torsdag, juli 10

Bakelit Bakelit Bakelit

Kan någon vara snäll och tala om för mig vad för nytta jag skulle ha av en Iphone?

Varför skulle jag vilja sitta på bussen och kolla en video i en minimal telefon när jag har en alldeles utmärkt stor tv hemma?

Hur ofta skickar man ett mail via telefonen istället för att ringa upp vederbörande?

Visst jag vet att en del gör slut via sms, men skall man börja skicka mail nu istället för att prata med folk, innebär det att man skall ha videokonferens när man tar en fika med?

Man sitter på varsit litet kafe och kör igång konferensen… Hjälp!

Ge mig hellre en old fashioned bakelit vilken dag som helst…

Uppriktigt sagt så jag förstår inte den här hystrin över teknikska prylar…

Visst är det bra med all teknik som kan underlätta svårt och trist arbete, men måste man mer eller mindre vara uppkopplad mot den jämt?

Kalla mig puttrig men jag vill inte kunna bli nådd 24 timmar om dygnet. Jag vill inte få en massa mail när jag drar iväg på semester.

Jag kan förstå behovet ifall man har ett jobb som vår kompis i Madrid som är chef för den spanska avdelningen för ett mulitinationellt företag och måste kunna bli nådd var än i världen hon är, men en vanlig jäkla Svensson?

När de där MP3:erna kom för några år sedan som man kunde tanka ner filmer i så frågade Florre ifall jag ville ha en, och jag sa nej, varför skulle jag vilja se ngn av mina favoriter i en minimal skärm och knappt se textremsan ifall det är ngn, när jag kan sitta hemma i min superbekväma soffa och titta på vår stora tv? Jag förstår inte…

Varför jobba sig när man kan ha det bekvämt?

Jag är förmodligen en riktig dinosaurie när det gäller teknik ;-)

Men jag är övertygad om att ngn gång ganska snart i framtiden så får vi ett hål i huvudet där vi kan plugga in alla kablar direkt och sedan bara sitta på en stol medan vi lever våra liv ute på nätet.

3 kommentarer:

Mamselamsen2 sa...

I så fall är jag också en dinosaurie.... vill inte heller bli nådd överallt och hela tiden.... och framförallt vill jag inte glo på en skärm, när omvärlden är så mycket mer intressant.

Heidi sa...

Usch, det tror jag med. Microship i armen där man har alla kontokort, identitetshandlingar och mp3, telefon och allt vad det är.

Det finns väl en klubb där vip-medlemmar redan har nåt ship i armen? (läst om det för länge sen i nån dagstidning). De visar upp armen vid entren och kommer in gratis, sen betalar de med armen. Scary.

Men...iphone är ju bara så fin. Vet inte vad jag skulle använda den till, men jag vet att jag vill ha den.

Maleandro sa...

Heidi:

Visst är Iphone läcker i sin design, men jag har inte den minsta aning om vad jag skulle göra med den då jag är totalt oteknisk. Det där med armchipset låter hemskt tycker jag, lite som en kossa som avläses innan slakt…