lördag, augusti 18

Överskattade Flugor

Satt och tittade på Shortbus i förrgår, ni vet den där filmen där alla har sex på riktigt med varandra. Filmen var väl småkul men inte fullt så bra som de sagt, mer som en porrfilm med extremt mkt handling.

Men det är ofta som jag inte gillar filmer som man ska gilla, det är lite kejsarens nya kläder över dem på ngt sätt. Bara för att de är lite annorlunda så är de genast både bra, djupa och säger en ngt. Bullshit, det är som Bergmans filmer, bara skit.

Bara för att man filmar i svartvitt, konstiga vinklar eller inte låter folk säga smack så innebär det inte att filmen är bra. Enligt mig så är Bergman jäkligt överskattad likaväl som Woody Allen. Tycker båda två är lite som den där filmen som Warhol gjorde med en fluga som surrade omkring i ett par timmar.

Många gånger så tror jag folk är rädda för att säga att de inte förstår och därför också utgår ifrån att det de just sett är jättebra, likaväl som de idiotförklarar ngt som många tycker om a la svensktoppen just för att det är för folkligt.

Gigha ville veta mer om vårt bröllop, det blir inte förrän i november, det fanns tydligen inte tid innan dess, iofs så är jag rätt tacksam för det, då slipper man hettan.
Och sedan så gillar jag november, kanske för att det är min födelsemånad men också för att det bara är en månad drygt kvar till jul, man börjar känna det där förväntansfulla pirret och myset komma smygande så sakteliga.

Just nu håller jag på att ladda ner världens bästa adventskalender, Trolltider med Eva Rydberg, den har satt outplånliga spår på min barndom :-)

Efter en enormt lång uppehållsperiod så har jag börjat göra smycken igen, tack vare att Ilva gav mig så dåligt samvete. Men jag måste erkänna att det är skitkul att sitta och jobba igen.

Så nu skall jag bara försöka nischa in mig.

4 kommentarer:

Ilva sa...

oj oj jag gillar bade Bergman o Allen men inte ALLA deras filmer. Blir jag dissad nu?
Jag blir SA glad over att du jobbar med smyckena igen, det var pa tiden...
imorgon bittibitti aker vi hem igen, da blir det chat av! eller? aven om jag gillar de ovannamndas filmer...?

londongirl sa...

Jag gillar också Bergman och Allen. Men som sagt inte allt. Många tycker Bergman är så "svår" jag tycker nästan han är övertydlig. Men som sagt det går inte att säga att man gillar de där två utan att man nästan blir betraktad som knäpp. ;-)

Maleandro sa...

Ilva: Så superdissad......not ;-)

LG: Men det är det jag inte tycker han är...svår alltså, snarare lite trist faktiskt...så jag antar att det är jag som är knäpp ;-))

Tutte i blåbärsskogen sa...

Har aldrig heller gillat Allen.

Jag är också glad över att dina smycken är på gång igen. Det jag har från dig har fått stora ovationer på en annan kontinent.

Tänk på det!