fredag, december 21

Barnaga!

Nu antar jag att ni kommer att bortförklara mig som galen, stockkonservativ eller ngt annat!

Visst är det bra att barnaga blir förbjuden men jag hoppas att det inte blir som i Sverige där föräldrar är totalt maktlösa gentemot sina barn.

Det låter på DN som om spanska barn mer eller mindre misshandlades till döds, vilket är totalt fel! Däremot så har de fått lära sig att visa respekt inför sina föräldrar och andra vuxna.

Medan man i Sverige anser att allt sådant bara är nys. Svenska barn och ungdomar idag är sorgligt eftersatta när det gäller att veta hur man uppför sig med andra människor, de är itutade ngn slags rappakalja att det enda som spelar ngn roll är vad de själva vill och tycker.

Alla andra skall bara foga sig och acceptera.

Börjar en svensk unge skrika i matbutiken så får den antigen skrika tills den hittar på ngt annat eller så mutar föräldern det till tystnad. Skulle däremot den spanska ungen göra samma sak så blir den tillsagd att hålla tyst och att den stör andra människor och mkt sällan blir barnet mutat för att föräldern skall slippa ta sitt ansvar.

Nu tror ni kanske att jag tycker det är ok med lite slag och örfilar, absolut inte!

Men att inte kunna lära sina barn vad som är rätt och fel i umgänget med andra är att förstöra sina barn för resten av livet anser jag.

Jag har aldrig i hela mitt liv fått aga, tvärtom jag blev maximalt bortskämd och omhuldad som barn MEN jag fick lära mig att andra människor är lika viktiga som jag!

Jag har bekanta som har barn och uppfostrar dem enligt den svenska modellen vilket innebär att ungarna klänger på en, sliter i ens kläder och rotar i ens väska utan att föräldrarna säger ett knyst… det är ju så gulligt med försigkomna barn.

Säger man att man inte uppskattar att ha en unge klängande i knät när man försöker dricka kaffe eller prata så blir man upplyst om hur dum i huvudet man är. Och råkar man säga att man def inte uppskattar att ungen sliter i ens smycken eller kläder som är ömtåliga så får man höra att man inte skall använda sånt krafs…

Om man jämför spanska och svenska barn så har de precis lika mkt frihet och är precis lika älskade av sina familjer, men den spanska varianten lär sina barn hur man umgås med andra på ett sätt som inte sker i Sverige idag. Kanske för att familjer och umgänge ser olika ut?

Men de som är förlorarna är de svenska barnen som aldrig får lära sig ansvar eller respekt utan matas konstant med att det alltid är ngn annan som skall ta på sig det gentemot dem.

Men nu över till ngt annat :-)

Jag har anmält mig till bloggstafetten… Och jag tycker att du skall göra likadant!

Och sedan vill jag bara påminna er om Ilvas fantastiska foton som hon säljer här!

Så för en mkt ringa summa så får ni ett stycke unik fotokonst av en kvinna som är lika talangfull med sitt fotande som sin kokkonst inom det italienska köket!

2 kommentarer:

Rexxie sa...

Åhhh, vad jag håller med! (om barnuppfostran alltså)

God jul!

Linus sa...

Tycker nog att man kan ge några daskar i stjärten då och då.
I alla fall från ongefär 4år och uppot.
Det tror jag bara är nyttigt.