måndag, november 1

Lägenhet i Auschwitz?

Okej, kalla mig backwards men jag får lite kalla kårar av det här.

Visst arkitekturen är jättevacker och man skulle säkert kunna göra om det till ett underbart hem, men jag tror aldrig jag skulle klara av att bo i en före detta kyrka.

Jag tror nämligen att platser och byggnader har en själ, inte att de skulle vara levande utan att alla människor som passerat eller varit där lämnar ett slags fotavtryck som sätter sig.

Tänk er att göra lägenheter av byggnaderna i Auschwitz koncentrationsläger, visst skulle det ta emot lite att bo där?

Både kyrkan och lägret är ju bara byggnader men ändå…

Och som vanligt så måste jag ju hiva lite skit på SD.

Även deras ekonomikalkyl tycks vara tagen ur stjärnorna, men vad annat kan man förvänta sig….

Och som vanligt en liten bild till alla SD:are...

3 kommentarer:

Anonym sa...

ja svenskt näringsliv baserar kalkylen på kärnkraftverket att den ska kosta 60 miljarder kronor.

Enligt en amerikansk källa 2009 så kostar ett kärnkraftverk 7 miljarder dollar, vilket blir i dagskursen 48 197 100 000 SEK, alltså 11,8 miljarder mindre än vad svenskt näringsliv gissade sig till. (Källa = http://www.greencarcongress.com/2009/01/progress-energy.html)

Det visar bara att budgeten håller mycket väl. Varför anlita Fortum som är kända för att stoppa mer i sin ficka än att ge nytta för pengarna. Köp ett ryskt kärnkraftverk istället! Utsätt de svindyra finnländarna för hård konkurrens - är det inte så regeringen förespråkar?

Och ja googlar man lite så ser man t.ex här: http://www.sofiaecho.com/2010/10/29/983932_bulgaria-negotiating-cost-escalation-for-belene-nuclear-power-station

Bulgarien får köpa ett ryskt kärnkraftverk för 4 miljarder Euro , alltså 38 454 000 000 SEK enligt dagens eurokurs.

Så där höll SD's budget ännu mer. Var är den kritiska rösten någonstans? Och tänk nu att jag är en amatör som inte har relevant utbildning till att göra en sån analys, men jag spräckte svenskt näringslivs kalkyl omgående känns det som.

Summa är att med ett ryskt kärnkraftverk så är vi c:a 22 miljarder billigare än med fortums dyra kraftverk och bara på den punkten håller SD's budget mer än väl.

Tänk om jag började analysera alla andra professionella beräkningar som svenskt näringsliv utförde i sin analys?

Så SD har nog mer rätt i sin kalkyl än någon annan nånsin har haft.

Rexxie sa...

Är det bara jag som blir lite lätt förvirrad över var käre herr/fru Anonyms kommentar om kärnkraften kommer in i diskussionen?

Vad har det med anhöriginvandringen att göra?

Maleandro sa...

Rexxie:

Men det vet du väl att SD:are aldrig kan hålla sig till det man diskuterar eftersom de saknar både argument och intelligens och därför måste avleda genom att tala om något helt annat.

Det är nästan lite synd om dem…… men bara nästan ;-)