söndag, december 30

Nothing Like Home?

Jag bara undrar ifall personen ifråga som skrev den här resekrönikan är korkad eller extremt bortskämd?

Att resa till Madrid och boka hotell i Chueca är ngt som de flesta som bott i Madrid (precis som författaren ifråga gjort) vet är totalt oförenligt med barn.

Madrid, precis som de flesta andra storstäder är inte speciellt barnvänliga. Det är ungefär som om jag skulle åka till ett golfhotell i Malaga och sedan klaga järnet för att det inte finns några trendiga gayklubbar, inget intressant kulturliv eller exklusiva små klädbutker.

Madrid är en underbar stad men är man barn, gammal eller handikappad så blir det problem.

Nu vet jag inte hur författaren resonerar men åker jag till ett ställe så anpassar man ju sig lite till hur det är, och framför allt så läser man om stället ifråga innan man åker så man inte hamnar på det lilla golfhotellet om man vill ha ett hysteriskt nattliv.

Men det är klart han kanske tillhör de där som förväntar sig köttbullar i djupaste Afrika istället för att testa den inhemska maten ;-)

Jag såg Stardust igår och blev grymt besviken, inte på filmen i sig som var underbart gjort, utan mer på att de ändrat storyn och hur saker och ting slutar.

Filmen var som sagt underbart filmad och effekterna superbra så har man inte läst boken har man ngt att se fram emot, men har man läst den så kan man inte undvika att göra jämförelser och då blir inte filmen lika fantastisk.

Boken av Neil Gaiman är en underbar historia om kärlek och uppoffringar och hur bitterljuva saker kan vara.

De flesta av hans böcker är superbra och handlar just om det dubbla i känslor. Så jag kan starkt rekommendera hans böcker.

Igår åkte Florre och jag till en Factory-outlet utanför stan och gjorde lite shopping, fann en del trevliga saker att ta med hem ;-))

Idag står en promenad i solskenet närmast på programmet och en liten tapa någonstans på en uteservering

2 kommentarer:

Rexxie sa...

Bäst i Stardust är Robert de Niro som Captain Shakespeare som dansar runt i sina klänningar och spanar in gossar i slutscenen...

:-)

Maleandro sa...

Rexxie: Kan hålla med om att han var en stor del av behållningen i filmen ;-)