söndag, maj 25

The Winner Takes It All

Så var eländet över för den här gången ;-)

Visst var det tråkigt att Charlotte inte kom högre, men jag tycker inte det är så konstigt egentligen då övervägande delen av deltagarna är ifrån östblocket. Och givetvis så röstar de på varandra precis som vi gör.

Men uppriktigt sagt så tycker jag att de borde byta namn på tävlingen, eller dela upp den i en väst och östdel, att ha det som nu funkar inte längre tror jag då svågerpolitiken blir för stark.

Uppenbarligen så fattade ingen att dansaren i det spanska numret skulle dratta på ändan, det hörde till.Men ngt som faktiskt gjorde mig djupt generad var Björn Gustafsson. Den spanske kommentatorn presenterade honom som en av Sveriges kändaste skådespelare och när Björn började stamma och säga fel så blev kommentatorn alldeles tyst, jag tror inte ngn fattade att det skulle vara skoj utan det togs på allvar.

Den töntiga humor som Björn står för måste man känna till för att förstå, så jag undrar lite vad resten av folket tror därute om oss.

Överlag så tycker jag att tävlingen var en enorm antiklimax på ngt sätt, det blev aldrig spännande utan det var bara en lång väntan istället på ett nästan självklart resultat.

Så är det så här det skall vara i fortsättningen så tror jag faktiskt att jag har tröttnat lite, för en tävling måste vara spännande för att jag skall vilja titta. Och spännande var det det sista den var ikväll.

Sen tycker jag att det är ratt taskigt av svenskarna i gemen att inte ge sitt stöd till Charlotte, hur kul kan det vara att tävla för ett land och veta att nästan hälften tycker man är skit?

Något som däremot är jättekul är att det gick så bra för Norge i år, heja Norge! :-)Länkar:

AB1
AB2
AB3
AB4
AB5
Ex1
Ex2
Ex3
Ex4

5 kommentarer:

da sa...

"Everything has a beginning
Everything comes to an end
Take it or leave it you'd better believe it
Be my love or be my friend"
Charoltte Perrelli.

Anonym sa...

Meningen med tävlingen är bl.a. att förena Europa och att åter dela upp Europa i öst och väst är inte det bästa sättet att behålla freden.
Dessutom tyckte jag östblocken med vissa undantag var mer originella.
jag menar hur länge sedan var det inte Sverige skickade ett bidrag där de sjöng på svenska?
Nästan lite för mycket allvar, vi förväntar oss varje år att vinna, varför inte göra som Spanien och göra ett jätte fjantigt men roligt och originellt.

Mamselamsen2 sa...

Även om just jag gillar Perellis låt... trots att den nu mer är sönderspelad på radion, var det väl ganska självklart att hon inte skulle vinna.

Jag tycker även att Melodifestivelen på något vis har överlevt sig själv. I alla fall i den tappningen den är nu.

Jag tyckte inte alls att det var spännande igår... jag visste ju att något öststatland skulle vinna.

Maleandro sa...

Anonym: Men tävlingen skall väl inte vara fredsbevarande? Utan mer visa vad varje land har för musik sas. Jag svågerpolitiken är ok iom att vi själva gör det, men jag tycker man skall byta namn på det hela då det inte bara handlar om Europa längre.

Mamsen: Det var svintrist! Jag brukar alltid sitta som på nålar under röstningen men igår satt jag o bläddrade i en tidning samtidigt... :-( Och jag tror du har rätt det behöver göras om ifall det skall funka i framtiden.

Rexxie sa...

Det första vi borde göra är att plocka bort juryn i Sverige och gå över helt på telefonomröstningen eftersom vi de senaste åren skickat bidrag som inte folket ville ha.

Jag håller helt och hållet med om Björn; ingen annan än svenskar fattade att det var ett skämt.