torsdag, februari 14

Hjärtan och Muslimer

Sånt här gör mig så grymt irriterad!

Om man inte kan respektera arbetslagar varför i helskotta söka jobbet överhuvudtaget? Ursäkta nu kanske jag är fördomsfull men jag börjar nästan fundera på ifall alla dessa slöjmadamer söker jobb för att kunna skicka ett ev nej till DO.

Men det är klart, jag kanske skall söka jobb som porrskådis i en heterosexfilm och sedan säga nej till att ha samlag med en kvinna med ursäkten att jag är bög. Och när jag får sparken så skickar jag ärendet till DO…

Jag har inget emot muslimer, men jag anser att man får ta skeden i vacker hand ibland, har man en religion som kräver vissa saker av en, då får man låta bli att sätta sig i situationer som kräver att man förbigår sina principer. Bla inte söka jobb där man vet att man inte kan gå omkring i tält.

För vem är viktigast i det här fallet? Slöjbruden eller kunderna som riskerar att få mindre hygieniskt tillagad mat?

Och jag är ganska så säker på att arbetsförmedlingen inte skulle kräva att hon tog jobbet, de är väldigt förstående i vissa fall när det handlar om att vara PK.

Det här är ett annat exhur korkade en del människor är!

Varför söka jobb på dagis om man har anlag för en sådan migrän som tjejen har? De flesta ungar springer omkring i massor av mönstrade kläder, det hör barndomen till innan vi hjärntvättas till den svenska konformismen.

Och om nu mönstren är migränframkallande, hur i herrans namn klarar hon av ljudnivån, barn är allt annat än tysta när de leker, alla teckningar som kryllar på ett dagis, oftast är de mkt färgglada!

Som sagt söker man jobb och vet att man inte klarar av det pga vissa saker då borde man genomgå en liten undersökning för att se ifall cellerna jobbar som de skall i en viss kroppsdel.

Men istället för porrskådis så kanske jag kan söka jobb som fotbollsspelare, mina knän skulle inte palla tanken ens en gång men jag gör som alla andra och skickar vidare ärendet till rätt myndighet när de säger nej, som en sann svensk! ;-)

Lisa har så rätt!

Alla hjärtans dag är så fruktansvärt genomfalsk! En dag om året så skall vi visa hur kära vi är…

Vore det inte bättre att visa sin kärlek lite oftare resten av året, istället för att köpa en ask med gelehjärtan o tro att allt är ok.

Det är likadant med halloween, en i grunden amerikansk tradition som Europa glatt anammat utan den minsta eftertanke eller förståelse för bakgrunden.

Traditioner uppstår ur händelser och förfaranden, att bara rätt av flytta en helg till en annan kontinent o tycka att det är kul och käckt men inte veta ett dugg om varför den uppstått är korkat! Framför allt när den kulturella bakgrunden är totalt olika.

Men då kanske vi kan exportera Lucia till Indien, de skulle säkert uppskatta en galen brud som kommer in ylandes kl 06 en morgon med brinnande hår…

Och nej jag är inte sur för att Florre glömt alla hjärtans dag, tvärtom jag har fått en stor rosenbukett och en chokladask i storlek av en fotbollsplan, men han visar sin kärlek året om genom olika saker så det är inte bara en dag om året. Och då är det en annan sak anser jag.

Kärlek är ngt som man skall vara rädd om, likaså vänskap! Och man bör vårda den mer än en dag om året.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med dig, man får ta seden dit man kommer och rätta sig efter de regler som finns!

"- Det är en del min religion. Jag förstår att det kan låta konstigt, men det är ju en grej jag har valt själv, jag har valt att bära slöja och valt att inte ha kortärmad tröja."

Precis! VALT är nyckelordet. Vad skulle hända om jag som jobbar på sjukhus skulle göra likadant? Välja att sätta hygienen i andra hand och riskera att överföra smitta? Tror inte jag skulle bli långvarig då...

Pia K sa...

Kort och gott - instämmer!

schmut sa...

det där med mcdonalds är dock bogus eftersom de ofta har hellånga arbetsskjortor och tillåter folk med dreads att jobba där...

MiNiMi sa...

Så sant så !!!!!

Maleandro sa...

Anonym, Pia, Mini: Tack! :-)

Schmut: Jag vet inte hur det är på de svenska McD nu, men här nere så har faktiskt personalen kortärmat plus plasthandskar. Men jag tror inte att de anställda här nere har lika mkt "rättigheter" som i Sverige.

Anonym sa...

Håller helt med om att man får ta seden dit man kommer. Man kan inte bara hänvisa till religion. Eftersom det råder religionsfrihet i Sverige så borde det stå mig fritt att skapa en ny religion, som kanske då säger att jag måste gå naken. Då kan jag sedan söka jobb, inte få jobbet och sedan gå till DO... Jo, förresten, min religion säger också att på den tredje söndagen i april så måste jag våldta och döda (som offergåvor till gudarna)...