söndag, juni 20

Love Love Love
Till min stora förvåning så fastnade jag totalt framför datorn och svt:s livesändning av bröllopet mellan Victoria och Daniel igår.

Först tänkte jag att det var den lille bögen i mig som frossade i alla vackra kläder och tjusiga miljöer men efter ett tag insåg jag att det var bara ren och skär förtjusning över det där som kallas kärlek.

Jag brukar smickra mig med att jag är cyniker ut i fingerspetsarna och inte särdeles romantisk men nog sjutton kom det en tår i ögonvrån när de kysste varandra på trappan.

Det som jag tycker är en smula sorgligt i det hela är alla dessa som gastar om att kungafamiljen är otidsenlig och en kvarleva från ett feodalsamhälle och att Sverige skulle vara så mkt bättre som republik.

Man må ha vilka politiska åsikter som helst men när man inte kan glädjas över två människor som så uppenbart älskar varandra så funderar jag lite på hur det är ställt med empatin.

Jag erkänner villigt att jag har stora fördomar gentemot sk white trash men inte förminskar jag deras kärlek trots att jag ogillar deras livsstil. För oavsett vilken klass eller grupp man tillhör så är kärleken lika intensiv för alla.

Och att som Victoria och Daniel behöva vänta i åtta år innan man kan sätta på ringarna är en bedrift som nog inte många skulle acceptera i ett modernt samhälle.

Så bara det är värt en eloge tycker jag.

För hur många av oss skulle finna oss i att ett helt land har synpunkter på vårt utseende, boende, ringar, gäster, meny, barnalstrande osv utan att till slut be folk hoppa åt tjottahejti.

Skulle någon modern människa i Sverige acceptera att få höra att den är ful och dum i huvudet som Victoria har fått höra då och då genom åren utan att kunna försvara sig.

Ibland skulle jag önska att det fanns mer av intellektualism i kungafamiljen men det ger mig inte rätt att kalla dem en massa saker som en del tycks tycka.

Jag tror inte någon skulle vilja leva det liv som de tvingas leva, visst är de rika och har en massa fördelar men till skillnad från dig och mig så är de i total avsaknad av privatliv.

Tänk att aldrig kunna kila ner på hörnet och köpa sig lite chips och coca cola en fredag kväll och sedan hyra en skräpfilm utan att få läsa om det i tidningarna dagen efter med långa utläggningar om hur onyttigt det är.

Gud vet om de ens har tid att göra en sådan sak. Eller hur skoj kan det vara att aldrig få säga vad man egentligen tycker efter som lagen förbjuder en att ha åsikter som kan påverka.

Så i vårt moderna samhälle tvinga vi en familj att leva kvar i det förgågna samtidigt som vi hånar dem för att vara otidsenliga.

Så jag kan inte annat än ge Victora och Daniel en eloge

Och hur avundsjuk jag än är på deras pengar och boende så skulle jag aldrig vilja byta med dem…

http://dn.se/nyheter/sverige/den-langa-brollopsdagen-i-kortformat-1.1125215

http://aftonbladet.se/brollopet/article7336048.ab

http://aftonbladet.se/brollopet/article7335259.ab

http://jinge.se/mediekritik/kungafjanteriet-fortsatter.htm

http://aftonbladet.se/brollopet/article7333349.ab

http://zaramis.nu/blog/2010/06/20/sverige-behover-jamlikhet-inte-rojalististiskt-svansviftande/

http://www.dn.se/ledare/kolumner/total-karlek-1.1124858

http://www.unnidrougge.com/2010/06/19/den-doende-medelklassen/

Inga kommentarer: