måndag, juli 21

Övergrepp?

Nu är jag faktiskt skitirriterad!

Jag ramlade in på en av mina favoriter som i sin tur hade länkat till allas vår Blondinbella.

Blondinbella är inte direkt ngt som jag tycker är speciellt givande att läsa, men min favorit skrev att hon varit med om ett övergrepp så jag ville få reda på vad som hänt.

Tydligen så hade tjejen åkt till Rimini i Italien med några tjejkompisar och där gått ut helt ensam och träffat på en kille som utsatte henne för ett övergrepp, vad övergreppet bestod av säger hon inte så det kan ha varit allt ifrån en våldtäkt till att ha fått en klapp i rumpan.

Jag brukar inte tycka att folk får skylla sig själva, men i det här fallet så vete gudarna.

Hur kan man vara så korkad så man går ut själv som 17 åring i ett främmande land och tror att man skall kunna bete sig som hemma på Stureplan där alla vet vem man är?

Hon skriver i ett av sina inlägg att hon tycker att tjejer skall undvika att åka till Italien tills killarna har lärt sig hur man skall bete sig mot svenska tjejer, och det är väl det min irritation handlar om.

Svenska tjejer har inte gott rykte i katolska länder, speciellt inte om de är blonda, våpiga och billiga.

Jag har själv sett hur svenska tjejer beter sig härnere i Spanien mot spanska killar, och låt mig säga som så här att de är ju inte direkt svårflörtade.

Vad tjejerna inte fattar är att killarna inte förstår det svenska spelet där en tjej anser sig ha rätten att gå hur långt hon vill utan att inse eller vilja ta konsekvenserna.

Man kan helt enkelt inte åka till ett annat land i sydeuropa och tro att folk är lika jämlikt och feministist styrda som i Sverige.

Det innebär dock inte att sydeuropeiska tjejer är små svartklädda jungfrur som sitter på kammaren och syr på hemgiften, tvärtom…

Men de kan spelet och vet när det är tajm att slå till backen.

Dessutom så har inte de inhemska tjejerna dåligt rykte som de svenska, och de passar sig noga för att inte få det.

De svenska tjejerna däremot tror att de kan leva loppan och slippa bedömningen av sitt beteende som de får hemma.

Vad de inte fattar är att de förstör för ALLA svenska tjejer som kommer hit, även de som inte beter sig som små 25 öres luder.

Det som jag tycker är märkligt med hela historien är att varför i herrans namn skriver man på en av Sveriges mest välbesökta boggar för tonåringar att man blivit utsatt för ngt och skriver på ett sådant sätt så att det kan tolkas som en våldtäkt, men inte i ngt av de följande inläggen vare sig bekräftar eller dementerar.

Varför lägger man ut bilder av sig själv och sina kompisar i ett inlägg en halvtimme efter att man ”avslöjat” övergreppet och berättar hur mkt man gillar Mojito drinkar,varför skriver tjejkompisarna att man har vinkat av Bella i sina egna bloggar och allt låter som frid och fröjd?

Som vän brukar man väl vara lite mer engagerad om en sådan sak skulle hända?

Och varför begär hon att resebyrån skall tänka åt henne genom att informera henne om allt i landet hon besöker, brukar man inte försöka lära sig ngt innan man åker till ett ställe…

Fast då kanske jag kan åka till Dubai och kyssa Florre offentligt och sedan gråta ut i min blogg hur hemskt reseföretaget är som inte talat om för mig att det är fängelsstraff för sådana handlingar män emellan.

Kanske jag är hemskt cynisk när jag ifrågasätter allvaret av övergreppet iom att hon inte säger vad det består av, men eftersom både jag själv, och människor jag känner har befunnit mig i en sådan situation som hon antyder så vet jag att man inte direkt kastar sig över datorn för att informera sina läsare om de slemmiga inhemska killarna.

Tvärtom faktiskt, det brukar infinna sig en smutsig känsla som man inte vill dela med sig av i första taget.

Har hon nu blivit utsatt för en våldtäkt så är det fruktansvärt men om hon överdriver en liten klapp så är det jäkligt fult gjort mot de som faktiskt råkar ut för ett riktigt övergrepp iom att hon i så fall spelar på folks känslor med sin cynism i jakten på statistik.

Det som stör mig mest är hennes avsägande av sitt ansvar iom att hon lägger skulden på dels killen och senare resebyrån.

Oavsett kön, ålder, hårfärg eller sexualitet så måste man tänka på hur man beter sig därför att det man gör får konsekvenser.

Det gäller allt här i livet, inte bara det sexuella spelet utan allt ifrån hur man är mot servitören på restauranten till ens tandläkare.

Tror man att alla andra skall acceptera en oavsett beteende så är man tyvärr i mitt tycke korkad.

Det finns många saker jag tycker är urkorkade här nere i Spanien, men jag vet att jag inte kan förvänta mig att de skall bete sig som svenskar, de är spanjorer och deras kultur är annorlunda än den i Sverige i vissa lägen.

Vare sig man bor i ett annat land eller bara är där på besök så måste man inse att man inte kan förvänta sig ett svenskt beteende hos ngn som aldrig har satt sin fot i det ”perfekta” landet.

En annan sak som förbryllar mig är hur kan en tjej som är uppvuxen i Sthlm där våldtäkter händer dagligen ens komma på tanken att gå ut själv? Borde det inte sitta i ryggmärgen pga all hjärntvätt att killar är ”djur” och därför kapabla till vad som helst?

Bella 1
Bella 2
Bella 3

Läs även det här innan du kommenterar

6 kommentarer:

Ilva sa...

Min erfarenhet av hur det är här nere när svenskor kommer ner och träffar italienare är att de är så svältfödda på manlig uppmärksamhet att de ofta går på allt och inte inser att det är ett spel som man måste kunna reglerna till. Och de reglerna kan de ofta inte och därför går det som det går. Dessutom är Rimini ÖKÄNT som raggarställe. Kan inte påstå att jag tycker att italienska män är värre än andra, snarare tvärt om. Det finns mycket att säga i detta ämne...

Ulrika sa...

Jäklar vilken bra analys du gör, jag håller helt med dig. Män är djur (eller ja, bara sydeuropeiska killar, svenska är okej) och kan inte låta bli att taffsa och våldta när de har en annan kultur i blodet. Jäklar vilken bra ursäkt och klart att man ska skylla på det!

Det är som jag, varje gång jag ser en kuk skymta i ett par trånga brallor måste jag rövknulla killarna blodiga med en extrastor dildo. Och vad då, de bad ju om det de små våpen. Att de aldrig lär sig att uppföra sig lite finare.

För det är klart att det bara är dåliga flickor som årkar ut för sånt, är man en fin flicka så händer inget.

Så skuld Blondinbella, känn skuld! Maleandro och andra män, sorry djur var ni ju, har faktiskt rätt att göra vad de vill så länge de skymtar lite pattar.

Maleandro sa...

Ulrika: Läs om, läs rätt ;-)

Anonym sa...

Tja, vad kan jag säga? Jag håller med om det mesta, speciellt det här: "Tror man att alla andra skall acceptera en oavsett beteende så är man tyvärr i mitt tycke korkad."

Men frk. Löwengrip är inte äldre än arton, så man kan nog inte klandra henne heller. Och man kanske inte kan begära att en liten pappas flicka från överklassen på Östermalm ska vara streetsmart direkt. Men ingen verkar ju veta exakt vad som skett. Det kan ju vara att hennes besökssiffror gått ned och hon bestämt sig för att göra något åt det.

Nej, jag har inga höga tankar om den lilla adelsfröken, dock, att bli våldtagen önskar jag ingen.

schmut sa...

nämen det fattar du väl, det är en annan kultur! de där männen, de är som djur, inte alls som våra fina östermalmshingstar som bara brummar på när den rosa skjortan är kastad.

jag trodde inte att jag skulle vara så ful i mun, men min första tanke är bullocks. hon kör en skvallerpress-grej (hinta mycket, dementera inget, alltså inte kunna bli tagen med osanning) för att få uppmärksamhet.

Naim sa...

Haha jätte bra skrivet :)

Diggar din analys över det hela.