tisdag, augusti 10

Elisabeth och Osten

I vanliga fall brukar jag tycka att Elisabeth Höglund har både kloka och genomtänkta argument, men i det här fallet tycker jag hon är helt ute på hal is och cyklar.

Visst kan man förbjuda båda parter i prostitutionen men det skulle inte på några sätt lösa några problem, tvärtom!

Man skulle skapa en marknad som var ännu mer svår att kontrollera. Och framför allt mer farlig både för båda parter då det inte skulle finnas tillstymmelse till lagligt skydd för någon av parterna.

Den här kommentaren säger mkt vad som skulle komma att hända ifall båda parter kriminaliserades.

” Hur ska tonåringar som mår skit idag VÅGA söka hjälp om de är kriminella? Hur ska traffickingoffer som idag skräms för polisen utav sina hallickar för att de kommer att sättas i fängelse som i hemlandet, VÅGA ta kontakt med svenska polisen? Hur ska en drogberoende kvinna i prostitution VÅGA anmäla våldtäkt om hon är krimininell. Höglund är OKUNNIG om maktförhållandena”

Precis som Elisabeth poängterar så handlar inte prostitution om trafficking som baseras på ngt helt annat, det är som att jämföra en stukad fot med en bruten dito.

Prostitution handlar om att sälja en tjänst, precis som när man anlitar en hantverkare för att laga ngt hemma. Ingen skulle väl komma på tanken att kalla målaren förtryckt, inte veta sitt eget bästa osv. Argument som ofta används när det gäller sexsäljare.

Man kan drömma om ett utopiskt samhälle där ingen knarkar, ingen är sjuk, prostituerar sig, gör kriminella saker och alltid är lycklig. Men som sagt det är en utopi som är omöjlig att nå så vida vi inte allesammans börjar äta lyckopiller.

Det bästa sättet att hantera en företeelse i samhället är att ta den för vad den är!

Prostitution existerar vare sig vi vill eller ej så det bästa vore att se till att det sker under trygga former för de som säljer och säkra former för dem som köper.

Man kan jämföra med arbetslöshet, där det har skapats tillfälliga lösningar för att få ner siffrorna i statistiken men egentligen aldrig gjorts något åt själva problemet, dvs skapa förutsättningar för att etablera nya jobb, att sätta folk i kurser där de lär sig att skriva ett CV är inte det samma som att sänka arbetslösheten.

Så länge man skapar tillfälliga lösningar som i långa loppet snarare stjälper än hjälper så kommer problemet bara att eskalera.

Har man ett hål i väggen så hänger man inte en tavla framför det, man lagar det istället…Uppenbarligen har den här kvinnan udda associationer när det gäller sex och ost. Hur man ens kan få ihop de sakerna är för mig en gåta.

Vad blir nästa anmälan? Att en kameluppfödare anmäler en kvinna för djurmisshandel då hon råkar få en sk ”cameltoe” i sina för tighta byxor?

Fast jag antar att en sådan anmälan skulle sluta med att kvinnan är offret och att kamelen slaktas därför att kvinnan har större rätt till sin ”cameltoe” än vad den stackars kamelen har…

Inga kommentarer: