fredag, januari 14

SD = Svenska Dårar?

Det var ett tag sedan jag skrev ngt om SD så varför inte hänga på nu när AB gör det ;-)
Jag kan iofs tycka att artiklarna är lite tunna, det är ju mest en sammanfattning av vad som redan sagts så många gånger, men bättre något än inget!


Det jag tycker är så dråpligt är när alla dessa idioter som röstade på SD glatt hävdar att de inte är några rasister. Det är ungefär som om jag skulle rösta på Batasuna och hävda att jag inte stöder ETA…


Det som är lite märkligt är att väldigt många av de som röstat på SD är just den typ av människa som Hitler och nazisterna föraktade. Arbetslösa, socialfall och ointelligenta stod inte direkt högt på deras lista över önskemedborgare i det tredje riket.


Och ingen av dem verkar självkritisk nog att inse det. Har man nu problem med invandrare som ligger samhället till last kanske man skall vänta med att kasta sten tills man själv inte befinner sig i en grupp som gör likadant. Oavsett nationalitet så är ett socialfall ett socialfall.


Hade moderaterna haft både dödsstraff och straff för minderåriga på sin agenda så hade nog många väljare tagit avstånd trots att de kanske uppskattat resten av deras politik, SD:arna verkar inte ens veta om vad deras parti har för agenda.Finns det någon normal svensk idag som tycker att det är ok med dödsstraff och att fängsla minderåriga?


Man kan inte rösta på ett parti och hävda att man bara stöder en eller två saker, har man väl lyft på arslet och tagit sig till en vallokal och röstat på dem så innebär det att man även stöder resten av deras politik. Är man korkad nog att inte ta reda på vad ett parti står för eller har på sin agenda så är man en idiot oavsett vilket parti man än lagt sin röst på!


Jag tror inte många av de som röstat på SD vet vad det innebär att vara invandrare i ett land, och nej man kan inte räkna svenskar som flyttar till Marbella där spanjorerna har varit tvungna att lära sig svenska eftersom så många svenskar vägrar att lära sig språket och bara umgås med varandra ;-))


När en svensk utvandrar så blir det oftast till en liknande tillvaro, vi har fördelen av att ha en utbildning, pengar i plånboken och möjligheten att kunna välja ett land som passar oss. Eller rent utav skapa en egen liten svensk bubbla som Marbellasvenskarna gjort. I värsta fall åker vi hem igen om det inte funkar.


Vi har en afrikansk man här i Sevilla som säljer näsdukar vid stoppljusen, det är den enda inkomst som många invandrare har de första åren innan de lyckas etablera sig, vilket inte många lyckas med då det är näst intill omöjligt för dem att komma in på arbetsmarknaden.Nåväl den här mannen är berömd i hela stan för sitt sätt när han säljer de där näsdukarna. Han sjunger, jonglerar, dansar och uppträder för att få folk att köpa ett paket för några ynkliga ören, så håller han på hela dagarna året runt tom när det är nästan 50 grader varmt står han där vid sin semafor och försöker sälja näsdukar till folk som sitter i stora dyra luftkonditionerade bilar. Och inte är det många som köper några, möjligen de som vill ta kort på honom.


Nåväl det var ett inslag på nyheterna om honom för ett par månader sedan där han berättade att han sover max några timmar varje natt och att varje litet öre han lyckas få in går till en skola som han går till på kvällstid för att kunna få ett riktigt jobb så småningom, han delar ett ynkligt rum på några kvadratmeter med ett antal andra män som även de säljer näsdukar hela dagarna.


Han äter oftast bara ett mål mat om dagen då han inte har råd med mer om det skall bli några pengar över till hans skola. Den här mannen säger dessutom som slutkläm att han är tacksam över sitt liv då han har haft möjligheten att kunna komma hit och få leva i fred. Hur många svenskar skulle vara tacksamma över den typen av liv?


Men det är just det där som så många SD:are inte förstår, det är oerhört svårt att komma till ett nytt land och starta ett liv om man inte har något i bagaget. Är man analfabet, fattig, kanske sjuk efter att ha levt under hemska förhållanden så är det inte självklart att man seglar in på ett jobb som revisor två veckor efter att man anlänt.Mkt få har det liv som vi svenskar har, det är inte självklart med utbildning, ett tak över huvudet, pengar ifrån staten ifall man inte lyckas fixa ett jobb, en relativt billig sjukvård, yttrandefrihet osv.


Så innan SD sätter igång med att gasta om hur hemska invandrare är kanske de skulle försöka ta reda på lite mer.

Och som vanligt en liten bild till alla SD:areInga kommentarer: