lördag, november 10

Dagen med Tito och AF

Tydligen så har det blivit världens liv om Rebecka som tvingas söka jobb 140 mil ifrån sin nuvarande bostadsort….och givetvis så drar alla snyftpellar igång till max!

För det första så är det inget som moderaterna har hittat på som en del tycks tro, regeln ifråga har funnits länge under socialdemokraterna och de var de som uppfann den.

Det jag blir lite fundersam över varför börja grina innan det hänt ngt? Hon har blivit tillsagd att söka jobbet, det är inte ens säkert att hon får det, och varför skulle arbetsgivaren välja ngn så långt ifrån jobbet när han säkert kan få ngn lika kvalificerad på närmare håll?

Dessutom så undrar jag hur man tänker när man skaffar barn i en sån osäker situation?

Iom att dottern bara är ett år så måste antingen Rebecka blivit arbetslös alldeles nyligen eller så skaffade hon barn trots att hon inte hade ett fast jobb och dessutom visste om regeln som AF använder, man blir informerad om den när man skriver in sig!

Jag bara undrar varför det gnälls så förbannat? När jag var inskriven på AF som skådis så blev jag upplyst om att jag var tvungen att ta det jag kunde få…jag blev anvisad en operaroll i skåne, hade jag kunnat sjunga opera så hade jag tagit den trots att jag varit tvungen att flytta….vill man ha lön så…. ;-)

Det jag däremot aldrig skulle göra är att skaffa familj under så osäkra förhållanden som många gör idag och sedan förväntar sig att systemet skall dadda dem.

Och gör man det ändå så kanske man får finna sig i att ungen måste byta lekis ;-)


Läste den här bloggen och blev ju inte direkt förvånad över Dagen eller dess ”skribenter”

För att inte tala om de sjuka kommentarerna som Johan får av alla ”snälla kristna” som försvarar resonemanget om att killen löpte amok för att han var mer inne på evolutionslära….eat my shorts idiots…..om han hade varit djupt religiös så antar jag att massakern hade varit befogad ;-)

Men det är klart hade killen nu varit kristen så hade det ju aldrig hänt, kristna har ju absolut ingen historia av dödande och utplånande av oliktänkande bakom sig….

Gud kan inte ngn internera alla kristna i ngt litet läger där de kan sitta och läsa amsagor för varandra!!!

Den våldtäktsanklagade artisten lär enligt Flashback vara ingen mindre än lille Mini Me Tito Beltran?

Om det nu är han så lär hans karriär vara rätt rökt….men å andra sidan så brukar väl folk dregla över skandaler så kanske han kan skriva en bok om sitt lidande ;-)

8 kommentarer:

Jerry sa...

Jobbar du ihjäl dig eller??
Skickar dig kramar ikväll!

Rexxie sa...

Håller med om hon som skall söka jobb. Aftonbladet har ju valt att framställa det som om hon redan har jobbet, men jag är tveksam till om arbetsgivaren överhuvudtaget ens kommer att kalla till intervju!

Om Titos karriär klarade av rättegången där han smittat en av barnens vänner med könsherpes samt att han försökte köra över svärmor med bilen (eller hur det nu var) så klarar den nog av en våldtäktsanklagelse också...

Dagen är en sån tidning som man läser och förfäras av :-)

Oskari@fimbultyr.nu sa...

DU är ju så perfekt, eftersom du tydligen blivit anvisad till att söka opera som i förvisso har med det du gillar att göra. Till skillnad från en människa som har hög utbildning och allmänt duktig, nästan lika perfekt som du, måste söka städjobb för att försörja sig, eller att bli tvingad att läsa vidare även man har 30 års pluggande bakom sig.

Jag är själv en som varit med om att morsan fått jobb överallt, vi har flyttat överallt pga att arbetsförmedlingen sagt åt henne att söka jobb överallt, och ta det hon får.

Det är ganska svårt att när man väl stadgat sig och slagit rot vid ett ställe, skaffat trygghet och vänner, så måste man flytta? Det är tungt, och även som barn var jag fövirrad, föreldrarna jobbade och jag var själv i skolan, för ingen kände mig och jag orkade inte ta kontakt med nya människor, för att jag skulle förlora dem som vänner ändå. Men å andra sidan så har jag sett större delar av sverige jämfört med andra, såd et är ju en bra sak också.

Sen det där med kristendomen, jag håller med dit till punkt och prickar. De snälla kristna som bjuder på kaffe och bulle när man kommer till kyrkan. Att dom ens vågar yttra sig. Och killen i Finland, han hade sin åsikt, som förmodligen ingen lyssnade till och som ingen tog på allvar, men det spelar tydligen ingen roll. Kul för hans föreldrar att läsa när medior jämför deras son med herr A. Hitler och J. Stalin. Stor applåd till folk och mänskligheten. Vissa borde bara inte vara.

Anonym sa...

Jag tycker ärligt talat synd om dig, du verkar inte ha någon verklighetsuppfattning!
Min man är arbetslös nu och blev på samma sätt uppmanad till att söka jobb 40 mil hemifrån. När han frågade hur detta ska gå då jag, hans fru har fast anställning där vi bor fick han till svars att han är ung och alltid kan träffa en ny tjej!!!
Vad är tanken med livet?? Att vi ska ha familj, ett hem och ett ärligt jobb? Eller att vi ska springa som skållade råttor för att jobba och betala skatt till staten och helt strunta i allt vad välmående heter?!?!
Det finns en anledning till att man betalar en skyhög avgift till a-kassan, att man ska ha en säkerhet om man blir av med sitt jobb! Det ska inte vara en inkomstkälla till staten!
Jag är också emot alla soffliggare som lever på bidrag men det är inte de som blir drabbade!!!
Det är lätt att sitta på sina höga hästar och peka finger åt arbetsklassen, jag hoppas att du en vacker dag får äta upp dina ord!

Maleandro sa...

Oskar: Jag har inte bara sjungit, jag har även städat på sjukhus och hotell, dvs torkat skit, plockat upp gamla kondomer med innehåll, gjort rent toaletter med intorkad skit samtidigt som jag spytt....operajobbet var bara ett ex, när jag var 15 så hade jag flyttat ca 30 ggr pga min mors jobb...jag vet hur det är att börja om på nytt om och om igen ;-)

Anonym sa...

Jag är en sådan där arbetslös jäkel som blivit anvisad jobb på så långt avstånd att jag numera veckopendlar - trots att jag i och med det går back och måste lita till att min man betalar biljetten hem.

Och nej, jag hade fast jobb innan jag skaffade mig mina barn. Blev ändå arbetslös...

Det är ett bra jobb jag fått, jag får jobba men känner ingen på nya stället....och det är faktiskt bra tungt när man ska åka ifrån famljen - barn och husdjur och hela ens sociala nätverk. Inte mår relationen särskilt bra av det heller...Jo, jag är en grinpelle eller vad du sa att vi var. Jag har faktiskt gråtit flera gånger,på söndagståget. Och jag förbehåller mig den rätten. Att skiljas från ens närmaste ÄR sorgligt, likaså att bara få träffa dem en hel dag i veckan!

Så oavsett vad du tycker om rådande politik - och även om man själv klarar att ryckas upp gång på gång ifrån sociala sammanhang...tycker jag inte man har rätt att håna folk som är bedrövade och oroliga för vad en flytt innebär.

:-O

Maleandro sa...

Anonym: Så du tror att jag lever i en bubbla... ;-)

Alltid lätt att komma med klassargumentet när inget annat hjälper. Bara för att jag har det bra nu innebär inte att jag alltid har haft det...man skall inte alltid döma en hund efter den friserade pälsen ;-)

Tåkigt det där med din man! Men jag undrar gick han hem och gnällde inför dig eller bad han att få tala med förmedlarens chef?

Och det är väl tack vare soffliggarna som alla måste betala idag och jag skulle nog tro att även de drabbas.

Och till skillnad från det du önskar mig så önskar jag att både du och din man får det bra och att han slipper skaffa en ny tjej :-(

Maleandro sa...

Anonym2: Då kan vi väl säga så här...min kille har ett jobb där han måste söka jobb över hela världen, jag valde att säga upp mig ifrån mitt jobb som var väldigt bra, sa upp min lgh, sa adjö till resten av familjen bara för att sätta mig i ett land där jag är helt ensam....vill du byta?