tisdag, maj 6

Sanning, Matilda och BR

Det skrivs mkt just nu om Matilda som blev biten av en bäver.

Jag tillhör de där som anser att ungar skall hållas i koppel ifall de inte kan låta djur vara ifred, och framför allt så bör föräldrarna skickas på kurs för att se ifall de är lämpliga som just föräldrar.

Det vimlar av idiotiska föräldrar därute som av ngn anledning anser att deras avkomma skall ha rätt att hoppa på varje djur de ser. I det här fallet så bet bävern ifrån sig vilket är högst naturligt för ett djur som känner sig trängt.

Vad är det som gör att så många småbarnsföräldrar tror att djur gillar när en unge dyker ner på det och börjar peta och dra, mkt få barn närmar sig ett djur försiktigt och låter djuret bestämma takten sas.

Jag vet inte hur många gånger jag har varit tvungen att säga till folk och deras ungar att jag inte vill att de skall hoppa på mina hundar när vi är ute, ingen av dem är speciellt förtjust i barn och de morrar ibland, ändå så fattar inte föräldrarna utan tror att det är ok trots att både hundarna och jag säger ifrån… som sagt en kurs hade inte suttit illa för en del.

Överhuvudtaget så anser jag att det är lite fel på de föräldrar som anser att barn skall få göra som de vill utan att ta hänsyn till omgivningen. Barn är inte det bästa i livet för alla!

De har tydligen gjort en ny version av Brideshead Revisited, måste erkänna att jag är både förväntansfull och lite rädd samtidigt.

BR är en av mina stora favoriter både som bok och serie, och jag vill inte få min njutning förstörd av en kackig nytolkning av boken.

När vi ändå är inne på ämnet film så kan jag berätta att för min del så avskyr jag serien om Sarah Conner från Terminator, den hade kunnat bli jättebra men som ofta i amerikanska serier så läggs det mest tid på det tekniska istället för själva innehållet och dialogen.

Så det är ett evinnerligt skjutande och bombande men inte mkt till handling såvida man inte nöjer sig med att de är jagade av en elak robot.

Och är man så jäkla dum och ställer upp på sånt här så får man skylla sig själv och ta konsekvenserna och inte sitta och grina i pressen och tycka synd om sig själv.

Nu skall jag ställa mig och börja måla om våra antika stolar i svart och klä om sitsen med ett tigertyg som jag hittade när jag hade storrensning av mitt tyglager. Det låter kanske lite hemskt men jag tror det kan bli superläckert.

8 kommentarer:

ÖP-läsare sa...

Många är snabba att fördömma pappan utan att
veta hela händelsen. Pappan och dottern stod på en väg och bävern var 10-15 meter ifrån när pappan började filma. Efter ett tag hade pappan problem med filmningen och bilden visade bara gräset (den delen är borttagen av Aftonbladet). När pappan fick in bävern igen såg han dottern en sekund innan bävern anföll (som han trodde var bredvid honom men som med snabba steg sprungit mot bävern). Pappan sprang skäckslagen mot dottern för att rädda henne och blev själv attackerad. Det var under filmningen dottern ovetandes tog sig till bävern, han trodde dottern stod bredvid honom hela tiden. Se ÖP op.se (Östersundsposten). Jag tycker många dömmer folk lättvindligt med bara lite information som grund. Det är många som skulle passa på att filma en bäver. Kanske även du...

The Pale Green Woman sa...

ÖP-läsaren, om man har en fyraåring och ett vilt djur så nära varandra ska man inte koncentrera sig på en kamera alls, då ska man ha järnkoll på omgivningen!

Maleandro, en ny Brideshead ... instämmer, oroad men lite nyfiken också. Men kan något bli som Jeremy och Anthony?

schmut sa...

jag blir mer och mer förvånad över att folk verkar har glömt vad djur är. 'hoppsan, boaormen bet min 2-åring medans jag hämtade posten', 'bävern bet min dotter medans jag lekte med min kamera.
jag vet inte om det mest pinsamma är att pappan sålde vidare historien eller att han har ett barn som säger att hon ska svärda djuret. prata om att sakna respekt!

Cyron sa...

Ungen och bävern är ju underbar! Dels för att ungen är så gulligt korkad, dels för att farsan är så förbannat korkad men främst för att Aftonbladet målar upp bävern som något Godzilla-liknande monster som äter småbarn.

Sen sanningens ögonblick.
Vad tror folk egentligen?
Att det bara är att komma dit och plocka ut 500k?
Och är man otrogen och inte gillar sin dam så kanske det är lika bra att det tar slut. Får man dessutom pengar för det så är det väl bara att tacka och ta emot.

Men du?
Vilka sjukdomar anser du vara "fina"?

Lancia sa...

Jag kan inte hålla med dig mer än vad jag redan gör angående snorunge/bäver - snorungar/djur i allmänthet. Jag har alltid drabbats av och stört mig otroligt mycket på detta fenomen jag med. "Meeeen alla barn är djurvänner, dom ääälskar djur" Jo tjena, visst är man en för jävla bra djurvän när man respektlöst går fram och ska pilla/slå/dra i allt man ser.

Barn är precis som du säger inte det bästa i livet för alla!

Kram!

ÖP-läsare sa...

Kommentar till alla som tror att pappan tjänar pengar på filmen:

Hur vet du att pappan skickat in videofilmen till ÖP?
Det är kanske så att tidningen fått tips om händelsen och kontaktat familjen och på så sätt fått tag på filmen. Det här har varit en stor händelse i Ås. Händelsen inträffade för 8-9 dagar sedan och blev rapporterad i måndagens ÖP.

Maleandro sa...

ÖP.läsare: Varför har du utsett dig till försvarare av pappan? Är du pappan? Och ja, jag skulle nog gärna ta ett kort av en bäver men inte om jag hade en fyraåring bredvid mig som behöver tillsyn. Och om ungen nu är så snabb så borde ju pappan vara van eller hur?

PGW: Ju mer jag läser om den nya BR, desto mer orolig blir jag, tydligen så är det en mkt fri konstnärlig tolkning av boken :-(

Schmut:Jag fattar inte heller hur han kan sälja vidare historien?

Cyron: Kan inte annat än instämma. Fina sjukdomar... Om du vill veta MIN åsikt så finns det inga fina eller fula sjukdomar, men det finns en mkt stark hierarki inom handikapp och sjukdomssvängen där olika sjukdomar värderas olika mkt.

Lancia: Jag avskyr folk som släpper fram sina ungar hejvilt till olika djur. Jag är uppvuxen med djur och fick lära mig redan som liten att visa respekt inför dem. Dvs inte kasta mig över dem utan låta dem bestämma ifall de vill och har lust att bli klappade.
Kram själv :-)

Anonym sa...

själv blir jag vansinnig när föräldrar tror att det är helt okej att deras barn hanterar djur som leksaker. Lär era klåfingriga barn (alla barn ÄR klåfingriga =P) hur man agerar kring djur - att man inte springer fram till en främmande hund, eller försöker röra ett vilt djur. Gäller det en hund, kolla hur hunden agerar och prata med ägaren först. snälla.

Än värre om man sen blir förvånad över att djuret säger ifrån ---- vilket föräldern borde gjort först. Lär dem att inte antasta allt som rör sig, plz.