onsdag, januari 21

Val Val Val

Jag vet inte om hela världen har fått spatt just nu när det gäller det amerikanska valet och Obamas installation.

Ni får ursäkta men jag tycker inte det är så märkvärdigt att han är svart, det finns ledare som är mer kontroversiella i så fall, de kvinnliga ledarna i muslimska länder tex. Jag anser det vara en större bedrift än att en svart advokat blir Amerikas president.

Men det jag verkligen blir fundersam över är all denna uppmärksamhet som de amerikanska valen alltid får! Jag kan förstå att det var så förr när USA var den största supermakten, men i dagens lägen så finns det fler aktörer på den politiska arenan som har lika mkt om inte mer inflytande över våra liv, men det skrivs inte ens en femtedel av allt det som skrivs om USA.

Jag tror fortfarande att det hade varit ett bättre val med Hillary Clinton, hon och Obama har trots allt samma politiska agenda.

Det som är så lustigt med Obama är att det fokuseras på att han är svart, har sexpack och vilken hund han skall ta med till sitt nya hem. Mer sällan hör man ngt om hans politiska åsikt, det görs reportage om hans avlägsna släktingar i Afrika och hur märkligt det hela är.

Skall man nu dra upp hans ursprung så tror jag att han kommer att få en tuff tid med tanke på hans anknytning till Islam, eller rättare sagt hans familjs ursprung.

Jag kan tänka mig att många rabiata muslimer kommer att tycka att han är en av dem, likaså alla svarta som kommer att tycka att de skall ha upprättelse och att han är mannen som skall fixa det och inte minst vi vita som tycker att han skall vara tacksam för att vi gett honom posten, jag hoppas ni förstår att jag hårddrar det hela en smula.


Men folk är alltid sig själv närmast. Så jag tror att Obama är ”in for a bumpy ride” eftersom de här tre grupperna inte direkt har lika agendor.

Jag tror att Hillary hade fixat jobbet bättre just för att hon är mer hårdför och inte behöver oroa sig för att stöta sig med olika grupper på samma sätt. Tanten är en supercool bitch och vet hur en slipsten skall dras, vilket jag kan tänka mig är en enorm tillgång i det politiska livet.

Sedan måste jag bara få säga en sak om Michelle, hans fru. Hon jämförs med Jackie Onassis när det gäller klädstil men det jag har sett av damens kläder idag på tv så blev jag lätt förvånad över jämförelsen, att klä sig i ett gult brokadtyg som på håll ser ut som ett gardintyg och matcha det med en slags avslagen olivgrön ton på handskar och skor gjorde inte det bästa intrycket, det såg lite ut som ”puke”

Och kappan snarare framhävde än dolde hennes bak. Med alla dessa stylister som det vimlar av borde väl ngn ha kunnat säga att tygvalet inte var det bästa och att det varit bättre med svarta eller bruna accessoarer.

Men, men nu har jag skrivit av mig när det gäller mina funderingar över snedvriden fokusering på det politiska livet.Länk Ett

Länk Två

Länk Tre

Inga kommentarer: