tisdag, juli 27

Att sälja sex är en mänsklig rättighet...

Som så många gånger undrar jag vad Gudrun Schyman baserar sina så ”korrekta” åsikter på?

Känner hon överhuvudtaget någon som jobbar inom det här fältet?

Eller är det som så ofta i politiken man ser det man vill se, dvs man plockar bara ut de fall som kan tjäna som exempel på det man säger.

Hon har dock helt rätt i att köpa sex inte är en mänsklig rättighet däremot att sälja sex är en mänsklig rättighet!

Om alla dessa människor som är emot sexhandel kunde försöka och se hela bilden och inte bara de fragment de själva vill så skulle de se att jämföra trafficking med vanlig prostitution är som att jämföra barnarbete med att man ger barnet eller barnbarnet en femma för att det städar sitt rum.

Skall man vara konsekvent så är ju båda sakerna barnarbete eller hur!

Felet med hela den här debatten är att man angriper det från fel håll, istället för att försöka stoppa ngt som alltid har funnits så vore det bättre om man försökte göra sexhandeln mer seriös.

Helt enkelt att man ser till att folk jobbar under drägliga förhållanden, har ett fackförbund, läkare, rättigheter osv precis som alla andra som jobbar i Sverige idag.

Man kan tycka vad man vill om folk som säljer sex men att försöka utrota fenomenet är omöjligt, det har förekommit i alla tider och lär fortsätta göra det så länge människan har en sexualdrift.

Skillnaden mellan trafficking och prostitution är milsvid, de som utsätts för trafficking är en del av ngt mkt större i ett brottssyndikat som oftast är baserat på vapen och droger. Prostitution handlar om ngt helt annat, nämligen att själv välja att jobba med sex på sina egna villkor.

Och skall man nu vara cynisk så är mkt av det kvinnliga beteendet uppbyggt på att sälja sig. En kvinna som går ut på krogen och medvetet visar upp sin kropp i djup urringning och kort kjol för att bli bjuden på drinkar och sedan hänga med grabben som bjudit henne är lika mkt luder som tjejen som får pengar för samma sak,

Eller frugan som låter gubben komma till för att hon skall få ngt i gengäld vare sig det gäller att klippa gräset eller extra shoppingpengar.

Och då tycker jag nog att tjejen som tar betalt i pengar är den smartaste ;-)

De flesta av oss är faktiskt luder lite då och då, helt enkelt när vi gör saker som vi inte till 100 procent själva vill just då och vi ser att vi kan ha nytta av att gå med på det.

Gudrun Schyman med många hävdar att de här kvinnorna och männen är offer och inte vet sitt eget bästa, men istället för att försöka göra deras tillvaro drägligare så stigmatiserar man dem och utsätter dem för ännu större faror genom att tvinga in dem i ”mörkret” där de inte har tillstymmelse till rättigheter då man kriminaliserar deras kunder.

Och precis som inom alla grupper i samhället så finns det människor som är störda och tar chansen att vara grymma när de vet att deras ”offer” inte kan sätta emot ngt till försvar.

Så vad Gudrun Schyman med anhang gör är att indirekt uppmana dessa störda individer med våldstendenser att ta ut sina lustar på de kvinnor och män som jobbar med sex istället för att skydda dem ifrån dem.

Det skriks om ljus längs mörka gator och skumma parker eftersom våldtäkter kan ske, men att skydda prostituerade verkar mindre viktigt trots att man genom sexköpslagen faktiskt utsätter dem för långt större risker i deras jobb.

För mig så är hela den här debatten cynisk och visar bara på det enorma förakt som de här människorna har gentemot en viss grupp i samhället, nämligen de som använder sina kroppar som arbetsredskap.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din argumentation håller inte. Att prostitution har funnits "under alla tider" är ingen argument varför det borde finnas även i framtiden. Barnaga har också funnits under alla tider. Nuförtiden är det dock förbjudet i lag. Fortfarande en del agar sina ungar och en del tycker att det är ok. Men lagstiftningen har även ett uppfostrande syfte. Efter barnagalagens införande har attityderna förändrats. Så även när det gäller prostitution.

Prostitution handlar inte heller om sexualdriften. Det är helt andra faktorer som gör att män köper sex. Maktbegär är en faktor..

Maleandro sa...

Anonym: Man kan inte lagstifta eller uppfostra bort en människas sexualdrift. Att använda argumentet barnaga visar ju bara att du inte vet vad det handlar om. Folk har i allmänhet inte ett behov eller drift att slå sina barn.
Orsaken till att prostitution finns beror knappast på att ngn liten stenåldersman kände för att banka luder, snarare på att han kanske inte fick tillräckligt med fysisk kontakt. Och för det mesta så handlar det om precis samma sak idag. En människa som förvägras fysisk kontakt blir enormt påverkad, titta bara på de apatiska gamlingar inom långvården som lever upp så fort de får en kram eller ett djur att klappa.
De prostituerade jag har känt genom åren har alla berättat samma sak att det är de ensamma som kommer eller de som har lite udda begär som kanske inte deras upplysta fruga vill kännas vid eller vara delaktig.
Men om jag skall följa ditt resonemang så är det väl bara att lagstifta lite så känner sig folk mindre ensamma ;-)