onsdag, november 19

Lyx, Socialism och Operationer

Jag tror att man skulle kunna kalla vår hund ngt bortskämd ;-)

Igår när jag var iväg och köpte hundmat till honom så råkade jag få syn på en golvkudde för hundar, det låter ju inte så speciellt tills man upptäckte att den var i mocka och kaninpäls…

Eftersom jag är en sucker när det gäller päls och mocka så var jag bara tvungen att köpa den trots priset… som om inte det var nog så råkade jag få syn på en tisha där det stod rolling dogs med en bild av munnen med tungan… även den trillade ner.

Stackars Florre såg lite blek ut när jag kom hem och tömde påsarna.

Tyvärr så verkar inte Benji gilla kudden speciellt mkt, men både katten och jag är galna i den så vi slåss nästan om att gnida oss mot den. ;-)

Min vana trogen så läser jag ju tidningarna på nätet och idag såg jag en artikel om

Las Hermanas Kallur och deras operationer i NY.

Det är säkert trevlig för dem att kunna få vård snabbt och enkelt, men jag kan inte låta bli att tänka på alla dem som får stå i kö och vänta och vänta medan de blir allt sämre.

Uppriktigt sagt så kan jag inte förstå varför det skall vara så svårt att få vård i Sverige, jag tror inte på att skitsnacket att det inte finns tillräckligt med pengar, det är en fråga om hur man prioriterar och budgeterar.

Att lägga mer pengar på administration istället för att göra folk friska låter lite bakvänt. Med tanke på att ett land som Spanien har bra mkt bättre vård trots pengabrist, men det verkar som om människor är värda mer här nere och därför anses förtjäna ett bättre liv.

Och kom inte och säg att det är regeringens fel, det var så redan när sossarna regerade med bonden Persson som ledare.

Jag tror att det var ett sätt för dem att hålla folk vid sin läst, dvs inte orsaka för mkt trubbel, en människa som är beroende av bidrag och sjukvård klarar inte av att fajtas mot de övriga orättvisorna och blir därför en lydig medborgare.

Och tyvärr så kan jag inte annat än tycka att det är lite småkul när Mona ” Toblerone” Sahlin förlorar allt mer förtroende bland folk. Var jag inte förstår är hur de kunde tro att hon skulle bli en bra ledare ifrån början. Tyder inte deras val på ett visst förakt för vad den lilla människan anser?

Bueno, bueno, nu skall jag göra mig vacker och åka iväg och köpa färg…

Inga kommentarer: