fredag, maj 9

Låt Engla Dö

Som jag skrivit innan så ger hela den här historien mig en dålig smak i munnen, oavsett hur mkt Englas familj än försöker rättfärdiga sitt val.

Nu är jag förvisso mkt cynisk men argumentet att man vill ge Sverige en chans att ta farväl av Engla låter fruktansvärt ihåligt i mina öron.

Om man nu vill ge det stackars barnet en vacker avslutning, varför då bjuda in kreti och pleti som kommer att sitta framför tv-apparaterna och kommentera div saker.

Engla mötte ett tragiskt öde men att påstå att Sverige behöver ta ett farväl är att bre på lite väl mkt, Engla var vare sig kunglig, kändis eller politiker då hade jag kanske förstått önskemålet mer. Folk hade haft en relation till henne innan hennes död, nu visste ingen att hon fanns innan det kablades ut i pressen att hon blivit mördad.

Hon är inte det första och inte heller det sista offret för en mördare, och skall då alla som mördas få tv-sända begravningar hädanefter?

Mormodern skriver i en kommentar att hon tycker synd om folk som tvivlar på familjens uppsåt, men jag för min del skulle nog vilja vända på det och säga att det är synd om familjen som försöker göra Engla till ngt hon aldrig var.Och när till och med de anställda på tv anser att beslutet är fel så börjar man fundera lite…

Dessutom uppmaningen att skänka pengar till Englas fond där man tydligen skall stödja familjens behov och kursgård i första hand, och det som blir över går till behövande.Hur stor del kommer att ses som ett överskott?


Om man nu ville göra ngt fint i Englas namn så kanske det hade varit bättre att låta hela summan gå till behövande!

Tänker familjen överhuvudtaget på de som kommer för att ta ett uppriktigt farväl av Engla? De kanske inte tycker om att få sina tårar och förtvivlan utkablade i tv.

En begravning är en möjlighet till ett sista farväl och att ta ifrån de som kände henne den chansen genom att låta det sändas i tv är rätt grymt.

Sedan kan jag ju inte annat än undra ifall de kommer att skicka runt en kollektskål till dem som kommit för att samla in pengar, eller rent av sitta med små skyltar som visar kontonumret till fonden, givetvis med förklaringen att det är till ett gott ändamål…

Ni får ursäkta ifall jag låter elak men sånt här får mig verkligen att tvivla på folks godhet, speciellt när de själva hävdar den.

3 kommentarer:

Mamselamsen2 sa...

Jag skrev ett långt inlägg om det hela i morse... men tog bort det. Men det handlade om just det du skriver: Hur mycket är överskott?

15 kronor?

schmut sa...

jag tycker det hela är märkligt - att man ens fokuserar på vilka omkostnader man fått pga dottern försvann och var saknad ett bra tag innan man hittade hennes kropp.
det handlar ju inte längre om skadestånd och ersättning utan om att försöka vinna något på hela situationen. innan man börjar babbla om att vad är egentligen pengar värda i sorgens tid, så är det ju inte bara pengar utan även en firma det snackas om. det är ett väldigt beräknande tilltag när man dessutom kallar det en fond för Engla.

jag kan förstå att de vill se begravningen som ett fint tillfälle för de varmhjärtade svenskarna att knyta samman och gråta en tår, men det betyder ju ingenting. det är en dokusåpa och vad de gör är att shabbla bort sig själva i mediahetsen.
har de inte ens tänkt på själva avskedet, vad sorg är och hur man hanterar den? den familjen kommer halta till rejält sedan, pengar eller inga pengar på fonden

Maleandro sa...

Mamsen: Jag kan inte hjälpa det men jag blir misstänksam...

Schmut:

Att ens tänka på pengar i en sådan situation tycker jag tyder på ngt mkt dåligt. En person som försöker tjäna på sitt eget barns död framstår åtminsonde för mig som ganska motbjudande.