lördag, februari 9

Horor

Jag hade tänkt skriva lite mer om Marie Söderqvist men kände att jag hellre ville skriva om debatten som pågår just nu på en viss modeblogg om horor.

Jag tycker det är så fruktansvärt sorgligt att så många är så inskränkta, och nu talar jag inte bara om 17 åriga tjejer med rosa skor på hjärnan, utan de flesta av oss.

Hur kommer det sig att så många tror att de alltid vet bäst oavsett de har fullständig information eller ej?

Jag tycker att dagens debatt om horor är ungefär som åsikterna som fanns för 30-40 år sedan om kvinnor och vad som gjorde dem lyckliga, tydligen så var en AGA-spis den ultimata lyckan ;-)

Det är likadant idag, den ena experten efter den andra uttalar sig i ämnet utan att ens känna ngn som säljer sex.

Lite som om jag skulle uttala mig om hur det känns att ha en vagina, dvs jag har inte en susning…

Visst kan man ha åsikter om en sak man inte vet ngt om, men att göra gällande att ens åsikter är sanningen är lite förmätet.

Tänk om ngn skulle uttala sig om dig och ditt liv och säga att du var både misslyckad, hade sociala problem och en massa andra saker. Enbart baserat på det faktum att de har hört att du äter middag framför tv:n.

När du försöker förklara att du bor i en etta med ett minimalt kök så sägs det att du är i ett förnekelsestadium osv…

För under inga omständigheter så kan DU veta hur DU mår.

Ungefär som när försäkringskasseläkaren säger att du är frisk trots att du är döende i cancer…

Men det är inte bara när det gäller horor som den där idiotin finns, det är likadant med feminister som bestämt att män är hemska oavsett vad.

Böghatare som tror att bögar minsann är både pestspridare, knullar hejvilt och hoppar över skaklarna, men framför allt är totalt inkapabla att ha en djup relation med en annan människa.

Eller som när väldigt många ”vet” att utlänningar är mer kriminella än den ack så hederlige svensken.

Likaså att alliansen minsann förstör Sverige! (Trots att de egentligen bara håller samma linje som sossarna gjorde.)

Trots att vi hävdar att vi är så oerhört öppna och ser saker i ett större sammanhang så är vi inte mkt bättre än för några hundra år sedan då folk ifrån byn intill var fienden.

Framför allt så är vi förbannat dåliga på att försöka sätta oss in i hur det är att vara ngn annan än oss själva.

Men ännu värre är att vi är totalt motvilliga till att visa sympati gentemot andra såvida de inte erkänner att de är misslyckade, först då kan vi visa förlåtelse.

Men skulle de fortsätta hävda att de minsann är lyckliga på sitt eget lilla vis då har vi ingen som helst tvekan mot att förfölja dem för att krossa dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är inte svårt att förstå att de som klarar av att prostituera sig klarar av det för att de lever i förnekelse och inte har fått just den självrespektskursen jag talade om, som många borde få av sina föräldrar.
Jag är verkligen nyfiken på hur Isabellas pappa uppfostrat henne? Ingen som jag någonsin känt skulle ligga med folk för pengar.. men å andra sidan har de flesta jag känner väldigt bra familjer. Men jag känner också väldigt många människor/familjer som haft det otroligt svårt som ändå aldrig skulle sjunka så lågt att sälja sina kroppar och bli utnyttjade. De har kämpat otroligt hårt för att överleva, all respekt!

Jag tycker verkligen att du har fel.. jag hade mkt hellre haft en ointelligent mamma än att min mamma vore en hora. Älskar du din mamma om du verkligen skulle tycka att det var ok att hon horade?
Sen så tycker jag inte att du riktigt kan jämföra homosexuella, negrer,judar och invandrare med prostitution. Homosexualitet är bara en läggning, negrer judar och invandrare är bara en nationalitet, vi föds till det vi är. Inget av det har att göra med det faktum att människor säljer sig själva.. så där tycker jag inte riktigt att du kan jämföra det :) Jag vet att världen blir ondare, men jag tror aldrig att den kan bli bättre genom att människor kan köpa andra människor för att utöva deras behov på dem. Det för mig är att vi ser varandra som objekt...