tisdag, december 25

God Fortsättning Till Alla Sockertoppar

I år var faktiskt julen bättre än vad jag hade förväntat mig! Jag tillhör de där som både hatar och älskar julen samtidigt.

Hatar den för att allt blir så fel vad man än gör och älskar den för alla de goda föresatser den innehåller.

I år så gav jag upp någonstans halvvägs och tänkte att det får bli som det blir, vilket är lite ovanligt när det gäller mig eftersom jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna ;.)

Kulorna och glittret måste bara hänga helt rätt och hela huset dofta av hembakta pepparkakor.

Men på ngt sätt oavsett hur mkt jag än jobbar mig så blir det aldrig riktigt jul här nere.

Det är svårt att få till julkänslor när solen strålar hysteriskt och man ser folk gå barbenta.

Sedan så saknar jag dofterna som är runt jul... glögg, pepparkakor, apelsiner med torkade nejlikor osv

Och det är jäkligt svårt att åstadkomma ngt som ens liknar ett svenskt julbord när inte en jäkel vet vilka ingredienser man talar om…

Så i år gick jag in för att bara göra saker som jag gillar att äta året runt, och jag måste säga att maten blev väldigt lyckad.

Efter middagen så gick vi ut och tog en drink, vilket man brukar göra här nere, så jag kom i säng runt 06.30 imorse.

Men ngt som gjorde mig väldigt besviken i år var att jag upptäckte att jul här nere def inte består av samma saker som i Svedala…

Nu vet jag att jag är en romantiker av stora mått, kanske till och med en liten variant på Karl-Bertil och hans jäkla julafton?

Jul för mig har alltid varit om att samlas och njuta av varandras sällskap, äta gott men framförallt ha en slags anda av godhet som inte bara gäller den egna familjen utan alla man träffar.

Att önska god jul, försöka vara vänlig och tänka gott så gott man nu kan ;-)

Här nere är jul mer om att skryta och försöka bräcka varandra, inte när det gäller julklappar utan allt det andra, julklapparna delas inte ut förrän den 6 jan då de tre vise männen kommer.

Men när det gäller mat, kläder och allt annat så försöker folk göra allt för att vinna över varandra i kostnad och exklusivitet.

Mellan middagen igår och utgången så satt Florre och jag och tittade på en julshow med en av Spaniens största sångare… alla hans gäster talade om hur mkt deras julfirande kostade, inte i direkta priser men ändock ganska taffliga omskrivningar… och hur många flaskor Cristal de vräkt i sig under middagen… till slut var jag tvungen att fråga Florre varför de satt och berättade allt detta, och då förklarade han att julen här är att visa hur mkt man har och kan konsumera.

Nu tycker ni kanske jag är barnslig men jag blev så fruktansvärt besviken, nästan som när jag upptäckte att jultomten inte finns :-(

Julklapparna sedan är en alldeles egen liten historia…

Florre berättade att här kan man till och med i vissa butiker, mest i de mindre städerna nu för tiden lämna kvar presenterna i affären under några dagar och så sätter de på en etikett där de talar om vem som har köpt den , allt för att visa sin omgivning hur rik man är, för givetvis gör man bara så med de riktigt dyra sakerna.

Eftersom jag är en bortskämd liten brat så erkänner jag villigt att jag tycker det är mkt roligare att få än att ge, men det som faktiskt är viktigast för mig konstigt nog är tanken och inte gåvans värde, det kanske låter motsägelsefullt men en sak för 5 kronor kan vara mkt mer värdefull för mig än den där tjusiga saken för 5 000 kronor.

För mig så vetskapen om att ngn har försökt hitta ngt som de tror skall göra mig glad mkt större värde än ngn som bara köper ngt för sakens skull.

Men nu tänker jag återgå till soffläge och titta på kackiga disneyfilmer på Disney Channel medan jag vräker i mig Godivachoklad…

Hasta Pronto Amigos ;-)

Och givetvis en god fortsättning till er alla!

5 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Känner igen en del av det där, jag har också varit utomlands några jular, med plastgran och drinkar osv... God forts hur som helst!

londongirl sa...

Jag kan faktiskt mycket väl förstå din besvikelse...

Du...vad är det för ingridienser som du har saknat där nere? Är det något jag kan skicka till dig inför nästa försök att få ihop julkänslan?

Vill du jag ska fixa en cd med Karl Bertils jul så kan jag göra det med.

Mycket god fortsättning till er!

Ilva sa...

pussssss!

Maleandro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maleandro sa...

Klim.Häxan: Ja, det blir annorlunda på ngt sätt när allt det där familjära saknas...och tack detsamma än en gång :-)

LG: Du är en liten ängel! :-)

Det är sådana där konstiga saker som man inte får tag i som potatismjöl, nougat som man gör eget godis av och likaså marsipan och en massa annat som man tycker är självklart i ett kök.

Spanien är tyvärr ett uruselt land när det gäller mat och ingredienser :-(

Här tycks det handla om att fylla buken utan att göra det vackert och njutningsfullt samtidigt!?

Om du kunde göra en CD med Karl-Bertil så skulle jag bli så jättejätteglad!!! Det är ngt som jag verkligen saknar :-(
Och en riktigt god fortsättning till både dig och resten av familjen :-)

Ilva: PUSS!!!