onsdag, juni 10

Pirater och SD

PP skrämmer mig, eller snarare de som röstar på dem. Enligt den här undersökningen så besannas alla mina farhågor om hur en PP:are är.

I mina ögon så måste man vara ganska dum som röstar på ett parti som egentligen bara har en fråga att driva.

Ngt som jag tycker är väldigt obehagligt är att så många från SD tycks ha fattat tycke för PP, och att ta emot människor med sådana åsikter säger väldigt mkt enligt min åsikt.

För om det stämmer att så många med SD sympatier har gått med så kommer de att påverka PP: s övriga politik. Och enligt min erfarenhet så är missnöjda och dumma människor väldigt lättpåverkade när det gäller att hitta en syndabock för deras misär.

När jag har surfat runt och läst på div PP bloggar så är det deras fanatism som slår mig först, dvs PP är bäst och alla andra är idioter, visst skall man kämpa för det man tror på men att så totalt blunda för andras argument eller åsikter har stora likheter med hur extremhögerpartier runt om i världen beter sig i förhållande till kritiska röster.

Dessutom tror jag det är ett stort misstag att inte låta SD komma till tals i medier, folk får ingen möjlighet att granska dem och se vilken snedvriden politik de för. Och iom att det inte finns en debatt runt dem på samma sätt som de andra partierna så dras korkade människor till dem då de inte får ngn motbild att lyssna på.

En vanlig PP:are gnäller på politikernas arvode men skickar glatt egna representanter som kommer att få en sjuhelsickes lön för att sätta sig in i endast 5-6 frågor av alla de hundratals som dyker upp under ett år, man kan verkligen kalla det ett räkmackejobb om ngt.

7 kommentarer:

Avilan sa...

Tack för att du kallar mig korkad. Det känns som en bra nivå tycker jag...

...Vem är dummast, dock? Den som godtar att bli övervakad och förlora sin frihet i utbyte mot säkerhet eller vi som är "korkade nog att rösta på ett parti som bara har en fråga"?

"Den som väljer bort sin frihet för trygghet förtjänar ingendera".

Maleandro sa...

Avilan: Jag är lika mkt emot kontroll som du och någon annan PP:are. Det som jag tycker är korkat är att man går med i eller röstar på ett parti som endast har EN fråga på agendan. Likaså att man så glatt tycker det är ok att ens partikamrater kommer från ett parti med rätt obskyra åsikter.
Det är lite som om jag skulle joina en protestgrupp med nynazister bara för att vi tycker samma sak om nedläggningen av den lokala brödbutiken.

Jimmie sa...

Jag tycker att du verkar vara ganska korkad. För det första använder du förkortningar på ett absurt sätt.

För det andra har du inte förstått att PP inte är ett direkt enfrågeparti, utan också har frågor rörande patent och lite annat. Sen att det är snålt om saker på agendan, det tycker jag med.

För det tredje så kan jag ju inte ta ansvar för vad andra människor tycker privat. Det är rätt naivt att anta att ingen i de störra partierna har någon form av främlingsfientliga åsikter. Uppdrag granskning avslöjade ju just att så var fallet. Ska man då behöva starta ett eget enmans parti för att försäkra sig om att man inte beblandar sig med människor som råkar ha en annan åsikt?

Missförstå mig rätt, jag gillar inte nynazism och dylikt, men jag är ingen hycklare på det sättet att jag vill förneka dem samma rätt till demokrati som alla andra.

Dessutom, utan att du ska ta åt dig alltförmycket personligen, så tycker jag det är tragiskt att folk beklagar sig över att ett enfråge parti får så många röster. Demokrati handlar ju om att folket säger vad de vill, vare sig det nu skulle vara fel eller inte.

Maleandro sa...

Jimmie: Vilka förkortningar anser du är absurda? Din kommentar bekräftar ju lite det jag säger i mitt inlägg, och btw är du säker på att du inte stavar ditt namn med ett y på slutet ;-)

Alexander sa...

Är det inte bra att PP stjäl röster från SD? Är det inte bättre att ett sk enfrågesparti (som dessutom tar upp väldigt viktiga frågor) väljs än ett tveksamt, rasistiskt parti som SD? Att ens sätta dessa två partier i samma kategori tyder ju bara på din ignorans över vad dessa två partier står för. De har EN gemensamn nämnare och det är att de är sk missnöjesparti. PP är FÖR personlig integritet, något som inte står så högt på dagslistan för SD.

Jag röstade på PP främst för att utvecklingen på nätet skrämmer mig något enormt! George Orwells 1984 har aldrig känts närmre än nu och jag vill förhindra det. Inget annat parti har ens brytt sig om dessa frågor förän PP kom in i bilden!

Även om jag nog inte skulle rösta på PP i ett riksdalsval så kan man inte blunda för den otroliga genomkraft som PP har fått för politiken inte bara i Sverige, utan övriga världen också (läser du på reddit.com så märker du det). De övriga partierna har dessutom blivit tvingade att ta frågor som personlig integritet på allvar vilket kan vara en bidragande faktor inför nästa val.

Plus. Vilka gnäller INTE över politikernas arvoden :P?

Maleandro sa...

Alexander: Visst är det bra att folk går över ifrån SD till PP om de med det också byter åsikter. Det jag är orolig för är att de inte gör det och därmed också i viss mån kommer att styra riktningen av partiet i framtiden, ett parti baseras ju i mångt och mycket på det medlemmarna tycker är viktigt.
PP är jättebra med sin kamp emot storebror, men att bara ha en fråga på agendan är också riskfyllt, jag hade hellre sett att kanske huvudfrågan varit integritet men att också andra frågor hade funnits för då hade de fångat upp människor som mig och andra och därmed också fått mer röster. Nu tror jag snarare att mer etablerade partier som sett medlemstillströmningen till PP kommer att ta över eller använda samma politik och med resten av deras agenda så blir de mer heltäckande sas. Och eftersom de har en större kassa och resurser så kommer de att nå ut till människor på ett sätt som kanske inte PP kan göra i ett riksdagsval. Jag tror att folk skulle tveka till att få en statsminister som sover över hos medlemmarna därför att det saknas pengar I kassan ;-)

Alexander sa...

Ah, men det är just den effekten som åtminstone jag hoppats på när jag röstade på PP, att de mer etablerade partierna öppnar ögonen för personlig integritet både på nätet och i övrigt. Vänstern svängde ju rätt snabbt i den frågan tack vare PP och jag är säker på att många av de andra partierna också kommer anpassa sig. Även till riksdagsvalet (denna undersökning var iof för kanske en månad sedan) så skulle PP få 3.9% om det hade varit val idag och de mer etablerade partierna har inte råd att förlora väljare till ett sådant parti. Att de skulle anamma SD-aktiga åsikter finner jag främmande då de valt att ställa sig på den gröna sidan i EU-parlamentet (jag hade iof hoppats på den liberala sidan dock, men man kan inte få allt ;) ).

Jag röstade ju på PP först och främst för att jag ville se en dramatisk förändring i debatten, och med facit i hand så har man ju sett att denna debatt blivit ordentligt stor, inte bara i Sverige utan i hela världen (hänger du på reddit eller digg så har du nog läst ett X antal artiklar från flera internationella siter angående "the swedish pirate party").

Det återstår ju att se vad som kommer hända det närmsta året men jag hoppas verkligen att PP har en chans även i riksdalsvalet för det vore ett upplyftande inlägg i svensk politik om de kom med. Om _jag_ sedan kommer rösta på dem eller inte tar jag ställning till när det börjar närma sig :).