tisdag, april 17

Inget Sex Idag

Ibland så undrar jag varför allt måste vara så jämlikt? Läste den här artikeln idag och visst förstår jag att det kan kännas jobbigt ibland med det lilla livet som det talas om. Men jag kan tycka ibland att den här debatten är lite hysterisk, om mannne jobbar hela dagen och drar in pengarna till familjen medan kvinnan går hemma med barnen och i viss mån kan disponera sin tid på ett annat sätt än en person som jobbar och är bunden av tider. Varför skulle han eller hon i det här fallet inte sköta hemmet? Det är väl ett jobb likaväl som det mer traditionella utanför?

Själv så skulle jag väl kunna ses som en hemmafru i viss mån, Florito jobbar och drar in pengarna till mina dyra skor och jag sköter städning och dekoration hemma, på helgerna så hjälper han självklart till, men jag kan inte riktigt se varför han skall behöva ställa sig och sköta mina sysslor när han kommer hem sent på kvällen efter en stressig dag.

Och nu tänker ni att det är annorlunda bara för att vi är bögar och inte har några barn, nja vi har två hysteriska hundar som måste ses efter konstant, och för att inte tala om en makthungrig katt som trånar efter världsherravälde i mina garderober.

Min point är väl lite den att man gör det man är bäst på, skulle Florre få spatt och säga till mig att jag skulle hänga upp alla tavlor och sköta det tekniska så skulle inte mkt bli rätt, inte för att jag är ointresserad men för att jag är totalt talanglös när det gäller sådana saker, ungefär som Florre när det kommer till att pynta huset och fixa så att det blir mysigt och ombonat....så därför gör vi det vi är bäst på även om det skulle bli lite snett fördelat enligt alla Bitterfittor därute ;-)

Och apropå
väskdebatten....herregud, har man råd att köpa en väska så gör man det, har man inte råd så låter man bli.....det kommer alltid att finnas folk som kan och de som inte kan, svårare än så är det inte.

Det här tyckte jag var lite hemskt,
Peter Rawet är en av mina favoriter i svenska tv-nyheter, han verkar så pålitlig på ngt sätt.

3 kommentarer:

Ilva sa...

Hon har rätt i att könsrollerna förstärks avsevärt när man får barn, det är inte riktigt så enkelt som du säger. Och jag menar inte att du inte förstår för att du inte har barn, det är bara så att det är en viss skillnad på barn och husdjur hur mycket man än älskar sina djur. Barn kräver så himla mycket mer av en, de äter nästan upp en plus att man som mamma har en konstig slags biologisk bindning till barnen. Nu tycker jag iofs inte att man kan kräva att den som jobbar skall behöva komma hem och ta över men man får ju inte glömma att efter en hel dag med barn och hem så har faktiskt mammor också haft en arbetsdag som är nog så krävande och ofta ostimulerande till max och då är det väl inte mer än rätt att båda delar på jobbet resten av dagen. Och på helger.

schmut sa...

njae, barn är lika mycket jobb som ett jobb. det finns ju ett skäl till varför det räknas som heltidsarbete. därför är det konstigt om den som ska arbeta utanför hemmet är helt ledig när hon/han kommer hem för dagen tar ju inte slut där för den andra parten. det tror jag är vad många missar, att man är förälder dygnet runt.

däremot kan jag inte förstå alla som säger att man måste tjata och gnata. om allt ändrar sig så mycket efter att man fått barn så har man nog inte tagit tillräcklig tid för att lära känna sin partner innan man skaffade barn.

vi må ha små skillnader i hur vi uppför oss med vår dotter, men inte när det gäller jämställdheten. det snackade vi igenom långt innan och allt var planerat innan hon ens kom till. det är ju på ett sätt en affärsuppgörelse : du gör A jag gör B och tillsammans får vi C. att tro att allt ska bli en dans på röda rosor för att man är kär och bor i finfina Sverige, det är korkat.

Batbut sa...

Som både Ilva och Schmut säger så är det ingen direkt lek med barn, att börja jobba efter en föräldraledighet är många gånger mindre krävande än att vara hemma med de små telingarna. Så jag måste nog protestera lite milt mot Din åsikt. Och jag är då inte en kvinnosakskvinna som strider för detta utifrån ngt form av genustänk