söndag, november 11

Modererad Sanning ;-)

Ay,Ay,Ay…..

Trots att det händer massor av saker i Spanien så är det
detta som rapporteras ;-)

Om media ändå kunde försöka hålla sig till sanningen, istället för att försöka göra som Chavez himself, dvs skriva om sannningen så att den skall låta bättre.

För det första så medan Zapatero höll sitt tal så avbröt Chavez honom ideligen och till slut så fräste kungen ifrån. Men inte genom att be honom att hålla käft….frasen te quieres callar kan vara både artig och oartig på spanska, det är tonen som avgör det hela ;-)

Te quires callar betyder alltså hålla tyst...det är som sagt tonen som avgör hur pass allvarligt det skall tolkas, att översätta det till hålla käft är en mkt fri tolkning...

Det är det som är det lustiga med det spanska språket.

En helt vardaglig fras kan betyda både det ena och det andra beroende på hur den sägs….ett ex om du kommer till kassan och frågar ifall tjejen eller killen estas abierto, dvs om hon/han har öppet….då frågar du egentligen ifall personen vill knulla ;-)

Tex. Chulito som betyder hallick men är en komplimang och betyder att man är väldigt cool

Cabron som betyder ungefär motherfucker eller världens karlakarl…..

Capullo som betyder knopp men även dickhead….

För övrigt så tycker jag väl inte att det är så hemskt att Chavez kallar Aznar för fascist då han faktiskt var, och är det!

Att sen kungen fick spatt och övergav protokollet kan man ju beklaga ;-)

Och Chavez borde ha hållit sig till ordningen och låtit premiärministern, dvs Zapatero hålla sitt tal utan avbrott.

Men det många tyvärr har en tendens att glömma är att Spanien fortfarande lider av sviterna efter Franco…och lever kvar i ett samhälle som länge varit dött.

Många anser, och då menar jag MÅNGA att Franco var det bästa som hänt Spanien och att när han dog så gick Spanien omkull.

På många sätt så påminner mentaliteten både i Sverige och Spanien om varandra !

Folk är hjärntvättade till att tro vissa saker….här är det Franco och i Sverige är det socialdemokraterna ;-))
Båda saker är så bra så……

Det här är väl ett ex på det….trots att killen har papper en masse och har fått uppehållstillstånd, jobb och lägenhet!

Med andra ord så måste det finnas dokumentation som styrker vem han är…men ändå så får han inte ngt ID-kort….det som räcker som bevis för uppehåll och annat i Sverige är tydligen inte nog för Svensk Kassaservice ;-)

Men med ett sådant namn så är det ju inte konstigt att allt de gör är ett skämt!

1 kommentar:

Tutte i blåbärsskogen sa...

Läste en artikel för ett tag sedan. Det verkar som om bara de RIKTIGT välställda har vunnit på den nya regeringen. Små- och medelstora företagare är väldigt besvikna, då de uppfattar att det "de vunnit på gungorna, har de förlorat på karusellen". Skatter och avgifter har inte blivit lägre.... bara omfördelade.

Mamselamsen