fredag, oktober 1

Egoismens Offer

Vad är det som håller på att hända med folk? Vart har hänsynen och medkännandet tagit vägen?

Hur kan man ens komma på iden att filma sin rumskompis när han har sex för att sedan lägga ut det på nätet?

Funderade Dharun Ravi och Molly Wei ens på ifall det skulle ha några konsekvenser?

Eller var de så jävla dumma på ren svenska så att de trodde Tyler skulle skratta åt det hela?

Man kan ju kanske tycka att ett knull mer eller mindre i eten inte skulle spela så stor roll, och visst för mig gör det inte det, men för den som blir drabbad känns det nog rätt annorlunda.

Oavsett hur sexifierat vårt samhälle än är med all reklam och tv så är fortfarande sex en mkt intim sak mellan två människor.

Trots att det är något som de flesta människor gör så är det ändå en akt som är väldigt utelämnande för parterna. Lite som när någon hör vad man gör på toaletten, det är också en sådan där sak som alla gör men få talar om.

Ibland undrar jag om inte varje generation blir lite dummare än den förra? För hur skall man annars förklara den här egoismen som blir allt mer förekommande bland unga?

Jag tror inte att min generation helt plötsligt bestämde sig för att skippa utlärandet av respekt och medkännande till våra barn lika lite som våra föräldrar struntade i att lära oss.

Någonstans på vägen så hände det något. Och nej man kan inte skylla på vare sig tv eller filmer, de flesta är kapabla att inse skillnaden mellan fantasi och verklighet.

Och vad kommer dagens unga att lära ut till sina barn? Att skada folk fysiskt, eller rent utav döda de som inte tillför något till deras liv.

På ngt sätt så verkar Mad Max filmerna inte så avlägsna och otroliga längre!

Inga kommentarer: