torsdag, september 13

Sverige Suger

Vad är det som håller på att hända med Sverige?

Jag tror inte bara man kan lasta moderaterna för den hårdare politiken för även sossarna hade en likadan inställning på slutet.

Jag förstår att våra försäkringsförmåner kostar multum och att det är en stor utgift i Sveriges budget, men att dra ner på på olika saker för att sedan totalt bortse ifrån kostnad och resurs i andra är ganska korkat.

Jag skulle kunna köpa hela resonemanget ifall vi hade en likadan politik som i andra länder där de inte har samma politiska system. Men när Sverige glatt hävdar att vi tar hand om våra medborgare så ljuger vi rätt mkt. Folk har aldrig varit fattigare än nu trots att vi skall befinna oss i en relativt bra konjunktur.

Massor av människor hamnar dagligen utanför systemet därför att ngn i beslutsställning väljer att bortse ifrån sin mänsklighet, om det gick att överklaga ett sådant beslut så skulle det inte vara några problem, men möjligheterna att få rätt mot de som skall granska oss blir allt mindre för den vanlige medborgaren, vi börjar faktiskt att mer och mer närma oss en diktaturstat där inga rättigheter finns kvar när ngt väl blivit bestämt av staten.

I Järnladyns fall så undrar jag hur i herrans namn vet de på Alfakassan att det verkligen är hon som bloggar? Jag skulle kunna kalla mig Hanna Larsson, 35 år i Tyresö och sitta och skriva i min blogg att jag skattefuskar. Inte finns det några bevis för det, bara det jag skriver i bloggen.

Att basera ett beslut på ngt som inte kan kontrolleras är inte lagligt så vitt jag vet, om inte rutinerna har förändrats oerhört mkt sedan mina dagar inom byråkratin.

Det är lite som att ngn tar ens barn pga hörsägen ifrån en anonym.

Alla beslut måste ha ett underlag som går att ta på, dvs det måste finnas papper med info på, att basera ngt på en sak man läser på en skärm är inte gångbart då saker kan raderas och ändras och framförallt inte kontrolleras genom korrekta personuppgifter.

Jag är Paris Hilton, eller kanske rent av Prins Carl-Philip, skulle nu ngn då göra ett beslutsunderlag på grund av det så vore det ganska korkat eller hur? ;-)

Det som är trist många gånger är att vi svenskar lever i villfarelsen att vi har det så fruktansvärt bra, det har vi inte längre, vi ligger inte ens i topp. Men vi är så indoktrinerade av våra politiker att vi har förlorat vår förmåga att vara kritiska, och framförallt vara rebelliska och kämpa för våra rättigheter som blir mindre för var dag, trots att det skroderas så mkt om hur bra vi har det. Lite som en misshandlad hustru som tror att det är hennes fel att mannen slår henne.

3 kommentarer:

Anonym sa...

nu fattade de inte något beslut på grund av informationen på bloggen, utan begärde in komplettering...

Jan Jävulbock sa...

Det här jävla Kokobomlandet suger så förbannat mycket att jag har god lust att emigrera till Norge.

Anonym sa...

håller med helt SVERIGE SUGER FET BALLE!