torsdag, juni 12

Cattle in the Air

Dagens inlägg verkar bli om flygning… ngt som alla som läser den här bloggen vet att jag avskyr!Att stoppa ngn från att flyga pga en tisha är att gå lite över gränsen tycker jag, visst tishan låter ju inte som det mest smakfulla, men det är fortfarande bara ett klädesplagg!

Skall jag vara ärlig så tror jag att personalen på flygplatserna har det superkul just nu med alla dessa regler som verkar ändras från dag till dag, de kan bete sig som skitstövlar och man kan inget säga för då riskerar man att bli kvarhållen.

Och framför allt så verkar det som om de kan tolka reglerna precis hur de vill, vilket innebär att man inte vet från gång till gång vad som gäller…

Förra gången jag mellanlandade i London så var jag tvungen att checka in mitt bagage igen och när jag stod för att passera passkontrollen så hade de en stor skylt som sa att man inte fick argumentera med personalen, och ifall man gjorde det så skulle man hamna i arresten…

Sånt gör verkligen att man känner förtroende för dem. Med andra ord du har inga rättigheter what so ever.

Tjejen i kontrollen tittade på mig som om jag var ngt som katten släpade in, i vanliga fall så hade jag levererat en spydighet men det var bara att hålla käften eftersom jag ville komma hem.

Det roliga med alla dessa regler är att de inte funkar i verkligheten, dvs om jag vill spränga ett plan i luften så kan jag fortfarande göra det genom att ta med mig saker.

Har man en man som är vetenskapsman så får man vissa tips om ämnen som är helt oskyldiga men tillsammans kan försätta berg ;-)

Så att snöa in på en parfymflaska eller en tandkrämstub blir lite löjligt, när de tillåter tex medicin i handbagaget som lätt kan omvandlas till andra saker.

Jag kommer fortfarande ihåg tjejen som jobbade på Landvetter och när hon hittade mitt ansiktsvatten från Clinique uttryckte mkt stor misstänksamhet mot det, jag förklarade att det var ngn man använde efter att man rengjort huden, men hon var övertygad om att det var ngt annat, så jag sa att hon kunde kasta det eftersom jag ändå skulle köpa nytt i butiken som låg innanför kontrollen.

Hon såg rätt nöjd ut när hon hivade iväg det, jag bara undrar hur mkt som egentligen hamnar i soporna och hur mkt som hamnar i fickorna på personalen,

På Stena Line så hade de ngt som kallades för krossen, dvs trasiga saker hamnade där och personalen fick ta hem det, det hände ofta att en kork eller ngt annat försvann så att saker inte kunde säljas ;-)

Det roliga är att när man flyger ifrån Spanien så kan man till och med ta med sig mackor i handbagaget utan att de bryr sig spec, i Sverige så tvingas du utstå tredje graden och dessutom kasta dem.

Den här nya scannern är inte ngt jag tänker ställa mig framför, utan de får nog snällt använda de gamla vanliga metoderna när det gäller mig.

Den här damen är tydligen för fet för att få jobba i luften…

Ngt som jag avskyr är när folk kör in rumpan i ansiktet på en när de ställer sig upp på motsatta sidan. När jag reser mig upp så försöker jag undvika så långt det är möjligt att köra in mina kroppsdelar på mina medpassagerare, men uppenbarligen så är det inte alla som tänker så långt…

Överlag så har jag dragit ned på mina flygresor efter alla dessa korkade regler infördes eftersom jag avskyr att bli behandlad som misstänkt boskap. Jag skulle önska att fler kunde börja bojkotta flygbolagen så att de inser att det är de som är till för oss och inte tvärtom.

Jag har funderat på att ta körkort och köra hem igenom Europa, jag färdas hellre under några dagars tid genom olika länder och kan stanna precis var jag vill och framför allt känna mig som en människa och inte som en kriminell. Visst det blir dyrare men det är ngt som jag är beredd att ta i sådana fall.

Kalla mig surgrinig men resa skall vara ngt som är trevligt och inte ngt som man ser på med obehag.

Inga kommentarer: