande kuddar till detta. Någon som tänker tacky ;-))

Apropå tacky, som en del av er vet så har jag börjat jobba med mina smycken igen efter en längre paus. Och nu har jag fixat en modell till tävlingen som jag skall ha här lite senare och även smilat in mig hos en kompis pojkvän som jobbar i en dekorationsbutik, så det rör sig framåt så sakteliga.

Igår satt jag och funderade över visitkort och hur de skulle se ut, lekte ihop några exempel.
Tänkte fråga vad ni uppskattar hos ett visitkort? Skall det vara så enkelt som möjligt eller vara en snygg eller cool historia? Vad får er att komma ihåg just det där kortet sas?

Men nu gott folk skall jag återvända till målningen och jamma i takt med discomusiken medan jag kastar färg på väggarna och klirrar med armbanden ;-))
Måste ju erkänna att jag är svag för det här sista, den gula texten är guld egentligen, men det syns inte så väl tyvärr.9 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Jag är mer svag för det första!

Och ert vardagsrum låter helt underbart tacky, jag älskar det redan :-) Bilder tack!!!

Ilva sa...

jag gillar det sista! Absolut!

Maleandro sa...

PGW: Självklart blir det bilder när allt är klart som jag vill ha det :-))

Ilva: Oki La Mama ;-))

Fiafideli sa...

Det sista! Helt klart! Det känns lyxigast.

Maleandro sa...

Fiafideli: Det lutar nog åt att det blir det sista

Tutte i blåbärsskogen sa...

Nu är jag väldigt konservativ vad gäller visitkort. Jag gillar nummer två bäst. Stilrent.

Fast annars är jag väldigt tacky.... vill flytta till större... ja, jag vet att det inte låter riktigt klokt. Som det är nu, står sakerna på varandra och inspiration att göra förändringar är noll.

atir sa...

Jag behöver väl inte ens skriva vilket jag tycker är superhäftigast!?!?

Belli sa...

Det sista var helt klart sexigast!

Maleandro sa...

Tutte: Men jag vill ha ngt som är som jag ;-)

Atir: Du menar det lila va? ;-)))

Belli: Tack, du har bra smak :-)