fredag, augusti 1

Hundar Och Ägare

Tänka sig att en klädtrasa kan väcka så mkt raseri hos vissa ;-)

Hittade en artikel om hundmode häromdagen i AB och surfade in på bloggen ifråga.

Vissa saker tyckte jag var fina och andra tilltalade mig inte lika mkt, men det är ju en smakfråga i mkt precis som när det gäller kläder till människor.

Men vad jag däremot blev jäkligt trött på var alla dessa urbota korkade kommentarer om att hundar är djur och inte behöver kläder för de föds utan.

Låter inte det rätt mkt som människor?

Vi föds också utan kläder men inte sjutton stoppar det oss från att sätta på oss saker som skydd mot väder och vind.

Jag misstänker att de som lämnar kommentarer där de ifrågasätter djurvänligheten inte har djur själva…

Har de någonsin sett en hund skaka av köld? Få lunginflammation pga rått väder?

De missar nämligen den där biten att vi människor har avlat fram dem till att se ut på vissa sätt eller för att få vissa särdrag med resultatet att vissa saker försvinner i deras naturliga försvar.

En nakenhund eller en chuhuahua är inte gjord för att kliva omkring i minusgrader och snö.

Jag skulle vilja påstå att de som låter sina hundar göra det i ett kallt klimat är de som är djurplågarna i fråga och inte de som sätter på sina hundar skyddande kläder.

Visst finns det idioter a la Paris Hilton som enbart har sina djur som accessoarer men de flesta av oss är helt normala hundägare, dvs vi värnar om dem och sköter om dem efter bästa förmåga.

De flesta av oss är även smarta nog att se ifall hunden tycker om att ha kläder på sig eller ej, vissa hundar gör det inte medan andra gör det. Det är inte ngt man vet innan man provat.

Och hittills har jag inte träffat ngn som tvingar sin hund att bära ngt den inte vill.

När det gäller att stoppa hunden i en väska så är det inte för att det skall se sött och stylish ut utan mer för att en liten hund blir lätt trampad på och får även panik eftersom det enda den ser är ben om man är på stan.

För att vara ärlig så tror jag inte det är många hundägarare som kånkar omkring på sin hund konstant, det blir jäkligt tungt i längden.

Utan det är för att underlätta för hunden i vissa situationer.

Vissa av kommentatorerna hos Posh Poodle säger att Emma borde skaffa ett liv, men av de inlägg jag läste så var det vissa som återkom gång efter gång med sina makabra åsikter, var det ngn som sa ngt om ett liv?

Och en del önskade tom att hennes hund skulle dö… Det om ngt säger ju hur en del är funtade i huvudet, så är det ngn som är sjuk så är det nog de i så fall.

1 kommentar:

Hundmodebloggen Posh Poodle sa...

Hej Maleandro!
Vilket bra inlägg i debatten!
Tack för din kommentar på bloggen, och för dina kloka ord. Jag håller med dig fullständigt.
Ja, det är ju helt ofattbart hur man kan tycka att det är ok att önska livet ur en liten hund - men inte att klä på den. Men som du säger, de som skriker högst har säkert inte ens hund själva.
Ha det så bra!
/Emma