fredag, oktober 19

Sanning och Konsekvens

Som ni vet så består en av mina morgonrutiner av att läsa bloggar medan jag sörplar kaffe och puffar på ciggen….och kastar råttan till Benji

Det som slog mig idag är att det är många som aldrig säger vad de egentligen tycker när de lämnar kommentarer hos gnällbloggare.

Bloggaren i fråga kan gnälla järnet om skitsaker som är relativt lätt att fixa likaväl som motsatsen, men aldrig någonsin läser man en kommentar som säger att bloggaren har ansvar själv för situationen eller känslorna.

Vad är det som gör att vi har så svårt att faktiskt säga vad vi egentligen tycker, för jag är dum nog att tro att det finns fler där ute som är som jag, dvs gillar raka rör istället för stackars lilla dig, det är alla andra som är dumma kommentarer.

För om jag gnäller över hur synd det är om mig för att jag inte har ngt jobb, inte orkar laga mat eller vad sjutton jag nu gnäller för, så är det mkt sällan man ser ngt annat än lilla stackars dig!

Det skulle vara kul att ngn gång få se gå ut o skaffa dig ett jobb , koka makaroner din jävel, eller sluta älta din jävla barndom….

Vi säger så ofta att vi vill ha ärlighet och rakhet, men när det väl kommer till kritan så är det få som egentligen uppskattar det.

Och ja, jag kastar sten i glashus, jag är själv likadan, sitter och trycker ur mig små söta kommentarer när jag egentligen mest har lust att vråla men för fan kamma dig mänska!

Vet inte om det är min ålder eller om jag helt enkelt håller på att tappa all polityr, men jag har mer och mer börjat säga vad jag tycker även om jag vet att det sårar. Men INTE för att såra utan för att få människan jag talar med att inse ngt som jag tycker den missar, givetvis är ju detta helt subjekivt då jag utgår ifrån mig själv.

Ibland undrar jag ifall jag har blivit för spanifierad, här är inte medhåll det viktiga utan diskussionen. Så folk säger emot bara för att få igång ett samtal!

Visst kan det vara hårt att få höra bryska ord,men på ngt sätt så uppskattar jag dem mer än gullepluttadigdå…..för om en människa tar risken att kritisera och man ser att det inte är för att såra utan för att den vill få en att haja till så innebär det iaf för mig att människan värdesätter en på ett sätt som den inte gör med sockervaddskommentarer.

Men jag tror att mkt av all denna feghet (som jag ser det) beror på allt detta tjat om nätmobbing, som har tagit sig mkt konstiga former, allt som inte är medhåll uppfattas som mobbing….lämnar ngn en kommentar om att den ogillar mörkblått så blir det ett ramaskri eftersom det räknas som ett personligt påhopp av bloggaren ifråga.

Jag tror om jag skall dra upp det jag skrev igår att iom att vi umgås allt mindre fysiskt med människor så förändras också vårt språk.

Där vi kunde läsa in kroppsspråk, mimik, tonfall etc när vi satt mittemot ngn funkar inte längre eftersom allt vi ser är bokstäver på en skärm. Och det är vår egen tolkning av det som skrivs utan ngt runt om som kan guida oss. Vilket gör att vi missar otroligt mkt såvida vi inte skriver att saker och ting är ironi, skämt, frågande osv….

Ibland undrar jag varför vi är så rädda för sanningen, när faktiskt lögnen gör så mkt mer ont när vi upptäcker den.

7 kommentarer:

Jerry sa...

För mig handlar det om dagsform. Ibland vill jag höra gulligull för att jag behöver det. Gillar att bli bekräftad med enkla medel som kram och allt sådant. Jag tror att personen menar det den säger. Åtminstone vill jag tro det. De jag träffat IRL har jag hittills i alla fall fått kram av också...(;-)

Att vara uppriktig alla gånger kan vara svårt. Det är som du säger svårare att se skiftningar via bloggar och då kanske man låter bli istället?

Ibland vill jag höra stackars dig av människor lika mycket som jag behöver höra att jag skall kamma till mig. Finns det inte en kombination av båda, tro?

Rexxie sa...

Men det är väl en viss skillnad mellan att uttrycka en åsikt och att (som i Alex Schulmans fall) skriva t.ex "Jag förstår varför din pappa begick självmord"?!?

Var det inte av dig jag fick svaret Känns det bättre nu? när jag uttryckte en avvikande åsikt????

:-)

Maleandro sa...

Jerry: Det var mer bloggare som skriver på ett speciellt sätt där de fikar efter gullegullkommentarer, och inte där folk berättar och försöker bearbeta saker genom att skriva av sig...

Rexxie: Nu börjar jag ju fundera på ifall du medvetet sparar alla mina kommentarer för att kunna använda dem emot mig ;-)

Orsaken till att jag frågade om det kändes bättre var för att du var så surputtrig ;-)

Rexxie sa...

Hahaha, så jag skulle ha gullegullat lite i stället?

Maleandro sa...

Rexxie: Gud förbjude, då reser jag ragg vet du väl ;-) här kör vi med hårda tag.....

kirsi sa...

hej! läser din blogg emellanåt och måste säga att den är både underhållande och tänkvärd! detta inlägget håller jag helt med dig, är själv väldigt rak av mig och har nån gång skrivit på en väns blogg att jag inte riktigt håller med henne och FÖRSÖKT ge lite konstruktiv kritik men vet du va som händer då...?? HON kan ta det men inte andra som läser hennes blogg, då kommer det en massa försvarande inlägg från ANDRA!! e det inte helt fantastiskt...? precis som om en gymnasie lärare inte skulle kunna tala för sig själv...*haha*...keep up the good work!!

/kirsi

Maleandro sa...

Kirsi: Man tackar :-))
Bloggföljena är det värsta som kan drabba en, lite lynchmobb om man säger så :-(