fredag, juni 20

Godnatt Sverige

Tja, nu är det väl kanske time att lära sig hur man krypterar telefon, mail och all annan datatrafik…

Inte för att jag har så mkt att dölja utan mer för att jag inte gillar tanken på att ngn liter småpervers galning skall sitta och lyssna på mig.

Nu vet jag inte riktigt hur trafiken går härifrån men jag förmodar att den går över ett antal gränser och därmed så hamnar jag kanske bland de där som uppmärksammas lite extra?

Det är lite märkligt hur ett land kan gå ifrån en demokratins utpost till det totalt motsatta över en natt, på vilket sätt är Sverige nu bättre än Kina, Ryssland och USA?
Jag funderar lite på ifall man skall börja skriva brev igen? Det är en sån där sak som jag tycker om att göra, och även få. Men det dröjer väl inte länge innan även det stoppas ;-)

Det första steget är alltid det svåraste, nästa går så mkt lättare…

Federley åker på mkt däng i sin blogg, eller snarare Fegerley som han har blivit omdöpt till!


Det roliga tycks vara att han försöker ta åt sig äran av omskrivningen av FRA-lagen när det i själva verket är Folkpartiet som stod för det.


Det som jag funderar lite över är att när den här stormen väl lagt sig kommer det att vara för att folk gett upp eller för att de accepterar det med argumentet att de inte har ngt att dölja?


Redan dagen efter så begär FRA förstärkta resurser för att kunna göra ett gott arbete, och det var ju absolut inte väntat ;-)

Det som jag är lite nyfiken på är hur det känns att vara en av dem som röstat igenom det här? Tror de att de själva kommer att undantas ifrån avlyssningen, har de fått ngt specialavtal som politiker?

Politiker om några borde väl vara rädda om sitt privatliv med tanke på allt som dyker upp förr eller senare…
Och precis som jag sa igår så är det bara vanliga människor som jobbar på FRA, vilket innebär att för rätt summa pengar eller hot så kommer de att sälja ut människor till höger och vänster.

Men om man nu skall lägga skulden på någon så är det väl på oss själva som faktiskt inte protesterade mer än vad vi gjorde, det verkar som om det mesta motståndet fanns i bloggosfären… I verkliga livet så var det mindre av den varan.Godnatt Sverige!

3 kommentarer:

Hypochondria sa...

Tyvärr är det väl sant det sista du skriver. Folket får den ledning folket förtjänar.

Kraxpelax sa...

Taxigeschäftet. Stockholm. Tog en bulle från NK till Bergshamra, Solna. Det blr runt 200 bagis med en miltaxa på 500:-. Det har jag sett många gånger.

Nu tog jag den längst fram i kön. Annars vägrar dom köra en. MAFFIAFASONER som sätter konkurrensen i spel.

Taxametern stannade på 428. Föraren heter MIODRAG SUSANJ. Lägg det namnet på minnet. Han är en skurk. Skumt bolag vars namn jag glömt.

Vi taxikunder har varit för mesiga. Varit trevliga och gett dricks. Det har varit bortkastat. Det uppfattas nämligen som SVAGHET, och så tror de att de kan behandla oss hur som helst.

Nu är det slut med det. Nu blir det dålig stämning. För det har de tiggt om. Inga dricks mer. De får sitta och pilla med mynten allt framgent.

Eller tills de lärt sig visa kunderna RESPEKT.

Anonym sa...

Hej gulliga Maleandro...

- Det är nästan så att jag börjar gilla dig...

- Men du måste ju förstå att det är Hitlers tredje rike som alla har varit med om att rösta fram...

- Att folk är så korkade att de inte förstår det är ju inte Hitlers fel...

- Alla måste ju ta tillvara på sin egen hjärna...

Berlin i mitten av Europa med lydstater kring sig...

Vem vann andra världskriget kan ju en dumbom som jag undra...


Kärlig hälsning
Finn Jensen

PS om du vill veta vem jag är kom med ett önskemål här...

Kram...