måndag, oktober 22

Journalistiska Slaskhinkar

Sånt här gör mig så irriterad…Tänk om man skulle skriva journalister, förlåt slaskhinkar givetvis…

Och givetvis så har inte jounalisten en aning om ngt utan bara rabblar upp en massa saker…

I Asien så har de inte riktigt samma hysteriska syn på manligt och kvinnligt som vi bla har i Sverige…De har en mer erfaren syn på livet än vad vi i mångt och mycket inskränkta västerlänningar har.

För det första så är tillhör transsexuella kvinnor och män det motsatta könet när de genomgått sina operationer, det är bla därför de gör dem för att få utsidan att stämma med insidan so to speak….



Transvestiter är mer accepterade på ett sätt då Asien har en kultur som genomsyras av könsöverskridande i många olika former, bla teater.

Det finns tom en acceptans för det sk tredje könet som inte ens finns påtänkt på den här sidan Atlanten, folk som behåller sina könsdelar men lever som det andra könet, till största delen fysiska män som lever som kvinnor.

Men jag förstår ju att det låter så mkt bättre att framställa saker och ting som konstiga och udda…Så att den normale Svensson kan förfasa sig och fortsätta leva i sin lilla socialdemokratiska såpbubbla om att Sverige och Västvärlden är det mest jämlika och liberala Gud har skapat ;-)

Tom här nere i Södern så är synen på transsexuella och transvetiter mkt mer liberal än i de norra delarna….i alla de stora kanalerna så finns det transsexuella programledare, en av frontfigurerna i gayrörelsen är nu mer kvinna och är ofta inbjuden till debatter om de mest olika saker inom den politiska arenan, alltså inte bara sexualpolitik!

I alla serier på tv så finns det MINST ett gaypar som är som alla andra….inget märkvärdigt eller fjollande där inte, de visar både kyssar och gräl.



De enda gångerna folk blir så där sjukligt nyfikna och skvallrar är när ngn lever i garderoben och bara en massa rykten är i omlopp….när de väl kommer ut så blir de totalt ointressanta…såvida de inte har ett yrke som är mkt glamouröst…tex tjurfäktare eller coplasångare.



Nu kanske jag har en mer avslappnad syn på det här med folk som byter kön än vad den stora massan har då jag har haft förmånen att känna många i mitt liv.

Och jag kan inte för mitt liv påstå att de skulle vara så annorlunda som en del vill ha det till.

Däremot ngt som gör mig illa berörd är alla människor som inte är sig själva…det finns en del bögar och flator som tror att de måste tillhandahålla en speciell attityd, dvs bögar som är maskulina försöker vara hysteriskt fjolliga och flator som är feminina men försöker vara värsta butchen…..har de de här dragen naturligt sett så nada problemas, men när de försöker passa in i en mall där de inte hör hemma så blir det så fel….vissa av oss är lite mer fjolliga medan andra är mer maskulina i sin approach….det som förbryllar mig är att folk fokuserar mer på hur en människa framstår än hur den är, framför allt gentemot sin omvärld.

Det är faktiskt ngt jag INTE saknar från Sverige, den här sjukliga besattheten av att trycka in folk i fack och sedan döma ut dem ifall de inte är som den falukorvsätande medelsvensson….såvida nu inte personen i fråga är så där folkligt käck a la Babsan



….för han är ju ingen riktig människa utan bara en liten rosahövdad transa ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket intressant inlägg. Tusen tack! Är glad att jag hittade hit just nu och just idag så att jag fick läsa detta.

MB sa...

Christina: Tack själv :-))