söndag, juni 10

Heterofober

Hur kommer det sig att så många bögar och flator är heterofober? Det snackas om att alla heterosexuella skall acceptera oss och ta oss för vad vi är och inte kalla oss en massa saker, men är vi så mkt bättre då när vi vid minsta lilla tecken på kritik vräker ur oss att folk är homofober och att vi blir kränkta?

Orsaken till att jag började fundera är det här jag läste i AB idag


Sorry, men jag tycker att skall man begära att bli accepterad av andra så får man anpassa sig en smula till reglerna.

Vi, jag skriver vi för trots att jag inte roar mig med att vråla homofobi eller hävda att jag blir kränkt så fort ngn inte är snäll mot mig så är jag ju trots allt bög.

De flesta homosexuella begär så enormt mkt förståelse och acceptans men ger jäkligt lite tillbaka. En människa som kallar en bögjävel eller ngt liknande har ofta ett bakomliggande skäl, för det mesta baserat på okunskap men även ibland på taskiga upplevelser. Och att då köra ner i halsen på dem att de minsann är mindre värda för att de inte accepterar oss för vad vi är, det är väl att falla i samma fälla själv?

Uppriktigt sagt så förstår jag inte varför man alltid måste särställa sig genom att framhäva att man gillar det egna könet, jag själv har faktiskt aldrig råkat ut för den sk homofobin, visst jag har blivit kallad både det ena och det andra, blivit påhoppad på stan men det har mestadels varit folk som velat mucka och de hade lika gärna kunnat ta ngn annan.

Taskigt nog så har jag inte reagerat som jag borde enligt dem, utan snarare tvärtom. Jag kommer ihåg en kille i Gbg som talade om att han minsann skulle mörda mig och jag tyckte att ok, men då vill jag välja metod...efter det så började vi snacka och det slutade med att vi skiljdes som vänner....en annan gång när jag var på väg till en nattfika efter en sen krogrunda så blev jag påhoppad av några killar som talade om att de skulle märka mig, mitt svar var att jag inte hade tid för jag var hungrig men om de ville så kunde de följa med så kunde vi diskutera det hela över en nattmacka.

Det många homofiler glömmer i allt letande efter kränkande saker är att vi är rätt fördomsfulla själva, inte minst mot våra egna, hierarkin inom den homosexuella världen är stenhård och jäkligt orättvis.

Så jag tycker att innan man kan begära full förståelse från alla så måste man nog bli en jäkligt bra och felfri människa själv, vilket väldigt få av oss är.

Herregud jag kan sitta på Gloria och vråla blattejävlar ibland när ngn kör som en idiot, för felet är ju aldrig mitt.....och eftersom jag bor i Spanien så borde det väl rent naturligt vara jag som är blatten ;-) men när man är förbannad så vräker man ur sig det första bästa, inkl bögjävel

Och varför måste alla acceptera en? Jag accepterar inte alla och deras ibland märkliga beteende, för jag inser att vi är inte mer än människor....Sen tycker jag iofs bara för att man inte tycker om eller accepterar en sak så ger det en inte rätt att gripa till våld så det är jag emot, men när det kommer till uttryck och genmälen så.....

Och för att vara lite allvarlig nu så tror jag mkt av homofobin baseras på oss själva för envisas man med att köra ner saker i halsen på folk vare sig de vill eller ej och framför allt inte är förberedda på det så måste man förstå att de värjer sig.

För vi är väl mer än bara homosexuella? Men ibland så undrar jag över en del bögar och flator.....Det var som en kompis jag hade i Oslo när jag bodde där och som jag hade en diskussion med...för det visade sig att hans enda identitet var bög, inget annat, inte som son till sin mor, advokatstuderande, norsk, människa utan endast BÖG, och det där resonemanget stöter jag på ofta, och det skrämmer mig, för om man ger en sån endimensionell bild av en själv då är det ganska givet att omgivningen får samma intryck.

På min lista så hamnar min sexuella läggning väldigt långt ner, jag är SÅ mkt mer än vilket kön jag föredrar att leva med.

För framför allt så är jag en jäkligt bra människa :-))))))

Men om jag nu skall resonera som en sann bög så skall jag ta min BÖGMAN och mina BÖGHUNDAR och sätta mig i vår BÖGBIL och åka till BÖGPARKEN och BÖGA lite, dvs kasta bollar och leka med hundarna

Och nej BB jag skriver inte det här för att mobba dig, utan du fick mig att börja fundera rent generellt så var snäll och kalla mig inte kändiskåt eller ngt eftersom jag länkar till artikeln, för den enkla sanningen är att jag har redan haft ett antal chanser att bli både sångare och filmstjärna men tackat nej. ;-)

6 kommentarer:

Jerry sa...

Jag förstår hur du resonerar men jag håller inte riktigt med dig.

Var drar man gränsen? När skall man anmäla att man känner sig kränkt just för sin läggning? Första, andra eller tionde gången? Eller skall man alltid strunta i det? Precis som Lunarstrom verkar ha gjort?

Vi är som du säger människor i första hand, men när kränkningar just för den man är, återkommer gång efter annan så tror jag att man tillslut tröttnar och agerar. Alla gånger så funkar det inte att bara vända andra kinden till och låta missorden fortsätta hagla.

Jag tycker Dennis gör rätt som lägger fokus på detta genom sitt debattinlägg. Det behövs fler som vågar och som inte accepterar all skit enbart för att man är den man är.

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt... Varför ska man "anpassa" sig? Varför ska man "acceptera" att en del hatar en för det man är? Förklara gärna!

Maleandro sa...

Jerry: Jag menar inte att man skall vända andra kinden till, tvärtom när det är allvarliga saker så skall man självklart reagera och sätta gränser. Det jag menar är att många idag har gått på den här trenden som tycks råda att man skall känna sig kränkt för allt som inte passar in i ens liv och världsbild. Det Dennis skriver om Lunar stämmer säkert, jag har ingen erfarenhet av just det, men däremot så har jag träffat en otrolig mängd olika människor genom mitt liv som har haft de mest skiftande bakgrunder, och det jag har sett är att många blir rädda när vi homosexuella så kraftigt visar vad vi är på ett väldigt enkelriktat sätt. Jag kan själv reagera ibland på många homosexuella som nästan är militanta i sitt beteende för att de på ngt sätt redan dömt ut de heterosexuella som grupp, precis som ”vi” hävdar att de gör med oss. Dessutom så tror jag också att man måste komma ihåg det kulturella och religiösa arvet som fortfarande lever kvar och påverkar vare sig vi vill eller ej, och att då gå ut i värsta militantbögstil och kräva revolution över en natt funkar inte riktigt tror jag. Folk måste bli öppna för att vi finns och att vi inte är så annorlunda utan är egentligen precis som dom. Men när det som uppmärksammas är vad vi gör i sängen, våra Pridetåg där många ser rätt annorlunda ut, för hittills så har jag inte sett en sk normal hetero springa omkring naken i läderchaps och regnbågsfärgad peruk. Men jag tror att det är med oss som det var med feministerna, det tar ett tag innan det växer in, och innan det har gjort det så blir det ett slags växtvärk i samhället och bland folk innan de har lärt sig och framför allt förstå. Och vi homosexuella är precis som barn fortfarande i vår iver att vilja ha hela kakan på en gång. Med tiden så tror jag att saker och ting kommer att jämnas ut då vi inser att den andre inte är så farlig som vi tror. Tycker du jag verkar flummig? Kanske jag bara haft en himla tur i mitt liv med att inte ha träffat på alla dessa homofober, eller så kanske det beror på att jag alltid undrar varför då ngn säger ngt till mig, för jag vill alltid veta orsaken till vad det är som får dem att reagera på just det sättet. Eller så kanske jag är så skrämmande så de blir rädda ;-)) Btw, kan du tänka dig, jag skall till Madrid och se Priden där och jag misstänker att den är ngt i hästväg med tanke på vad spanjorer gillar fiesta :-)))

Anonym: Se kommentaren till Jerry, jag tog er båda i en smäll sas. Men apropå hata...Finns det ingen som du tycker verkligt illa om just bara för att de är det de är? Nazister, djurmisshandlare, pedofiler osv....det tycks alltid finnas ngn som förtjänar vårt ogillande, och då måste ju även ngn rent logiskt ogilla homosexuella?

Jerry sa...

Maleandro: Då hajar jag. Bra formulering. Det är balans i det mesta i livet som är bästa vägen framåt.

Magnus sa...

Intressant att du listat dig själv som en bögblogg.......

Maleandro sa...

Magnus: Tycker du?