måndag, oktober 1

Bögen Lagar Mat

Igår så var La Mer här och käkade middag och blev make-upad, efter några tester så kom vi fram till vad vi tyckte såg bäst ut. Så nu skall jag bara leta reda på ett ännu mer intensivt rött läppstift. Så är åtminstonde den biten klar.

Och nästa vecka så blir det fotografering.

Alltså ibland så blir jag inte riktigt klok på mina små medbögar i tillvaron, kan ngn vänlig själ därute förklara för mig varför jag behöver en BÖG-kokbok?

Jag är helt med när det gäller olika inriktningar på maten, italienskt, grekiskt, fettsnåla bantningsvarianter....men när i hela fridens namn började det dyka upp bögmat?

Har jag missat ngt? Måste jag stå i full make-up och galaklädsel i köket eller vad? Spela Barbara Streisand, sjunga med till Liza Minelli, ha ett tjog med nakna män stående på tvättmaskinen, bära rosa trikåer, kan ngn vänlig själ tala om för mig vad i helvete det är som är på gång? Innebär detta att jag sviker mina egna genom att äta heteromat?
Nej, det är nog bäst att gå vidare tror jag innan jag får hjärnsläpp, vilket man tydligen får av den här lilla saken som klättrar upp i näsan på en när man är ute och simmar, men om man bär en näsklämma så skall man tydligen vara på den säkra sidan, men vad är det som gör att den inte klättrar genom munnen, öronen eller andra kroppsöppningar? Jag menar om den nu lever på hjärsubstans så skulle väl varenda öppning på kroppen vara som en autostrada? Eller?

Från det ena till det andra idag så börjar jag skolan! Känner mig nästan som om jag var sju år igen med kortbyxor och sidbena.

Apropå byxor! Är det ngn därute som kan ge mig ett råd huruvida röda byxor är ok i vinter, min käre man säger att det ser lite somrigt ut. Medan jag själv tycker att det ser coolt ut....

Men nu skall jag se ifall jag kan hitta ett rosa förkläde, sätta på Barbara och kreera små söta bögmaträtter

Hasta Pronto Amigos

19 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Jag känner mig alltid som en fågel i mina röda byxor så jag gjorde mig av med dem faktiskt.

Men det där med ett tjog nakna män på tvättmaskinen lät trevligt, om du hittar en praktisk lösning på det så berätta, jag vill gärna ha sådana på tvättmaskinen :-)

Bögmat verkar mysko. Jag kanske är konservativ men jag brukar inte ha sex med min mat så jag bryr mig inte så mycket om vad den har för läggning. Fattar inte.

Rexxie sa...

Poängen med kokboken är ju att den snarare är en resedagbok där det också kommer med lite recept som hör ihop med respektive resmål.

Ja, röda byxor är helt OK om du får tag på dem i rätt material, vilket antagligen är det största problemet. Ett annat problem är ju att ju närmare jul man kommer så blir det ju kanske lite tomtenissekänsla över det hela...

Jerry sa...

Jag tycker själv att det är tramsigt med en bögkokbok... skulle aldrig köpa något dylikt... röda byxor? Jag hade ett par i flera år som exet kastade för en tid sedan... men inte vet jag... jag kan ingenting om kläder...

Dumliz @ bilddagboken.se sa...

Haha! "en kokbok är som en resedagbok" ordet bögmat innebär mat med sexuelll läggning, jag vill inte äta en maträtt som påminner om de homosexuella människornas resemål.

;D

Maleandro sa...

PGW: Skall se ifall jag hittar ngra snygga minikarlar du kan ha på tvättmaskinen ;-)

Rexxie: Men då skall man väl inte säga att det är en kokbok för bögar utan sälja den som en resedagbok med recept utan att tala om vilken sexualitet kocken har ;-)Vi har inte tomtenissar härnere, så det är nog riskfritt :-)


Jerry: Nej, jag tycker det låter lite löjligt, när kommer kokboken för afrikaner, bara kvinnor, jämtlänningar osv....

Dumliz: Tror ju iofs inte maten smakar bög....

Rexxie sa...

Men snälla Maleandro! Det finns massvis med specialinriktade kokböcker, t.ex kokböcker för studenter, familjer, gravida, ensamstående, singlar osv; och varför då inte en för bögar?

Om vi tillämpar ditt resonemang på t.ex boken Mat för golfare:

Har jag missat något? Måste jag stå i full golfmundering och med klubbor i köket? ... Innebär det att jag sviker mina egna genom att äta icke-golfarmat?

Ilva sa...

Sätta på Barbara och laga bögmat låter som en paradox kära Maleandro!
jag tycker också att etikettera kokböcker efter sexuell läggning är lustigt. Dessutom tycker jag att det rimmar illa med kampen om att bli normaliserade, om nu homosexuella vill ses som en "normal" (vad det nu är) del av samhället varför göra kokböcker med bögmat? Personligen är jag ointresserad av folks sexuella läggningar, jag är intresserad av hur de är som personer. trött på denna sexfixering i alla läger.

Maleandro sa...

Rexxie: Menar du på allvar att det finns en kokbok för golfare?

dumliz @ bilddagboken sa...

Maleandro: Menade absolut inte något illa med det ajg skrev, tyckte bara att det lät roligt. Menade visuellt också, den kokboken lär ju inte bli särskillt populär, detsamma med en kokbok med rätter som liknar de heterosexuellas "resemål". lät lite grovt bara när han som skrev d sa t :)

Maleandro sa...

Dumliz: Det fattar jag väl :-))
Tycker själv det är lite knepigt

atir sa...

Röda byxer håller i alla lägen, alla årstider. Vet du väl?
Kokbok för/till den o den,,,va fan, då vill jag ha en kokbok som tillägnas röda lackpumps! *ha*

Dumliz igen :D sa...

BTW maleandro, jag tycker att sålänge du inte fryser så kan du gå i vad du än tycker är snyggt! ^^ inte fan ska du bry dig om va andra tycker sålänge du e bekväm å känner dig hetare än david hasselhoff ^^

Rexxie sa...

Japp, det finns en kokbok för golfare...

En kokbok som jag skulle vilja ha heter Kokbok för enastående och är alltså recept för ensamstående (och ja, jag har skrivit titeln rätt).

Alla ingredienser skall gå att köpa i närmsta jourbutik, alla recept är för en person, och allt går att laga på 20 minuter.

Rexxie sa...

dumliz:

Det finns massvis med hetero-rese-kokböcker! Kalle Moraeus har t.ex skrivit En matresa i Dalarna (jag ryser); mat-Tina har skrivit En matresa genom Sverige och så vidare i all oändlighet.

Förlaget anser tydligen att den kommer att sälja tillräckligt bra för att ges ut...

Rexxie sa...

Ilva:
Det pågår faktiskt en diskussion om att vi håller på att bli för normaliserade, och därmed för utslätade. När det gäller den diskussionen rekommenderar jag boken Bögjävlar och tillhörande bloggen http://bogjavlar.blogspot.com/

När det gäller bögmat ber jag återigen att få påpeka att det inte är frågan om det.

Här är beskrivningen från förlaget: Han har valt ut de absolut härligaste, galnaste och sexigaste platserna i världen till sin kokbok. Under ett års tid har han rest runt, ätit exotiska lammkorvar i Marrakech, frossat i hummer i Barcelona och druckit champagne så det sprutar i San Francisco. Överväldigande matmarknader i Nice har varvats med vilda klubbnätter på Ibiza och ren och skär lyx i Bangkok. Resan har kryddats med spontana spännande möten med fantastiska människor - och servitörer sötare än baklava.

Hummer i Barcelona låter inte som någon speciell "bögmat", utan det är väl snarare hans omkringberättelse runt hummern som möjligen är bögig (och för att återansluta till normaliseringsresonemanget ingår det väl att vi beskriver vårt liv (eller är det bara vi som skall normaliseras och leva enligt en heterosexuell livsstil??).

The Pale Green Woman sa...

Kokbok för golfare?? SNÄLLA säg att du skämtar???

Jag åt i och för sig golfbollar på ett bröllop en gång, de var i belgisk choklad, naturlig golfbollsstorlek, himmelskt goda. Hm. Jag kanske får omvärdera det där med golfmat, det kanske är en hit?

Rexxie sa...

Var förbi en bokhandel i Stockholm idag, och tjuvkikade i kokboken ifråga.

Helt normala recept, och högvis med snygga killar mer eller mindre lättklädda! En cofeetable-book för bögar helt enkelt!

Maleandro sa...

Rexxie: Men varför ha bilder på män i en kokbok? Det är väl recepten som är det viktiga? Sorry men jag är nog ingen äkta bög...

Dumliz sa...

du är nog inte tillräckligt mycke "stereotypiskman". Jag hade inte tvekat en sekund på å köpa en kokbok full med lättklädda eller eventuellt nakna kvinanr i. haha ^^.