onsdag, januari 2

Vem Tänder Bålet?

Jag undrar vilken grupp som står näst på listan att förföljas?Kanske de som är lite fetare än genomsnittet?

De som har lägre utbildning och därmed mindre intelligenta ;-)

Kanske rentutav männen… ;-)

Jag är rökare och för att vara ärlig så trivs jag med det och jag försöker vara så hänsynsfull som möjligt när jag befinner mig bland ickerökare.

Men att konstant få höra att man är äcklig, dum i huvudet och diverse andra saker får mig faktiskt inte att vilja lägga av, tvärtom jag blir ännu mer envis och vill tända min cigg på de mest konstiga ställen.

Skulle jag säga att en människa är dum i huvudet, äcklig och ful för att den är fet så hade jag blivit anmäld för både det ena och andra, likaså om jag hade yttrat mig om fula människor, eller ngn av de många mindre intelligenta som följer pappa staten och gör precis som de blir tillsagda.

Visst jag förstår allergiker men det blir lite lustigt när de inte verkar ha några större problem med alla som stinker parfym eller av konstiga kryddor.

Men det är klart att om det är ok att kalla mig div saker så förmodar jag att det omvända gäller så hädanefter kommer jag att säga till alla feta att de är äckliga och korkade eftersom de inte tycks kunna vara kapabla att sköta sitt matintag på ett hälsosamt sätt, likaså alla fula eftersom de faktiskt stör mitt estetiska sinne, och för att inte tala om alla dessa människor som stinker vitlök på bussar…

Det talas jämt om hur mkt vi kostar staten i sjukvårdskostnader, men det talas jäkligt tyst om hur mkt vi drar in i skatt till den, och ännu tystare om hur mkt skit som alla avgaser och fabriker åstadkommer.

Om man nu skall diskutera sjukvårdskostnader så varför inte tänka lite på alla feta som faktiskt ofta åker på diabetes, inte klarar av att arbeta lika mkt som en smal och mer tränad människa gör, och därmed kostar staten en massa pengar.

En fet mamma påverkar ofta sitt barn till att äta onyttigt och barnet i sin tur blir mobbat och kostar skolan en massa resurser för att komma tillrätta med mobbingen.

Feta klarar oftast inte av att gå långt utan tar bilen för att köpa sin Snickers när de får suget sent på kvällen vilket orsaker en massa avgaser och gör miljön sämre för alla.

Så där skulle jag kunna hålla på med en massa grupper i samhället som är lika onyttiga som jag och resurskostande, men det skulle som sagt mer eller mindre anses vara förföljelse av en grupp som som det är synd om.

Sverige som land börjar faktiskt skrämma mig ganska mkt!

Folk hjärntvättas till att tro allt som sägs i tidningar som i sin tur är styrda av olika politiska agendor.

Ungefär som nu då alla tidningar är fulla av kritik gentemot den sittande regeringen som gör inskränkningar, men få tycks tänka på att det var den gamla regeringen som la grunden för alla de beslut som görs nu, alla gnäller över arbetslösheten men tänker inte på att Alliansen räknar in dem som förr doldes av sk arbetsmarknadsåtgärder och därmed effektivt doldes i statisktiken.

Och dom där åtgärderna bestod oftast av att lära sig söka jobb, hur man diskar eller ngt annat lika intelligent.

Alla skriker om övervakningen som skall bli mer omfattande men glömmer att socialdemokraterna långt in på 70-talet åsiktsregistrerade folk på samma sätt som nu. Och förslaget i sig las av en socialdemokrat…

Visst är det jobbigt att behöva ta ansvar och tänka själv, men när man en gång väl börjat så inser man hur fångad man varit i de nät som byggts upp de sista 50-60 åren av sossarna.

Sverige är på god väg att förverkliga Orwells utopi om 1984 eller om man så vill Fahrenheit 451 av Bradbury.

Det som är skrämmande är inte att de som styr försöker tvinga oss till underkastelse utan vår villighet till att bli styrda av dem utan att ens ifrågasätta varför.

Men kanske är det så att vi förtjänar det vi har?

Om folk inte vill tänka, varför då erbjuda dem möjligheten?


4 kommentarer:

Angelica sa...

hahahaha!
det lustiga är att vi rökare egentligen inte kostar staten nåt, inte mer än vad vi ger dem i tobaksskatt iaf.. det finns egentligen inget vetenskapligt bevis som kopplar ihop rökning med lungcancer. de flesta jag känner som dött i den sjukdomen var ickerökare (ellernäe, alla är det).

o eftersom fetma nu är konstaterat drabbande av diabetes så håller jag med dig. bort med ohälsosamt tjocka! (finns ju de som faktiskt tränar 78 timmar/vecka och ändå inte blir mindre än 80 pannor som kvinna så man måste nog kategorisera tjocka och feta var för sig tror jag).

Ilva sa...

glöm inte hur mycket sporten kostar samhället!! alla dessa menisker mm som måste opereras...

Hosanna sa...

Tack för ett härligt cyniskt inlägg, kryddat med många saningar!

Maleandro sa...

Angelica: Menar du att alla dessa procenter som jämt redovisas när det gäller lungcancer inte är sanna?

Ilva: Tyst på dig, de stackars sportfånarna uppoffrar ju sig för oss och resten av världen genom att frivilligt utsätta sig för skador ;-)

Hosanna: Tackar, ärligt talat så har jag inte det minsta emot vare sig feta eller fula... men jag blir väldigt trött på den ngt snedvridna debatten ibland