tisdag, mars 18

Schavotten Nästa?

Idag tänkte jag skriva om tjejer som sticker ut för mkt och måste sättas på plats!

Enligt andra alltså, inte mig!

Vi kan börja med Charlotte som uppenbarligen skall ta över Carolas gamla roll som slagträ.

Kvinnan är duktig, SMAL, och kan sjunga och därför får hon inte vara ifred. Hon måste tas ned på jorden så att alla andra kan känna sig bra, gud förbjude att ngn som inte är lika snygg eller smal känner sig kränkt. Det är lustigt hur tidningarna kan vända över en natt…

Tyvärr så tror jag enligt erfarenhet att det finns en mängd tillräckligt korkade människor som faktiskt tror allt som står i tidningarna, eller snarare resonerar ingen rök utan eld….

Så om inte Carola gör en snabb comeback så lär Charlotte få schavottera mer i pressen som olämplig förebild ;-)

Den andra kvinnan som stuckit ut hakan för mkt enligt normen är
Stina Lee som råkar trampa en del på tårna genom att säga sin sanning om hur man blir poppis på blogghimlen.

Jag är faktiskt böjd att hålla med henne, hon kunde uttryckt sig en smula mer taktfullt men ändock i princip tror jag hon har rätt.

De där som tror att man endast lägger ut bilder för att man älskar sitt eget utseende vet inte mkt vad de talar om.

Jag har vänner som är gudomligt vackra men inte tycker det själva, de är väldigt osäkra på hur de uppfattas av omgivningen så trots att de ser sig själv som fula så är de ändå rena linslössen i jakten på den ultimata bekräftelsen både från sig själva och omgivningen att de duger.

Bland kommentarerna hos SL så är det många som talar om hur ful och dum hon är, jag tycker det är ett enastående bevis på den kattaktighet som frodas bland tjejer när de inte uppfyller kraven på hur man skall vara. Dvs lagom som alla andra, eller klaga på det som just nu är på modet.

Jag undrar lite hur det kommer sig att inte den lilla viktmaffian har ilat till hennes försvar, för hon borde ju def vara ngt som de gillar iom att hon är ung, kaxig och står för det hon säger. För det kan väl inte vara så att även viktmaffian håller sig med en mall om hur man bör vara för att vara rätt… ;-)

När jag ändå är igång och skriver om yta och unga tjejer så kan jag skriva lite om BlondinBella, jag har läst lite ur hennes blogg och det är inte ngt som tilltalar mig direkt. Men jag tillhör inte heller hennes målgrupp.

Jag tycker tjejen är cool som lyckas vid så unga år, det jag tycker är mindre coolt är den dolda reklamen som nu uppmärksammas.

Reklam är inte ngt dåligt, men man måste få veta att det är reklam.

Skriver BB om att en sak är bra så tror jag inte alla förstår att hon kanske fått betalt för att säga att den där mascaran är super.

Vilket gör att de inte kan göra en kritisk bedömning på samma sätt som när man vet att ngn gör reklam.

BB är som en vän som man litar på, speciellt om man är 14-15 och inte har så stor erfarenhet av hur reklamvärlden ibland jobbar.

Det jag kan tycka är lite tråkigt är BB säger sig vilja bli advokat eller minister men ändå är beredd att sälja sin trovärdighet genom den dolda reklamen. Det rimmar illa med hennes framtidsdrömmar.

Jag tycker absolut att BB skall ha kvar sin reklam men göra ett tydligare statement att det är reklam hon gör i vissa av sina inlägg.

Reklam behövs för att vi som konsumenter skall kunna upptäcka nya produkter som vi kanske kommer att gilla.

Tyvärr har kylan kommit tillbaka hit, på bara en natt så gick vi från 30 till 20, så nu blir det strumpor i skorna igen :-(

Eller kanske jag skall stanna inne och mysa i min pyjamas hela dagen istället?

2 kommentarer:

schmut sa...

minns du inte att den andra juristen, som faktiskt var just det, lassbo, även hade illa dold reklam på sin sida? det var ju asos och nelly nästan konstant.

Maleandro sa...

Schmut: Det stämmer ja.... Kanske det är en ny trend bland advokater?

Skämt åtsido, jag bryr mig inte om reklamen så länge man får veta att det är just reklam så man själv kan ta ställning.