måndag, januari 5

Jävla Judar!

Ursäkta rubriken men jag blir så enormt trött på judar/israeler och deras inkonsekventa tänkande och handlande.

Jag förstår mkt väl att palestinierna går bärsärk, eller rättare sagt vissa av dem.

Jag har känt många med judiskt ursprung genom mina dar, och jag har haft många diskussioner med dem om Israel, och alltid så säger de till en att man är judehatare när deras argument börjar tryta.

Nu för tiden har jag lärt mig att hålla käft när de talar om för mig hur synd det är om det judiska folket som lidit så genom årtusendena.

Jag vet inte men det verkar som om det innebär att det är ok att förstöra livet för andra bara för att ens eget folkslag har lidit.

När jag hade mina små argumentationer med folk så brukade jag fråga ifall de skulle uppskatta ifall jag helt sonika flyttade in i deras lgh och tog över. De flesta brukade stirra på mig som om jag vore skvatt galen. Men förenklat så är det precis så det är. Israel var Palestina tills det judiska folket fick landet av USA som glatt fortsätter att supporta deras fruktansvärda krig mot sina grannar.

Nu låter det som om jag är judehatare och det är jag inte, jag skiter fullkomligt i vad folk har för religion eller ursprung så länge de är rättvisa och har lite moral gentemot sin nästa.

Och jag ogillar i allra högsta grad de små Hamastyperna som kör bombrace mot oskyldiga, men jag kan förstå dem mer än vad jag förstår den massiva utplåning som Israel svarar med.

Tänk om resten av Spanien skulle sätta igång och råbomba Baskien bara för att det är där ETA har sitt tillhåll?

Att döda oskyldiga kan aldrig försvaras!

Det som gör mig mest förbannad är USA och deras jävla skenhelighet. De hittar alltid på bra skäl för att sälja vapen och supporta länder som dödar oskyldiga.

Och sedan när de inte kan tjäna mer pengar så fördömer de landet ifråga.

Kanske jag är löjlig men jag har bestämt mig för att bojkotta amerikanska varor hädanefter, likaväl som israeliska. Det kanske inte betyder så mkt i det stora hela, men det är alltid ngn jäkel som förlorar en krona eller två på mitt beslut.Länk Ett

Länk Två

Länk Tre

Länk Fyra
Tillägg: 090106


Tänk vad ord kan vara upprörande, speciellt när de inte är politiskt korrekta ;-)

Hade jag skrivit jävla muslimer istället för det hemska J-ordet så hade inte en jäkel reagerat eftersom det just nu är helt comme il faut att tycka illa om muslimer och bunta ihop dem alla och hävda att de är terrorister.

Hade folk läst lite mer och inte bara rubriken så hade de flesta med mer än två hjärnceller insett att jag avskyr självrättfärdighet i alla dess former oavsett ifall det är rabiata feminister som hatar män, eller rosa bögar som tycker att de skall få trycka ner sin läggning i halsen på närmsta straighta karl, muslimer som hotar att bomba resten av världen för att de inte har den rätta tron som innebär att man vänder ändan i vädret ett antar gånger om dagen.

Jag är inte PK och kommer aldrig att bli det hur obehagligt det än kan vara i er sköna värld.

I min värld, eller bubbla hur ni nu väljer att bortförklara mig så handlar det om att vara rättvis. Det är inte rättvist att man låter massor av människor dö trots att de kastade den första bomben en bomb kan aldrig göra lika mkt skada som 10. Och framför allt inte att hindra olika hjälporganisationer att nå fram.

Det är heller inte rättvist att jag som bög kan påstå att folk kränker mig när jag provocerat dem genom att gå över deras gräns. En straight person skulle aldrig komma undan med det som en homosexuell kan göra just nu i Sverige.

Det är heller inte rättvist när feminister påstår att män förtrycker dem och sedan använder klassiska kvinnoknep för att hävda sin rätt. En kvinnas slag eller ord gör precis lika ont som en mans.

Det är heller inte rättvist när en ickerökare klagar på en rökare och säger att han blir sjuk för att sedan gå ut och sätta sig i sin bil och spy ut bensinångor på vägen till sitt arbete på den lilla kemikaliefabriken.

Folk har en tendens att glömma bort att sopa framför sin egen dörr innan de talar om vilka fel andra gör.

Och ja, även jag gör det ibland men det å andra sidan så är det ju det som gör oss mänskliga eller hur?

Hade jag nu varit antisemit, muslimhatare, böghatare, kvinnohatare så hade jag ju inte haft ett antal vänner ur varje grupp, man kan inte vara vän med ngn som man föraktar. Däremot så anser jag i allra högsta grad att jag har rätt att kritisera och ifrågasätta dem, precis som de har rätt att göra med mig. En människa som aldrig får kritik lär sig heller att ifrågasätta sig själv. Och att kunna se sina egna fel gör att man kan växa istället för att fastna i ett visst tänkande som är modet.

Problemet överlag idag är att så få människor försöker tänka själva, vi väljer att låta andra göra det åt oss, vi sväljer vinklade reportage och artiklar utan att ens fundera på människan bakom orden. Det är farligt om något, att acceptera någon annans sanning som sin egen utan att ifrågasätta kan lätt leda vidare till mkt värre saker.

Jag tror att orsaken till att Adolf kom undan med så mkt var just att folk inte ifrågasatte, kanske de inte vågade, eller så var det ren och skär bekvämlighet. Precis samma sak händer fortfarande i massor av länder. USA är ett ex på det, de startar krig efter krig utan egentlig anledning medan folket matas med den amerikanska överlägsenheten, precis som vi här i Europa matas med vår överlägsenhet gentemot tredje världen, muslimer osv.

Vårt sätt att leva anses helt enkelt bättre än deras. Men vi bryr oss sällan om att titta närmare på saker efter en artikel eller nyhetsinslag, det är för jobbigt, det är lättare att bara köpa någon annans åsikt rakt av för de har säkert rätt.

Genom hela mitt liv så har ett ord alltid hängt med och det är ordet varför, oavsett vad folk än säger till mig så kommer följdfrågan varför från mig därför att det finns alltid ngt mer att upptäcka som ligger till grund för deras åsikter. Och ju mer man skrapar desto mer upptäcker man att folk inte alltid styrs av de bästa av principer.

13 kommentarer:

Jacob sa...

Förutom din knäppa titel (där du förkastar ett helt folk istället för att döma människor på ett individplan - tur att Israel inte gör så när de bombar i Gaza) har du faktiskt fel, rent historiskt när det gäller din förenklade analog som du säger att du brukade dra när du diskuterade med dina vänner.

Det har aldrig funnits ett arabiskt "Palestina" och judarna fick det inte av USA. Området "Palestina" var ett brittiskt mandat som gavs till judar och araber av FN år 1947. Tyvärr ville araberna ha hela området och försökte kasta ut judarna. Det gick som tur var inte och staten Israel överlevde.

Hamas lever fortfarande i hopp om att man ska kunna slänga ut alla judar ur Israel.

Om du ska bojkotta israeliska produkter kan du börja med att slänga din mobiltelefon och dator eftersom de innehåller israeliska produkter.

olof lindberg sa...

Israel är en stat för judar. En rasistisk stadsbildning. Det är inget antisionister har hittat på utan faktum. Och grundproblemet. Ingen stat som behandlar raser olika förtjänar respekt eller legalisering. Man måste vara rasist för att försvara Israel. Vi andra måste förneka Israels rätt till sin nuvarande stadsbildning eftersom den bara kan upprätthållas med terror och fördrivning av andra raser som hotar den judiska dominansen.

Anonym sa...

rediculous to think that the dessert dwellers / arabs will change their habits or strategies, and actually it is all ok as long as we western countries play with the same rules as apply to them.
The king in Syria knew what he did 40 years ago when he got rid of extrem fundamentalist elements and created a somewhat secular country today - he knew he had to kill the bastards or have another Yemen to rule.
I.e, I am not a jew and never will be, but I agree to finish the business started in Gaza, disregarding angled pictures from arab media hailing hamas idiots as martures, when they are hiding behind women and children when they fight and sending kassams- coward pigs in my opinion

Maleandro sa...

Jacob: Rubriken fick dig att reagera iaf ;-) Visst är mitt resonemang förenklat men USA hade stort inflytande när Israel bildades och har det fortfarande. Och när det gäller att ha extrema åsikter så är nog "Israelerna" lika goda kålsupare som hamas. Jag har fortfarande inte träffat på ngn med judiskt påbrå som inte anser att mer eller mindre alla palestinierna är terrorister. Ung som om jag skulle säga att alla i Baskien är terrorister ;-)

(Btw.Du skulle bara veta hur mkt jag avskyr min mobil o dator, de är ett nödvändigt ont.)

Olof: Problemet är väl när det gäller Israel och Palestina så blir alla så ensidiga, allt är svart eller vitt sas.

Anonym: Som jag skrev så anser jag hamas vara lika hemska som israelerna som bombar oskyldiga med ett värre resultat eftersom de har mer och större vapen. Att låta oskyldiga betala med sina liv för en korkad politik är ALLTID Fel

Kraxpelax sa...

Du har i hög grad rätt, judar är i allmänhet nog så kapabla å huvudets vägnar, men i den här saken går de alldeles i baklås, och ev. antisemtism (har vi hört Klagans Visa 18 000 000 gånger!) i detta land är ju bara milda västanfläkten jämfört med de ursinniga antimuslimska stämningarna. Man kan sedan ifrågasätta proportionaliteterna; också britterna led ett och annat dödsfall genom irländsk terror, men inte för den skull bombades Dublin sönder och samman, som Torsten Kälvemark framhållit. Vad har t ex Frederick Federley för bruk av gängse politisk favoritfloskel, Alla Människors Lika Värde? jag bara frågar!

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Från webbsidan : "Att döda oskyldiga kan aldrig försvaras!" ... Jasså,men för resten av världen så är det ju ganska klart att Hamas började skjuta in i Israel.Ska man då stillatigandes acceptera detta enligt dessa fritidsnazister så att du sover bättre eller verkligen försöka lösa problemen !?.Inte Konstigt att Judarna stärkt sitt försvar för sitt folk sedan Andra Världskriget vilket de ju nu uppenbart behöver igen.

Frida

Maleandro sa...

Frida: Som jag skrev så sympatiserar jag inte ett dugg med hamas men för att göra en jämförelse om en unge sparkar mig på benet och jag svarar med att spräcka skallen på barnet ifråga så blir det ung som när Israel svarar på hamas bomber.

Här i Spanien så är de flesta livrädda för ETA trots att de är jäkligt noga med att tala om var de tänker bomba så att folk hinner sätta sig i säkerhet. Hade Spanien resonerat som du och Israel så hade Pais Vasco legat i ruiner vid det här laget. Varför anser du att det är ok att Israel försvarar sig med en mkt större vapenmakt än hamas? Är vanliga civila Palestinier mindre värda än de vanliga civila israelerna?

GE sa...

Fråga:

Är det rätt att i Islams namn anfalla civila mål med raketer och självmordsbombare?

Är det rätt att använda sina egna kvinnor, barn, skolor, sjukhus som sköldar för att maximera det civila förlusterna för att få medlidande med omvärlden/ i medierna?

Jag tycker inte det iallafall och hade en motsvarande situation uppstått i Baskien, Dublin eller annat ställe så kan du ge dig tusan på att spanjore & engelsmän hade satt in allt vad hade för att skydda sina medborgare. Och Israel är inte ute efter att döda så många palestinier som möjligt utan att skada terrororganisationen Hamas (med anhängare) för att de inte ska kunna angripa Israel.

Sen i övrigt så dina inlägg så fulla med faktafel så jag undrar om du gör det med avsikt... Om inte så är du okunnig och farlig.

PS. Om jag hade haft en blogg och skrivit något liknande om muslimer/araber så hade jag nästan garanterat åkt på ett dödshot... Jag menar, det räcker ju med att rita en liten bild för att det ska hända...

Till sist vill jag dela med mig av en kvinna, journalist, från Libanons berättelse där hon beskriver om hur hennes land (som då var demokratiskt och sekulärt) förstördes av islamisterna, PLO etc.

Oavsett vilken sida man står på så är det väldigt lärorikt och intressant från en som verkligen känner till situationen och själv drabbats, växt upp där.

http://multimedia.heritage.org/content/wm/Lehrman-092706a.wvx

Tack för ordet

Mats sa...

Vad är du för en hönshjärna Maleandro? Och Olof Lindberg som verkar dummare än ett trafikljus.

Israel svarar på Hamas terroristkrig mot Israels civila. Som i alla strider kommer det att dö civila. Särskilt när striden gäller terrorister, eftersom de använder civila som skydd, medan de själva gömt sig i bunkrar, och skjuter bakom skolor och sjukhus.

ALLA, jag repeterar ALLA dödsoffer bland civila beror på denna terroriststrategi hos Hamas.

Detta har ingenting med judar att göra. Alla andra länder på jorden skulle ha lagt en bombmatta över hela Gaza, efter att under 8 år ha blivit beskjutna därifrån. Icke så Israel. Man avstår från att attackera 80% av Hamasmålen pga risken för att civila kan drabbas.

Skolan som träffades idag var TOM på elever. Tyvärr hade ett antal andra gömt sig där, när tydligen Hamasterrorister sköt mot israeler i närheten, som svarade. Stridsvagnsgranaten träffade utanför skolan, men dödade tyvärr ett stort antal människor.

Det är därför viktigt att terrorister som strider mot och bland civila fullständigt oskadliggörs.

Anonym sa...

Får jag i stället skriva GUDS judar, för de tror de att de är. Precis som med extrem islamism eller annan religiös avart har religiös tolkning alltid krävt blodsoffer, särskilt av de som gudarna anses hata. Och Israel består av 10 % galningar med ultrortox judendom som tror att deras gud älskar våldförande på andra. Det är de som ständigt orsakar våld och konflikter genom provokationer och stölder. Men de kallas bara för bosättare och inte terrorister. Terrorist blir man bara om man är arab.

Anonym sa...

När man skriver något oavsett om det är på nätet eller inte så får man fundera på hur man formulerar sig. Det är så lätt med missförstånd. Precis som med din titel. Jag förstår att du inte är för Hamas eller Israels ingripande. Däremot kanske det bör klargöras att bara för att man är jude så har inte det något att göra med om man är för Israel. En jude som bor i Sverige, som kanske rent av aldrig har varit där borde bli behandlad som en svensk och inte som en part som står för makthavarnas åsikter i Israel.
Alla oavsett ålder, kön, religionstillhörighet, hudfärg etc är nog helt överens om att det är fruktansvärt att så många barn har dött. Precis lika hemskt är det som stridigheterna i olika delar av Afrika. Men det är väl ingen afrikan i Sverige som får ta skulden eller som ens behöver förklara att de inte står för sådana handlingar.
Man kan ju också dra parallellen med 11 september. Efteråt var visst alla muslimer och araber farliga, de utsågs vara terrorister. Varför ska en hel grupp människor behöva stå till svars för något de själva inte ens håller med om? man behöver inte vara värst intelligent för att förstå det. Så varför ska svenska judar behöva försvara sig för vad makthavarna i Israel har beslutat sig för och deras handlingar?

case sa...

ja. jag börjar bli lite less på allt snack om att palestinier / hamas skjuter raketer in i israel.
För det första så finns det något fint som heter proportionalitet. att urskiljningslöst ge verkningseld mot FI i civilt område är ett brott mot en välkänd konvention.
Sen att släppa granater "bomber" som består av vit fosfor alá klustermodell, är fegt. ynkligt och helt igenom sjukt.
att göra båda av dessa saker över ett civilt område där man vet att ett par terrorister kan vara aktiva, på en yta stor som umeå, med 1,5 MILJONER MÄNNISKOR I.
är inte försvarbart, inte på grund av att hamas använder sig av qassam raketer. de har sämre träffbild än en blind farmare som försöker hitta en nål i en höstack.
Det finns en stor anledning till varför man i media enbart diskuterar antalet raketer som skjutits in över israel och inte hur många som fallit offer för dem. av 1750 avfyrade raketer har 15 människor bragts om livet.

proportionerligt var det.

Fy Fan.

Anonym sa...

dom som säger att palastina inte har funnits är tröga och okuniga!! Snälla gå sök fakta innan ni kommenterar. Innan andra världkriget så stod det palastina på kartan och var ett arabland. Grisen wintson hjälpte dom jävla judarna och gav dom palastina.

Om man nu för tiden säger att jag hatar judar, så är det väsrta stora saken. Många människor säger att dom hatar muslimer, varför gör ingen nått då. Jävla judar¨, jag har hatat dom sen jag föddes och kommer alltdi att göra det!

USAS största fabriker leds av jävla judar som försöker ta över världen. Om usas president inte håller med isarel får han inga pengar!!!!