måndag, oktober 11

Snobbar Som Jobbar

Just nu så måste det vara rena helvetet att heta Nina och Erik och vara med vindsvåning….

Iofs så kan jag förstå varför folk reagerar men som så ofta blir det mest med anala förolämpningar istället för att faktiskt säga vad det är de ogillar med saken.

Personligen så skulle jag hemskt gärna vilja ha själva lägenheten men hiva ut alla de där själlösa italienska möblerna.

Jag vet att i vissa kretsar så är italiensk design enormt åtråvärd men det få tänker på är att den är oftast så enkel i sin form att den inte överlever utan lite hjälp av antingen färger eller något som totalt bryter mot den.

Att inreda en hel våning som Nina och Erik verkar gjort får mest effekten av en tonårings första hem, dvs totalt avskalat och i avsaknad av personlighet. Rent av lite Ikea stuk om jag skall vara ärlig. Inget ont om Ikea, i love it men det är ju inte direkt affären som har den unika soffan om man säger så…

Och som alltid när jag läser om inredning så undrar jag varför i herrans namn folk vill ha ett kombinerat kök och vardagsrum, ok jag är extremt gammalmodig men jag vill ha ett separat kök som jag kan stänga dörren till ifall det skulle lukta matos eller vara fullt av disk.

Likaså det där med genomskinliga toadörrar är en grej som aldrig kommer att finnas i mitt hem oavsett hur trendigt det än må vara. Även om glaset är frostat så ser man ju faktiskt vad en människa gör, och uppriktigt sagt vem vill se någon sitta och uträtta sina behov, och framför allt bli sedd när man står där och torkar sig efter utfört ärende?

Sedan förstår jag inte riktigt iden med att trycka in en bastu på balkongen på en så liten yta att man måste huka sig för att komma in, hade det inte varit trevligare med en större terrass?

Men det som verkligen får mig att fundera över Nina och Erik är inte deras snobbism utan snarare varför de ställer upp på en artikel och berättar om alla spishällar och specialoljor och annat, som vilken normal svensk som helst så borde de inse att vissa saker säger man inte oavsett hur mkt man än vill ”bragga”.

Har man ett behov av att göra det så är det bästa att göra det inom den egna gruppen.

Att göra det i en tidning som massor av människor läser med möjligheten att lämna både kommentarer och göra egna blogginlägg är att frivilligt begå rena självmordet socialt sett.

För oavsett hur avundsjuka deras vänner och bekanta må vara så har ändå deras status halkat ned iom att de blir sedda som ett skämt.

Jag må vara snobb ut i fingerspetsarna men vissa saker skulle jag aldrig göra hur gärna jag än skulle vilja poängtera min sociala status.

Och skall jag nu vara riktigt snobbig så tycker jag nog att visa upp en våning som de flesta i den sociala inkomstklassen har är lite meningslöst.

Jag hade förstått det mer om man hade haft ett lite annorlunda boende a la Debo eller Isabella Blow

2 kommentarer:

Anonym sa...

OM man nu skulle vilja visa sin höga status eller att man har pengar, anser jag att den inte ska blixtra i ögonen på andra människor.... jag tycker att den bara ska kunna anas.

Tror effekten blir större då.

Vad det nu hade med denna saken att göra. :-)

/Birgitta aka Mamselamsen

Miklo sa...

"Jag hade förstått det mer om man hade haft ett lite annorlunda boende a la (...) eller Isabella Blow"

http://1.bp.blogspot.com/_6U6ZFTcbbU8/SN4vGS7_oNI/AAAAAAAAAS4/2NKZGyuNInQ/s1600-h/BlowFuneralG_468x566.jpg

Visst är det tjusigt, men det är inte mycket till kvadratyta det där, inte...