onsdag, maj 21

Jävla Skit!

Det här var nog den värsta jävla skit jag har sett på länge!

Showen i sig såg ut som ngt ur statlig rysk tv och öppningsnumret var som hämtat från 70-talet

Kommer resten att vara så här så lägger jag ned det här med att kolla på Eurovisionsfestivalen hädanefter.

Jag har inte hört några av låtarna innan jag såg dem ikväll och det här är mina intryck.

1 Montenegro var bara ca 20 år försent i musikstilen och kläderna skall man bara inte tala om…


2 Killen från Israel hade en helt ok röst när han sjöng på hebreiska men så fort han bytte till engelska så lät han helknepig tyckte jag. Hans kläder hade lite väl mkt strandraggare över sig.

3 Jaha, och vad säger man om det här då? En skämtlåt bland många i årets upplaga. Men inte spec rolig, tvärtom…

4 Moldavien hade en cool låt, men jag tyckte inte riktigt den passade in iom att den var så klart jazzinfluerad, jag skulle hellre hört den på en rökig och trevlig klubb med en bärs i handen

5 Snubben från San Marino hade behövt både gympa och sånglektioner, han lät som jag vet inte vad, men inte var det vackert iaf.

6 den lilla polkagrisen ifrån Belgien fick mig att skratta så jag höll på att trilla ur soffan, givetvis så storgillar Florre den ;-) Det positiva med den är att man blir glad när man hör den iaf.

7 det enda snygga med Azerbadjans bidrag var den svarta kohuden som de hade som matta.

8 Slovenien lät som Ibiza 1993 på ett dåligt disko

9 Norge fick mig faktiskt att bli lite stolt i år, för en gångs skull så har de skickat en låt som är bra och en söt tjej som kan sjunga.

10 Är det här Polens svar på transmodet? För mkt BUS, FÖR vita tänder och FÖR mkt nylonkänsla över klänningen som inte var snygg.

11 Irland skickade en kalkon, och det säger allt om låten

12 Andorra skickade Gisela i år, hon har varit med i Operacion Triunfo här i Spanien. Låten var väl ok men kläderna fick mig att tänka på ngt slags galen romersk legionär som fått spatt.

13 Bosnien – H. fick mig att tänka på ngt slags kackig cirkus och låten var dålig.

14 Armenien skickade även de ngn som inte kunde sjunga utan vickade på arslet istället för att kompensera det hela. Kanske hon och killen från San Marino kunde få grupprabatt?

15 Tjejen från Holland var helt ok men låten fick mig bara att gäspa, hade passat utmärkt som hissmusik på ngt varuhus.

16 Ok, jag gillar inte hårdrock men jämfört med de andra bidragen så blev den här låten så mkt bättre och killen hade en rätt cool röst.

17 Smör kallas sånt här men kanske rumäner gillar när det dryper, jag gör det inte. Och varför i hela friden hade tjejen nålat fast grästuvor på kjolen? Ngt nytt ekologiskt mode jag missat?

18 Ryssland skickar ännu en gång Dima som gör ungefär samma låt som vanligt, det bästa med det här var den lille Plushenko

19 Grekland har insett att det är hjärntvätt som gör det…. Secret combination x 40000.

För övrigt så avskyr jag barnröster på vuxna kvinnor, gillar verkligen män när kvinnor låter som femåringar med bröst?

Nej, men uppriktigt sagt! Vad har hänt med festivalen? Den har utvecklats till ngt slags skämtarena, och inte är det många som kan sjunga heller för den delen.

Jag måste erkänna att jag är besviken, visst finns det alltid bidrag som man tycker är dåliga men inte på det här viset.

Lägger inte folk ngn stolthet längre i att kunna sjunga ordentligt? Är allt som behövs ett vickande arsle för att göra sångkarriär idag? Och framför allt hur kan ett land skicka ngn som inte kan ta en ton utan att haverera, det är ju inte den bästa reklamen om man säger så…

Och varför all denna jäkla sport medan man väntade på resultatet? Finns det inget annat att visa upp i Serbien?

Länkar:

AB 1

AB 2

AB 3

Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller absolut med dig., Men vi i världen har olika smak och att Sverige lyfter upp en dragqueen som ser ut som en man eller plastic object är inte bättre heller. Vilka signaler sänder Sverige till världden att I sverige finna massa folk som opererar sig till minsta detalj snacka om dålig självförtroende. Vissa låtar var absolut dåliga där håller jag med, men charlotes pirellis låt är inte minst bland dem det kliche betonade "hero". Varför inte skicka en äkta trans istället.??? Om polens svar till trans modet, då sverige med pirellis låt vinner? pirellis svar till serduchka, förra årets ukrainsk låt?? tror inte att det håller riktig klass i alla fall. Äkta vara ska det vara. Förresten Norges låt var 100000 gånger mer värd en pirellis travesti försök. Rysslands låt var inte så dålig heller. Vi I världen har olika smak. Sverige förresten är ett litet land, som har en väldig homogen folk när det gäller smak och beteende. Det vissar att de flesta har samma smak och tycker likadan, men betyder inte att andra ska göra det. Världen ser inte ut likadan, och i de flesta länder finns mer variation inom själva landet än det finns här. Förresten om du skulle bara titta på de show som sänds i Sverige jämför med rysslands show är som att jämföra hollywood med min lilla amatör filmintresse. Arrangemag i Sverige ligger mycket efter även när det gäller andra länder, ta till exempel musikfestivaler i Chile, landet jag kommer ifrån, så det är bättre att hålla sig låg där och inte kritisera. Objectiv analys. Håller inte med något land speciellt bara värderar vad jag ser.

Maleandro sa...

Anonym:

Du har helt rätt!

Visst är det stor skillnad på musiken beroende på var man bor, själv bor jag i Spanien och musiken här är rätt annorlunda mot den i Sverige och England trots att vi är en del av Europa.

När det gäller plast och drag så visst ligger det väl lite i att svenskar tror att lyckan ligger i ett perfekt midjemått ;-)

Det jag reagerade på i första hand var att folk inte kunde sjunga, oavsett musikstil så anser jag att om man skickar ett bidrag så skall personen kunna sjunga ordentligt.

Det bästa vore väl kanske om alla sjöng samma sång och så fick man avgöra vem som lät bäst.

Att tävla i musik är egentligen lika omöjligt som att tävla i skönhet.