fredag, januari 23

Inte Svårt Att Förstå!

Det verkar som om en del inte förstår eller ser parallellerna mellan förintelsen och kriget i Gaza.

Att reagera och säga att de två inte har något gemensamt är att vara lite hemmablind.

Det Israel gör just nu är en modern version av förintelsen under WW II.


Fast istället för att skicka Palestinierna till gaskammare så kör man med ”heavy bombing” och använder fosfor…

Men resultatet blir detsamma, DÖDA människor!

Det klagas från olika håll att det går en våg av antisemitism genom världen, men det är inte så konstigt tycker jag.

De flesta blir upprörda över när ngn som påstår sig vara offer beter sig som en bödel.


Och nej jag är inte judehatare vilket är vad man får höra när man kritiserar Israel och deras agerande.


Länk Ett

Länk Två

5 kommentarer:

Anonym sa...

Probleet är att du blandar i hop Judendom och Kriget i Gaza. Varför inte Lägga i hop Hur palistinerna beter sig genom att skjuta bomber mot Israel och Islam som är kända för hat mot det mesta. ?????

Anonym sa...

För att inte tala om katolikerna, som är kända från bland annat korståg...

Kommentaren ovan är alltså osaklig, barnslig och otrevlig som svar på ett barnsligt, osakligt och otrevligt inlägg i debatten.

Det är viktigt att skilja mellan kritik, vad man än tycker om kvalitén på den, mot staten Israel och kritik eller generaliseringar runt judar som folkgrupp. Även något så okonstruktivt och dumt som "israel är dummast i världen" kan ju inte direkt beskrivas som judehat. Däremot uttalandet "judar är ena illvilliga typer", det är definitivt hets mot folkgrupp.

Maleandro sa...

KK: Jag blandar inte ihop kriget och judendomen, men jag tror att många förknippar Israel med judar och gör tankesprånget till det jag skriver om.

Tuss: Osakligt och dumt eller ej så tror jag att folk gör ett sådant tankesprång som jag skrev om ovan iom att judar och judendomen är så starkt förknippat med Israel. Jag säger inte att Hamas är oskyldiga, men Israels svar på deras bomber blir väldigt obalanserat, lite som en elefant mot en mygga om du förstår hur jag menar och jag tror det är det folk reagerar på trots de otrevliga metoder som Hamas använder sig av.

Anonym sa...

Jag kanske borde förtydliga, när jag skrev "kommentaren ovan" så syftade jag på mitt första stycke, som då förstås var ett svar på kommentaren ovanför min av "katolikkille" (därav den sarkastiska inblandningen av den katolska kyrkans historia).

Det finns lite för många olikheter mellan Israels visserligen vidriga massaker i Gaza och oförsvarliga beteende gentemot palestinierna och förintelsen för att jag ska köpa en jämförelse rakt av. Till att börja med så är inte dödandet industriellt eller organiserat i samma skala, och det ses från officiellt håll som sidoeffekter. För nazisterna var ju däremot utrotandet ett mål, inte en sidoeffekt.

På det hela taget är det vanskligt att dra in paralleller till Förintelsen, mest för att det är en retorisk motsvarighet till "stjärnstopp"; diskussionen måste omedelbart upphöra.

Dina länkar handlar om just ett agerande som blandar ihop judar (eller ja, förintelsen) med Israel -- och det är ju faktiskt två olika saker! Det finns flera exempel på judar som är djupt bedrövade över israels agerande och hur de försöker använda kollektiva skuldkänslor från förintelsen för att få med folk på deras krig.

Anonym sa...

Förintelsen är en sak.
Israels attack mot Gaza en annan sak.
Två olika företeelser. I båda dör människor. Men:
Gaza-borna transporteras inte med boskapsvagnar direkt till gaskamrarna.
Lägg mycket skuld på Hamas. Denna mycket reaktionära och kvinnoförtyckande terrororganisation.