torsdag, maj 31

Kärlek och Prioriteringar

Jag brukade med jämna mellanrum läsa Bimbo Boys blogg, och för ett tag sedan så läste jag det här inlägget om vilka krav och prioriteringar man enligt BB skall ha i ett förhållande.

Eftersom inlägget fastnade så bestämde jag mig för att lämna en kommentar efter ett par dagar.

I min kommentar så skrev jag att jag höll med honom att man i viss mån kunde begära att ens partner skulle umgås mer med en själv än med vännerna men att man inte kunde begära att han/hon skulle ändra sina framtidsplaner eller drömmar bara för att tillfredsställa en själv. Och som en naturlig följd så frågade jag därför om han skulle vara beredd att ge upp sina dröm om en artistkarriär bara för att en ev pojkvän skulle tycka att det tog för mkt tid och intresse.

I samma veva så frågade jag även varför BB alltid pingar sina inlägg två gånger, oftast mitt i natten och senare på dagen. Tänkte att han kanske pingade för att det tillkommit kommentarer eller ngt liknande?

Av ngn anledning så har BB modererade kommentarer vilket är helt ok, men eftersom min kommentar inte var vare sig otrevlig eller osaklig så trodde jag att den skulle passera men icke, dagen efter så ställde jag frågan varför han inte godkände den, man blir ju lite nyfiken på varför han inte ville svara? Inte heller den kommentaren godkändes.... ;-)

Och därför bestämde jag mig efter lite funderande att skriva om det här istället.

Kanske är det just för att jag befunnit mig i situationen där min kille var på väg utomlands som jag inte tycker att man kan ställa ett sådant ultimatum.

Jag vet inte hur det är för er, men för mig så är kärlek i viss mån att se till att den andra parten är och blir lycklig. Och att sätta stopp för en människas drömmar är inte vidare snällt eller förstående tycker jag.

Så i mitt fall så sa jag upp mig från ett välbetalt chefsjobb och sa adjö till familjen och följde med lille Florre hit ner. Just pga att jag visste och vet att för Florre så är jobbet en dröm som blivit sann. Och också för att jag visste att min typ av jobb är mkt enklare att återuppta än för Florre som skulle förlora en karriär bara för att jag ev inte velat att han skulle åka iväg.

Florre har flera gånger erbjudit sig att skippa sin karriär bara för att han vet att jag inte är totalt överlycklig över att bo härnere, men jag vill inte ha en sån sak på mitt samvete eftersom jag vet hur mkt han älskar sitt jobb.

För att krossa någons drömmar och framtidsplaner är inte att älska enligt mig, det är att vara jäkligt självisk och egotrippad och bara vilja ha sina egna begär tillgodosedda.

10 kommentarer:

Bimbo Boy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bimbo Boy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bimbo Boy sa...

Jag måste ha missat dina kommentarer för jag har inte fått dem. Dessutom har jag inte tid och energi att svara på alla kommentarer jag får dagligen, så du vet det.

Angående förhållanden... Jag har aldrig krävt att någon ska ge upp sina drömmar för mig. Men då är man inte heller rätt för varandra tycker jag. Det är min poäng. Jag vill inte ha någon som inte sätter kärlek i första hand. Men det är ju upp till var och en, vilket jag också skrev i min blogg.

Tycker dock det är riktigt dålig stil av dig att hänga ut mig i din blogg och antyda att jag dissat dig. Du kunde ha skickat mig ett e-mail istället och frågat innan du hängde ut mig här. Hur skulle du må om jag hängde ut dig i en blogg och anklagade dig för saker utan att ens ha pratat med dig innan?

Jag skulle gärna se att du tog bort det om att jag inte svarat och bara skrev din syn på inlägget istället. För att använda mitt namn och sedan hänga ut mig som du gjort är elakt. När jag inte ens har fått dina kommentarer. Det gör mig ledsen och irriterad.

Tänk dig för.

Anonym sa...

riktigt taskigt att hänga ut nån sådär. :S :S :S

Maria S. sa...

Inser du att du precis har kallat Bimbo Boy för självisk och egotrippad med det du skrivit? För att han inte tycker som du. Dessutom verkar du ha missuppfattat hans inlägg efter att jag läst båda era inlägg. Han säger inte att alla måste tycka som honom utan att det är så han vill ha ett förhållande. Att du dessutom hängt ut honom är jävligt lågt. Du borde veta bättre i din ålder!

Maleandro sa...

BB: Jag har inte hängt ut dig på ngt sätt, jag väntade i tre dagar på att du skulle ta in min kommentar, och om du gör valet att inte ta in vissa så får du kanske ta att en del fortsätter diskussionen på sina egna bloggar. Och vad exakt är det jag anklagar dig för?

Anonym: jaha?

Maria S: Var kallar jag BB för dessa saker?, om du refererar till sista stycket så borde du insett att det är mer generellt, vilket du faktiskt borde kunna se i din ålder ;-)
Sedan undrar jag ifall du och BB sitter vid samma dator eftersom jag bara ser ett IP.nr på alla kommentarer ? ;-)

Bimbo Boy sa...

Du verkar inte förstå vad jag säger. Jag har ju redan sagt att jag inte fått dina kommentarer. Ändå hänger du ut mig här. Vill du provocera fram en massa konflikter för att få fler besökare på din blogg? Verkar så.

Du är inte välkommen att kommentera min blogg igen. Jag har försökt vara tillmötesgående men du kan inte ta det. Du vill bara vara elak och otrevlig. Och det är ditt beslut. Synd bara att vissa måste vara så bitchiga för att hävda sig själva. Men det är ditt samvete. Och jag kommer inte att glömma det här.

Och nej, det är inte jag som skrev alla kommentarerna. Jag har vänner förstår du. Som stöttar mig.

Jag kommer inte lägga någon som helst energi på dig mer. Jag tycker att du är otrevlig, elak och självisk. Ha ett bra liv.

Bimbo Boy sa...

Och för att förtydliga så att du, som verkar sakna empati, ska förstå:

"Av ngn anledning så har BB modererade kommentarer vilket är helt ok, men eftersom min kommentar inte var vare sig otrevlig eller osaklig så trodde jag att den skulle passera men icke, dagen efter så ställde jag frågan varför han inte godkände den, man blir ju lite nyfiken på varför han inte ville svara? Inte heller den kommentaren godkändes.... ;-)"

Där antyder du att jag dissat dig och valt bort dina kommentarer medvetet. Utan att ens fråga mig om det. Jag har ju inte fått några jävla kommentarer. Då känner jag mig uthängd. För du smutskatsar ju mig där.

Jag kommer inte att läsa några fler kommentarer från dig och jag kommer aldrig mer att läsa din blogg. Du kunde inte ta att jag bad dig ta bort det du skrivit om mig. Du kunde inte ta att jag blev ledsen av ditt agerande. Riktigt elakt, bitchigt, själviskt och omoget tycker jag. Jag hoppas bara du inser en dag att man inte kan uppföra sig hur som helst.

Anonym sa...

Varför hänger du ut folk i din blogg? Bara för att du inte håller med om något så behöver du inte hänga ut någon! Det är så j*vla lågt! Fy fan!

Maleandro sa...

BB: Är det min tur att gråta nu för att du så totalt missbedömer stackar lilla mig? Tur att du har vänner som kan reparera din självkänsla efter mitt så oerhört kränkande inlägg där jag råkade fortsätta resonemanget som jag fann intressant i all sin naivitet. Och uppriktigt sagt så skiter jag fullständigt i om du läser min blogg eller ej.